אני בן 17 - ויש לי בעיה...

• פותח הנושא ROLLR
  • פורסם בתאריך

ROLLR

New member
אני בן 17 - ויש לי בעיה...

אני בן 17, ויש לי בעיה שעלתה בזמן האחרון, והיא מאוד מפריעה לי. כל פעם שאני מדבר עם איזה מישהו, אם זה בטלפון או פנים מול פנים, זה יכול להיות מישהו שאני מכיר או סתם מישהו מהרחוב, אז מיד לאחר שאני מסיים לדבר איתו, אני שואל את עצמי, אם לא עשיתי איזה טעות, זאת אומרת שאני מנסה לשחזר את כל השיחה שלנו, ואני מנסה לשאול את עצמי, אם דיברתי כמו שצריך ואם לא עשיתי שטויות, ומה הוא חושב עליי עכשיו אם כן??? המחשבות האלה מעסיקות אותי הרבה זמן והן מאוד מפריעות לי... איך ניתן לפתור אותן???

גרא.

New member
רולר,חוסר הבטחון העצמי שלך,גורם

לך,כדבריך,לפקפק בדבריך שלך,כשאתה מתלבט שוב ושוב עם עצמך,אם דברת כמו שצריך,ואם לא עשית שטויות..ובכלל מההוא חושב עליך בכלל..האם התנסית בפועל במשוב (פידבק) של אדם ששוחת איתו,והוא אמר לך את מה שאתה חושב? או שזה רק פרי דמיונך,ללא כל ביסוס? אני גם איני מבין את ההגדרה "דיברתי כמו שצריך"..למה אתה מתכוון? האם לדברים שאתה רצית לומר אותם" או לדברים שהוא השומע,רצה לשמוע? לפני שתפנה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי פרטני,או קבוצתי, מומלץ שתבדוק עם אותם אנשים עימם אתה משוחח,ותבקש ממי שאתה יכול לעשות כן,משוב (פידבק),על דבריך..אתה אינך חייב לשאול בצורה ישירה,כמו בשאלון, אלא בסיום דבריך,אתה פשוט יכול לשאול את השומע,כמובן בסגנון שלך,משהוא כמו: האם הבנת את דברי ? האם הסברי מובנים לך? האם יש לך שאלות או,משהוא שהיית רוצה שאחזור עליו??תמיד במצב של חוסר וודאות,אם מסר עבר,או לא, הכי טוב פשוט לשאול את זה,שוב במילים שלך..יתכן שאחרי שתבדוק כיצד אתה נשמע אצל אחרים,אולי תגיע למסקנה,כי אתה רואה צל הרים כהרים,דהיינו,דבריך נקלטים,מובנים ומתקבלים..אבל אתה עקב חוסר בטחון והערכה עצמית נמוכה,חושש שאין זה כך..בקרה כזה,יש לך קייס לגשת לטיפול פסיכולוגי,או קבוצתי.

למעלה