אני במשבר.

אני במשבר.

אלין הפנתה אותי לפה. הנה קצת מסיפור חיי: אני בן 21, גר בקיבוץ בו נולדתי, באיזור המרכז. כשמלאו לי 7 שנים, זוהתי כלוקה בתסמונת. היו לי טיקים מאוד חריפים, בניהם - ניענוע הראש לכל כיוון, דפיקות יד על השולחן, חרחורים, נשיפות, שיעולים, קללות, נחירות, צעקות וגניחות, נגיעה בחפצים ואנשים, הנפת יד ורגל לכל כיוון, גלגול עיניים ומצמוצים מרובים. נתנו לי הלידול וקלוניריט. בין כיתה א' לכיתה ב' השמנתי 20 ק"ג (בשנה!). מילד מקלון הפכתי לילד בלון. המינון של התרופות השתנה על ידי פסיכיאטרית שפגשתי פעם בחודש עם ההורים בביה"ח לבריאות הנפש בנס ציונה, במשך חמש שנים רצופות. מדי פעם ההורים והפסיכיאטרית ראו בי שינוי לטובה, או לרעה, אבל אני לא הרגשתי בשום שינוי, בתוכי ידעתי שהתרופות לא עושות כלום. כמו כל ילד במצבי היו חיים לא פשוטים, אבל אני לא בא לבכות על זה. התמודדתי יפה עם התסמונת. בגיל 15 התחלתי לעשות דיאטה בשיטה שבה הכנסתי לפה רק אוכל שהגוף שלי צריך. (אוכל בריא, ללא ג'אנק פוד, מכל אבות המזון) אמרו לי (וצדקו) שזה יכול לפתוח המון בעיות בריאותיות, החל מסוכרת ועד לסרטן. רזיתי והתסמונת נעלמה. חיי השתנו ללא היכר. לא היו טיקים, עברתי את התיכון ואת הצבא כמו כל ילד רגיל. לפני כמה חודשים הטיקים חזרו. אני מאוד מתבייש בהם. אני עושה מאמצים היסטריים להסתרתם מול ההורים שלי ומול חברי. (מדובר בדפיקות יד על השולחן, העברת יד מול העיניים, זריקת ראש, רצון לגעת באף ומצמוצים.) אני מפחד לחזור לתרופות המשמינות. אני מפחד שהתסמונת רק תגדל. אני לא יודע מה לעשות. אשמח לעצה טובה. עמי נ.ב

טעות הקלדה:

כשאמרתי שמזון בריא יכול לפתוח בעיות בריאותיות, התכוונתי ל: לפתור בעיות בריאותיות

עמי, מאד ריגשת אותי

אני קוראת בין השורות בחור אינטיליגנטי ורגיש. הסיפור שלך באמת מדהים ואותי אישית מעודד, כי אני הולכת על הכיוון התזונתי והאלטרנטיבי בטיפול הטוראט אצל בתי בת ה-9. שש שנים חווית רמיסיה בטיקים. ועכשיו, סביר להניח שבגלל לחצים שאתה חווה, הם חזרו. עצתי (וביקשת עצות)- עזוב את התרופות שלא הועילו לך בעבר - אלא רק הזיקו. לך על הכיוון התזונתי. תברר על תיסוף באומגה 3 (היכנס למשל לאתר אומגה 3 גליל וקרא קצת חומר), על תזונה נטולת פחמימות וסוכרים ומרובה בירקות, פירות, קיטניות ובשר. הרי כבר עשית את זה, ובגדול. תקפיד כעת יותר, תאכל טוב, תנסה לנטרל את כל גורמי הלחץ שאתה יכול לנטרל, ברר אולי על טיפול אלטרנטיבי-דיקור למשל, אלה הן העצות שלי. בהצלחה.

שינוי תזונה

כשמשתנים גורמים מסויימים בחיים, גם הצרכים של הגוף משתנים ותזונה שהתאימה לך פעם לא בהכרח תתאים לך עכשיו. וזה טבעי ובסדר. אם אתה יודע שתזונה נכונה עזרה לך, אולי לא תצטרך לחזור לתרופות המשמינות, אלא לבדוק איזה תזונה מתאימה לך עכשיו. אז קח נשימה עמוקה, תהיה בטוח בעצמך, בגוף שלך ובדרך (כי הרי אין כמו לחץ וחרדה להחמיר טיקים...) וחפש מטפל שידריך אותך ויעזור לך.

ברוך הבא ../images/Emo24.gifהחיים בקיבוץ

למה להתבייש ב"טיקים" גנבת אותם
הרי ידוע לכל שכל מאמץ להחביא ו\או להתאפק "טיקים" גורמת להתפרצות מחודשת ומוגברת יותר מאוחר....אולי שווה לא להילחם בהם . ידוע גם שבתקופה כמו זו של היום - החום הענק הזה..גורם להתגברות הטיקים... לפני שתחשוב לחזור לתרופות ...נסה ללמוד להמיר את הטיקים למקומות שאינם נראים לעין....כמו לדוגמא במקום לגעת באף..נסה בדיוק באותו רגע שבא לך הטיק הזה ללחוץ על בוהן רגל שמאל...סתם זו רק דוגמא...אולי תמצא דרך חלופית להתמודדות ללא תרופות...אני מאמינה שזה אפשרי.... במידה ולא תצליח אולי שווה בכל זאת כן לפנות לטיפול תרופתי.

תודה תיקי

איני מתבייש במי שאני אני מתבייש בעצם העובדה שכל הסביבה שלי כבר שמחה בשבילי שהתפוגגה לה התסמונת, כל כך לא נעים לי לבוא אל אנשים בהם החדרתי תקוות עם הטיקים.. התרופות לא עזרו בעבר לדעתך יעזרו לי היום?

welcome my friend

בתור התחלה לעולם,אני חוזר,לעולם אל תתבייש במי שאתה (אלא אם כן אתה מחמוד אחמדיניג'אד ובמקרה זה פויה) התסמונת היא דבר שנולדת עימו ואמנם אנו חווים עם השנים נסיגות היא תציד תהיה שם. אני מסכים עם תיקי שעלייך ללמוד לתעל את הטיקים למקומות,האמן לי כשאני אומר שזה אפשרי,אני עושה זאת כבר כמה שנים טובות (לך תסביר לחיילים למה המפקד שלהם עושה קולות של שימפנזה :) אני חייב לומר שכל טיק וטיק מאלו שציינת פה הוא חלק משיגרת היומיום שלי. ככל שתשקיע יותר מאמץ בלהסתיר את הטיקים תתיש עצמך פיזית ונפשית,אני מאמין שכיוון שאובחנת כבר בעבר כלוקה בתסמונת מן הסתם הורייך מודעים לזה,דבר איתם,אל תסתיר מהם,דבר איתם...הבית הוא מקום המפלט הנפשי והורים כפי שתיווכח לראות בפורום המופלא הזה יכולים להיות העוגן שלך... איני יכול להתייחס פה לתוספי מזון ותרופות למינהם כיוון שאני קרניבור מושבע שחוטא פעמים לא מעטות באכילת ג'אנקפוד ואיני נוטל תרופות מבחירה כבר שנים לא מעטות. אם בתוספי מזון בחרת אני מאמין שדרך הפורום תוכל ללמוד מה מומלץ ומה לא,אם בתרופות בחרת דע לך שלא כל התרופות משמינות ובאם תערוך מחקר קטן בטרם תתחיל ליטול את התרופות אני מאמין שתוכל למצוא פתרון תרופתי מתאים. בהצלחה אמיגו...

שביק

New member
עמי חביבי, ברוך השב לכור מחצבתך. זוכרת אני

אותך מזה שנים. ותהיתי ביני לביני מהם קורותיך. ובכן שמחה אני ששנים טובות עברו עליך בניגוד למה שאחרים חוו במהלך השנים. אין צורך להתבייש ולהסתיר את הטיקים והטוראט בכלל. חבל על השתדלויותיך ומאמציך. ככל שתחמיר עם עצמך כך הטוראט יחמיר עמך. וחבל!. תוכל לחיות טוב, חיים רגילים ונורמטיביים. לתעל ולנתב את חייך למסלול יצרני וחיובי במקום לנבור בטיקים. עלי לצאת עכשיו מביתי. ולכן לא ארחיב עוד. חייה את חייך היטב כי מגיע לך לא פחות מאשר לכל אחד אחר. ד"ש חמה למשפחתך היקרה. משביק (בת-שבע גרניט)

מירב1965

New member
ברוך בואך לפורום.....

מקווה שתמצא את הדרך הכי טובה עבורך כדי שתרגיש טוב עם עצמך.

השגיא

New member
החיים בקיבוץ ברוך הבא

אני מצטרפת לקודמי בשתי המלצות עיקריות. א. המשך להשקיע בעצמך ולאכול בריא ומזין ואם תוכל להמשיך ללא תרופות- לדעתי ממש כדאי שכך תעשה. אני מצטטת את "איש החידות" היקר שלנו, שאמר פעם על תקופה קשה משופעת בטיקים- "מורידים את הראש ומחכים שזה יעבור..." היו לך כמה שנים טובות, בוא נקווה שתקופת הטיקים הזאת תהיה קצרה מאוד ויבוא השקט. ב. גם אני ממליצה לך לא להתבייש. ראשית מכיון שאם תתבייש , גם אחרים יתביישו בך. שנית, יש כ"כ הרבה אנשים עם טיקים. כולל אנשים מפורסמים. (ראית פעם בטלויזיה את שר המשפטים??? הוא משלנו, אני כמעט בטוחה. ולא לשכוח את שרון, ורפול ז"ל עם הטיק הווקאלי המפורסם -אני יכולה להמשיך עם רשימה ארוכה מאוד...) אני למשל מורה בתיכון דתי לבנות. המנהל של ביה"ס, אדם מיוחד במינו שהבנות מעריצות אותו, סובל מטיקים קשים ביותר בעיקר בעיניים, אבל גם משיכות אף ודברים נוספים. כולם רואים, אבל הוא ממש לא אדם שמעורר לעג. להיפך!!! סגנו, טוראטניק לא מאובחן, גם כן בעל טיקים בולטים. ווקאלים ומוטורים. כולם מבינים שככה הוא! וזהו!! אף אחד לא צוחק עליהם מאחורי הגב, אף אחד לא חושב שיש להם בעיות נפשיות. אם תהיה אתה ולא תתבייש במי שאתה, גם החברה תקבל אותך ותתיחס לאספקטים אחרים באישיותך. ושיהיה לך בהצלחה

last day

New member
אני לא מבינה מה כל הרעש סביב ה"להסתיר"

(סליחה על השעה, היום בגרות אחרונה לשנה הזאת והלכתי לחגוג בכל תא
, אז הגעתי הביתה ופתאום תקף אותי חשק אדיר להכנס לפורום
) זה מיותר לדעתי. גם לי אחרי תקופה של שנתיים רגועות חסרות טיקים (אנשים חדשים שהכרתי לא האמינו שיש לי טוראט) חוזרים הטיקים בגדול, משיכות האף, לגעת בפינות של דברים, לכווץ את הצוואר, מה שנקרא "הכל כלול" אף פעם לא ניסיתי להסתיר את הטיקים, להפך אני מקצינה את השונות שלי (אני מנסה להתלבש כמה שיותר מיוחד ושונה מאנשים אחרים, יש לי מין קטע כזה
) אם כל היום מתעסקים ב"איך אני מסתיר את הטיק שלא יראו" זה לא באמת יגרום לטוראט להחלש. בסופו של דבר זה רק מחמיר את מצב הטוראט, שאני חושבת על הטוראט הטיקים שלי מוגברים וכשאתה עסוק כל היום בלהסתיר אותם, אתה בעצם כל היום חושב על הטוראט. משמע, כל היום יש לך יותר טיקים מבדר"כ. מצטערת על הטון התוקף (איני מתכוונת לזאת כלל וכלל) אבל אני לא מבינה למה רב הטורטניקים עסוקים להסתיר את הטיקים. תהיו שלמים עם עצמכם, אי אפשר להסתיר את השמש עם כף יד קטנה, קרניות האור עדיין יצאו מתחימת היד. מה כל הרעש והאכפתיות ממה שאנשים אחרים חושבים? אנשים שאכפת לי מהם הם אנשים שלא מזיז להם הטוראט שלי. אני לא חייבת שום דבר לאף אחד מהמסתכלים עלי באוטובוס, שיסתכלו, למה המחשבות "איזה מוזרה" יתקפו אותי? יכשילו אותי בחיים? יהרגו אותי?? באמת שאני מנסה להבין למה לאנשים אכפת מה אנשים זרים (שכנראה לא אפגוש יותר בחיים ואזכור) חושבים. זה מיותר וזה סתם חתיכת כאב ראש שאפשר לוותר עליו. מצטערת על ההודעה הארוכה, רק רציתי לוודא את זווית הראייה שלי. ~דניאל

my dear last day

הדברים אינם תמיד כה פשוטים ולא בכל מקום אתה יכול להרשות לעצמך לתת לכלל קשת הטיקים שלך להראות, איני תומך בהסתרת הטיקים אבל כן חשוב לדעת לתעל אותם לדברים קצת פחות בולטים על אחת כמה וכמה כאשר אתה נמצא בסיטואציה כמו שלי כאשר אתה מפקד על חיילים וקצינים... אני מוריד בפנייך את הכובע שאת לא שמה על דעתם של אחרים ואת נשארת נאמנה לעצמך אבל דעי לך שזה שאדם בוחר שלא להראות לעולם את הטורט לא הופך אותו לשונה ממך...הוא רק בוחר את הבחירות שלו בשונה ממך...

last day

New member
כמובן שיש מצבים שהטיקים לא מתאימים אליהם

במיוחד בתפקיד כמו שלך בצבא, (ולכן חשוב להודיע לצבא על הטוראט) וברור שרצוי להמעיט את הטיקים כשאר אתה בישיבות, מרצה או כל פעולה אחרת שאתה מצוי עם כמות גדולה של אנשים אחרים (לא מהסיטואציות כמו אוטובוס, ענייני עבודה, הרצאות וכדומה) אבל שדבר הזה ("הסתרת הטיקים") לא יהיה קבוע, ובמיוחד לא בבית. אז בסדר כמה שעות ביום, יום אחד בחודש.....אפשר להבין אבל שזה הדבר העיקרי שהטוראטניק יעסוק בזה? נראה לי מיותר לחלוטין. זה כמו להתאמץ ולהשקיע עם הכלים הלא נכונים על משהו שידוע שלא יעבוד בכלל.

למעלה