אני בהתלבטות-help!!!

max887

New member
אני בהתלבטות-help!!!

אני מקס,בן 22,משוחרר כבר שנה.... בעיקרון,אם היית שואל אותי לפני 3-5 שנים מה הייתי רוצה להיות כשאהיה גדול,הייתי עונה לך מהנדס כימיה/מזון/תזונאי/ביוכימאי,שכן הגברתי מצקועות ריאליים בתיכון עם ציון גבוה יחסית,אבל מה...בזמן האחרון אני קצת מפקפק ביכולתי הריאלית ולא רואה את עצמי לומד בטכניון,וגם יצא לי לקרוא לא מעט על זה שכל הביו-משהו אין עבודה או שמדובר במשכורת מינימום. יצא לי לקוא קצת באתרי האוניברסיטה ומצאתי תחום שיכול להיות מעניין: יחסים בינלאומיים ותרבויות שונות,כלומר דו חוגי למשל יחב" ולימודי סין א המזרח התיכון,השאלה שלי היא מה ניתן לעשות עם תואר זה,למרות שכבר יצא לי לישמוע שזהו תואר לא פרקטי כיוון שלא יוצאים עם מקצוע אלה רק עם ידע תיאורטי וחבל לבזבל כסף של פיקדון או מלגות...מצד שני,שנאתי מוות את שיעורי היסטוריה והיה לי קשה מאוד ללמוד הכל בע"פ...מה לעשות??? אני לחוץ כיוון שאני בן יחיד וגר בקריית שמונה להורים חסרי השכלה ואני מפחד מכל הקטע הזה של לצאת לעולם הגדול

תשובה ככל שמתקדם תחום המסחר הבינלאומי, כך חברות בארץ יצטרכו יותר אנשים שמכירים את התרבות הסינית והיפנית (חברות חזקות טכנולוגית בעולם, בעיקר לנוכח המשבר שחווה ארצות הברית). כמובן שסינית ויפנית כשפות חשובות מאוד לצורך כך- מכאן שבהחלט יכול להיות יישום לתואר במזרח הרחוק.

max887

New member
תודה..אבל

אני מאוד מתלבט גם בין הסינית לבין הספרדית,כמו כן המצב שלנו על הפנים אני מתלבט אם ללמד השכלה או להשאר פה ולעזור להורים...מה אתה אומר על לימודי יחב"ל והטראומה שלי מהתיכון? לפעמים אני מהרהר על זה שעדיף לי לעשות קורס מהערייה/מרכז צעירים ולהשאר פה או לצאת למרכז ולחיות בעוני סטודנטיאלי,מצד שני אני מת לצאת מפה אין פה חיי חברה,הבית משדר לי תחושה של פסימיות...מה לשעות?

למעלה