אני בהלם!!!!!!

אני בהלם!!!!!!

היום בשיעור הסטוריה דיברנו על אנטישמיות ואיך שהיפיצו אותה.... ודיברנו על אמצעים שבהם הפיצו אותה ובקיצור ילדים אמרו לי שהדרדסים זו סדרה אנטישמית!!!!! כי גרגמל הוא יעני היהודי עם האף הגדול והדרדסים הם הנאצים כי יש להם גם כובעים לבנים כמו הסמל של ה-k.k.k ומה עוד,זה שאמרו גם שדרדסית התבוללה כי פעם היא הייתה יהודיה רשעית עם שיער שחור והפכו אותה גם לנאצית! ועוד דבר,שגם שאלתיאל קוואק אז נכון היה את העורב הזה דולף? אז זה כמו אדולף היטלר וזו כאילו הדמות שלו! גם אותו מראה וגם שאמרו יחי דולף! השתמשו באותו סימן להצדעה של היטלר! אני נחרדתי למשמע אוזניי!!!!!! תגידו לי שזה לא נכון! בבקשה!!!!

חחחח...

עצוב אבל נכונ... גמני הייתי בשוק כששמעתי.. על הדרדרסימ לא כל ככ כי לא ראיתי אפילו פרק אחד שלהמ עד היומ.. בקטע של דול]פ יוותר... אבל לונורא....אצל שאלתיאל זה יותר בקטע של ללמד ילדימ את ההיסטוריה בצורה נחמדה יותר..לא בקטע של נאזיצמ...

Ro¥aL

New member
נכון!!

היה לי בשיעור היסטוריה תמונות של היהודים שהם היו חמדנים או משו כזה ואחד היה דומה לגרגמל

yiffah

New member
דרדסים אני לא יודעת...

אבל אצל שלתי זה היה ברור- דולף ומפלגת העורבים, המדים, המצעדים, "דולף הוא הצדק", השפם שלו... קיצר זה היה ברור. אבל זה הקטע של התוכנית הזאת- ששלתי כאילו נלחם בדולף. דולף היה הרע (להבדיל ממה שאת אומרת על הדרדסים, שם הרע הוא יהודי) יש שם גם על הקטע של ברווזים שחורים שדכאו אותם, ויש שם גם את מייקל דאקסון שכולם העריצו אותו... קיצר, מלא דברים שלקוחים מהמציאות של ארה"ב.

Moonshadow

New member
שאלתיאל קוואק

למרות שהסדרה מכוונת לקהל של ילדים, יש בה ביקורת חברתית מאוד נוקבת, והיא בהחלט משלבת בין עלילה דמיונית לבין אירועים מציאותיים. הסיפור על דולף בהחלט מבוסס על עליית הנאציזם לשלטון, ובהחלט מראה את הדברים מזוית אחרת. הוא בהחלט לא מסנגר על הנאצים, אך מראה כמה זה קל להישאב למערכת הרסנית שכזו שמבטיחה לך כוח ועוצמה על חשבון מישהו אחר. דוגמה נוספת, אם כי פחות חזקה מהקודמת, היא הערצתה של וויני (חברתו של שלתי) למייקל דאקסון, שבסוף פוגעת בה. שאלתיאל קוואק עצמו הוא דמות אידיאלית. אני מניחה שלרבים המושג הזה יישמע כמו סינית (או כסתם השוואה מטופשת), אבל שאלתיאל קוואק הוא צורה של יישום של העל-אדם של ניטשה. הוא עוזר לשאר הדמויות לא מתוך חובה כלשהי או רחמים, אלא כי זה מה שהוא רוצה לעשות, וזה מה שהוא יכול לעשות. הוא דמות מאוד חזקה, שלמרות שאין לו תואר רשמי כזה או אחר (הוא הרי לא מלך, לא מפקד של משהו ואין אף אחד שבאמת מחוייב לשמוע להוראותיו), הוא מצליח להביא לשינוי חברתי בכלל, ולשנות את חייהם של אנשים ספציפיים בפרט. לשאלתיאל עצמו, המהווה את הדמות המוסרית בסדרה, אין דעה פוליטית כזו או אחרת, הוא פשוט עושה את מה שנכון לעשות במצב הנתון. ובאף מצב שכזה, הוא לא התבטא בעד תורות פאשיסטיות כאלו ואחרות, ואף ניסה לעצור את התפשטותן. ועכשיו אני אפסיק לזבל בשכל ואלך לישון.

Moonshadow

New member
הוא לא היה קומוניסט...

למעשה, התורה אותה הוא מזכיר יותר מכל, היא האנרכיזם, באופן מפתיע. עולם ללא גבולות, עם מודעות גבוהה לאיכות הסביבה, ללא מלחמות, בו יש אפשרות לכל פרט לעשות מה שהוא בוחר לעשות. זה שאלתיאל, וזה אנרכיזם... (כן, תשכחו מהתמונות של אנשים מנפצים דברים וכו', זה ממש לא זה)

חח שום זיבולים..

ממש נגע לליבי מה שכתבת

jack 1

New member
בשאלתיאל קוואק

דולף היה הרשע. והוא באמת ממש מזכיר את אדולף היטלר. אבל בסוף הם מנצחים אותו.

למעלה