אני בדיכי

דליה.ד

New member
אני בדיכי../images/Emo5.gif

עדן עברה אבחון דידקטי אתמול ו...גילו שהיא דיסלקטית. עכשיו אני לא בדיכי בגלל הדיסלקסיה אלא בגלל שהיא כמעט בת 14 ורק עכשיו עלינו על זה?........ כל השנים היא גררה קשיי קריאה ואף פעם לא קראו לזה דיסלקסיה... אז הסנדלר הולך יחף???????? אני??????? וזה נורא קשה לי! מסכנה הילדה! ההמלצות הן: האכת זמן בחינה, הקראת השאלות, בחינות בע"פ שיעורי עזר בהבעה בכתב. אבחון באנגלית. פטור מערבית. ולעשות אבחון חוזר בכתה י´. עכשיו אני זקוקה לחומר על דיסלקסיה. בבקשה!

למה בדיכי?

לפחות את יודעת שעליתם על זה ומעכשיו הדברים יטופלו! יקירתי - יש לנו הרבה חומר אם שכחת בקישורי הפורום על לקויי למידה. קראי ותחכימי
נשיקות אפרת

sshoshan

New member
למה דיכי?

אני עשיתי לבן שלי אבחון ראשון בגיל 16 והוא קבל את הקלות כמו שאתם קבלתם.עכשו הילדה רק תהיה יותר שחמה כי היא תגיע להשגים והלחץ שלה יירד. בתיכון שבו בני חומד יש לכל תלמיד שני הקלות והם אפילו חיברו על זה פזמון.

זהבה נ

New member
נכון אנחנו לא מלאכים ולפעמים מרוב ../images/Emo96.gif

השקעה בילד אחד שצריך השקעה מרובה, אנו נוטים לשכוח שיש עוד צרכים לילדים האחרים, ובכלל מותר לנו לטעות בגלל שאנחנו לא מלאכים... אז כמו שאמרו לי פעם, לפעמים גם הסנדלר לא רק שהולך יחף אלא גם בלי גרביים. טוב, זה היה בצחוק וזהו נגמר ההומור. ועכשיו לעבודה, כמובן שאצלכם תהיה הרבה עבודה, מקוה שיהיה לך את כל הכוח שבעולם בשביל להתגבר גם על המדוחה הזו. את יודעת דליה, מה שלא הורג אותנו, מחשל אותנו ואנחנו יכולים לו. עבורך זה "פיס אוף קייק" ותוסיפי ליד זה גם כוס קפה ותראי שמחר בבוקר השמש שוב זורחת והשמיים בהירים. צריך הריי תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה. עדכני אותנו כאן מה קורה בהמשך, אני חושבת שעבור הילדה שלך זו הקלה מאוד גדולה, והרבה תסכול שלה השתחרר. לילה טוב זהבה - פורום זכויות הורים בתפוז

גם אני הרגשתי כמוך..

כשאמרו לי ללכת לאיבחון עם הילד שאלתי.. למה לא אמרתם קודם? הרי מההתחלה היו לו בעיות בלימודים הרגשתי שמישהו פיספס כאן (ואולי בעצם זאת אני) אז איך אומרים...?! עדיף מאוחר מאשר בכלל לא שיהיה לך יום טוב

דליה.ד

New member
תודה לכולם.

אולי לא הבהרתי עצמי נכון. אני יותר מתוסכלת מכך שכל השנים (והילדה אובחנה כמה פעמים) היא הצליחה "לרמות" את המאבחנות וכל זה בשל אינטיליגנציה גבוהה שחיפתה על הקשיים. ותמיד היה לה מאוד קשה בלימודים אבל ההישגים היו מעולים ביותר (בשנה שעברה היא היתה בין המצטיינות בכיתה). השנה היתה נפילה מאוד רצינית בלימודים וכל המורים התפלאו "מה קרה לעדן?" חשבו שזה גיל ההתבגרות וכו´. אני בכל זאת ביקשתי אבחון חוזר כי התירוץ שלה: "החלטתי לא להשקיע בלימודים" נראה לי קלוש. עדן לא מחפפת. ופתאום מגלים בעיה אמיתית שהוסתרה בכישרון רב ולא בכוונה ע"י ילדה אינטיליגנטית ומוכשרת שידעה לפצות מעצמה על הקשיים. אז, עד כאן מגיעה לה מדליה! עם ההקלות שיש לה, היא אמרה: אמא אני מרגישה כאילו ירדה לי אבן ריחיים ענקית מעל הצוואר. וזה ברור, כי כל הזמן היא היתה צריכה מאוד להתאמץ! אני ישר התקשרתי למחנכת וליועצת ודיווחתי, יש לנו ישיבה בקרוב ואני אעמוד על כך שהיא תקבל כל מה שמגיע לה. היא רוצה להיות עורכת דין... והיא אמרה: "עכשיו יותר מתמיד, אמא, אני אוכיח לכולם שאני יכולה ואני אצליח" אז ילדה כזאת נשאר רק לחבק ולהעריך ולתת לה כל מה שצריך!

ומי כמוך...

לתת לה בדיוק את הדברים האלה? איזה מזל יש לה שיש לה אמא כמוך!
אפרת

בלארט

New member
מסכים עם מה שכולם אמרו

בעיקר בעניין חצי הכוס. אמנם הדיסלקציה היתה יכולה להתגלות לפני 5 שנים אבל אולי רק עוד 10 שנים. ועוד דבר, אם כבר דיסלקטית, אז יש לה מזל שיש לה אמא כמוך.

דליה.ד

New member
תודה נשמות!!!!!!!!!!../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

העידוד שלכם חשוב ויקר לי מאוד! תודה!

no-a-m

New member
לעולם לא מאוחר - הצד המואר ../images/Emo50.gif

דליה, אני מבינה את הרגשתך בדבר "הסנדלר הולך יחף", האמנם??? את מתארת שבתך כבר עשתה אבחונים. כידוע הילדים שהם חכמים במיוחד ובעלי אינטיליגנציה גבוהה מוצאים לעצמם את הדרכים ל"עקוף את הקשיים" אני רוצה לספר לך על בחורה בת 30 שקראה את המאמר "מבט אחר על לקויי למידה" זה שמופיע גם כאן בפורום, היא התקשרה ואמרה לי שכתבתי את המאמר עליה אלא שהיא בכלל לא ידעה שהיא לקוית למידה, כל חייה היא חוותה קשיים, נשרה ממסגרות אקדמאיות,(טכניון, אוניברסיטה) לא הבינה למה, אולי כי אני ...? היא פנתה לטיפול, והאמת היא שכאשר עובדים עם חברה יותר בוגרים התהליך מאוד ממוקד ויעיל, והם מגיעים להשגים מאוד גבוהים. נסי לראות את הצד המואר של העניין מאחלת לכם המון הצלחה חיה

למעלה