אני בדיאטת כסאח?

• פותח הנושא tj b
  • פורסם בתאריך

tj b

New member
אני בדיאטת כסאח?

בן: 24 משקל: 76-77 גובה: 170-171

מה אכלתי בשבועות האחרונים:
*ארוחת בוקר 1-2 ירקות (עגבניה/פלפל אדום ומלפפון/עלים קצוצים) עם 2 פרוסות לחם פרוס רגיל עם ממרח סלומון/נתחי טונה (משימורים), ופרי לקינוח (תפוח/אגס/בננה - ולפעמים גם קיווי בנוסף)
*ארוחת צהריים זה כל יום שונה: 1: עוף (2 כנפיים או משולש עוף) עם תפוחי אדמה/אורז (חצי כוס-כוס). 2: שניצל תירס סויה (2) עם פתיתים (חצי כוס-כוס). 3: מרק ירקות (צלחת - הרבה ירקות בלי שקדי מרק). 4: פילפל אדום (2), גרגירי חומוס (חצי כוס-כוס) ותפוחי אדמה (חצי כוס-כוס). 5: כמו ארוחת בוקר עם 1 ירק אחד ושני פירות.
*ארוחת ערב בערך כמו ארוחת בוקר. לפעמים עם פרי נוסף.
*מדי פעם אני מגוון ומוסיף לדוגמה 2-3 אגוזי מלך או שקדים. או מוסיף ממרח (חומוס, לדוגמה). לא הרבה.
*ביום שישי אני קופץ להורים שלי ו'טועם' מהאוכל לשבת: עוף, מרק ודגים.
*בשבת אני קצת מגוון: לחמניה במקום 2 פרוסות לחם פרוס:) ואולי סלט מעניין שראיתי בחנות:)
*לא אוכל שום דבר מחוץ לארוחות הקבועות ואני לא מפספס שום ארוחה
*אני רץ 4-5 פעמים בשבוע 30 דקות עד שעה (לפי תוכנית אימונים להורדת משקל שמצאתי באינטרנט)
*לוקח ויטמין D וויטמין B12 לפי מרשם

לפני כשלושה חודשים שקלתי 99-100 קילו

1. למעשה, מה שמעניין אותי, זה האם אני בדיאטת רצח, כזו שמסכנת את הגוף?
התייעצתי עם הרופאה לפני כחודש וחצי אחרי שירדתי כ17 ק"ג בתוך כחודש וחצי, והיא לא הייתה מודאגת. היא רק אמרה שקצב הירידה ירד משמעותית. לצערי, זה נראה שאני יורד כרגע כמעט ק"ג כל שבוע. האם זה לא מהר מדי? אני מתחיל לדאוג שזה יותר מזיק מעוזר לגוף שלי. יש לציין שמעולם לא הרגשתי יותר טוב ובריא. ואני רק מודאג שהגיע הזמן להפסיק לפני שיהיה מאוחר מדי..ואגרום נזק בלתי הפיך.

2. מה רצוי להוסיף לתפריט הקבוע שציינתי?

3. בחלק מהמדדים למשקל גוף רצוי, אם אני מכניס משקל נוכחי של 99 ק"ג, המשקל הרצוי הוא 77, ואם אני מכניס 77, המשקל הרצוי הוא 68. לאן אני צריך להגיע (עדיין יש לי שומן בבטן)?

אשמח לכל תשובה:) שבת נעימה

denur1

New member
כל עוד הרופאה שמטפלת בך אומרת שזה בסדר

ואתה מרגיש טוב נראה לי שזה בסדר, הרי הרופאה מכירה אותך יותר טוב מחברי הפורום.
לגבי המשקל הרצוי, חפס בגוגל מחשבון BMI יש בכמה אתרים ותראה את טווח המשקל הרצוי לך,
בהיסתיגויות המופיעות ליד המחשבון.

yair and sveta

New member
אם אתה מרגיש מעולה זה כבר סימן טוב

וסמוך על ההרגשה שלך אם היית עושה לעצמך נזק היית מרגיש רע
אל תהיה בלחץ מהמשקל עצמו, אלא יותר תסתכל האם אתה בגדול מרוצה מאיך שהגוף שלך נראה כרגע
אם כן אז מה זה משנה מה מראה המשקל?
לפי מה שסיפרת יש לך חילוף חומרים סופר מהיר
אם אתה מתכוון לשמור פשוט תמשיך לאכול בריא ומגוון
אם לא תאכל בכמויות בוקרסים וממתקים וכו' אין שום סיבה שתעלה במשקל, אתה גם מתאמן אז הכל בסדר
אולי הייתי מוסיפה לגיון קיטניות, שיבולת שועל, פניני גריסה, כוסמת, קינואה ועוד דברים בריאים שבונים את הגוף ומשביעים

תשובות

שלום רב,
מחישוב מהיר של התפריט שתיארת נראה שאתה צורך מעט מאוד קלוריות וגם קצב הירידה שלך במשקל מהיר מאוד - האם זו דיאטת כאסח? אינני יכולה לומר לך חד משמעית כי אני לא יודעת אם הימים האלה לגמרי מייצגים את מה שאתה אוכל ביומיום אבל על פניו אם זה מה שאתה אוכל בדיוק זה נראה מעט. מצד שני אני גם לא יודעת מה נהגת לאכול לפני כן. בנוסף, לאן היית רוצה להגיע? אני ממליצה לך לא להסתכל על מחשבוני משקל "אידיאלי" ולהיות קשוב לגוף שלך ולמראה שלו. זה שיש לך שומן בבטן - להמשיך עם פעילות גופנית, לשלב אירובי ואימוני כוח לחיזוק שרירי הבטן כי לפעמים פשוט הבטן יותר רופסת מאשר שמנה והשילוב של אירוביקה עם כוח יספק לך שרירים חזקים יותר והפחתת אחוזי שומן (לא בהכרח באיזור הבטן אגב אבל בכל מקרה זה תורם). אני שמחה לשמוע שאתה מרגיש טוב ובאמת שמבחינת הרכב המזון התפריט שלך נראה בסדר גמור אבל כדי להתחיל לאזן את המשקל ולשמור על הבריאות הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שתעבור איתך על התפריט תמדוד ותשקול אותך ותיתן לך המלצות אישיות. הערה קטנה לגבי התפריט עצמו - לא כתבת שומדבר על שמן האם אינך משתמש כלל וכלל? אם לא הייתי ממליצה לך להוסיף לפחות כף שמן זית או קנולה.
בהצלחה
נטלי

למעלה