"אני בדיאטה"

"אני בדיאטה"../images/Emo12.gif

תרגעו.. לא אני. (סתם חיפשתי כותרת מתאימה
כבר סיפרו פה סיפורים בסגנון.. אבל אני באמת נדהמתי לגלות....... סיפור שהיה כך היה.. אתמול הייתי בארוע בת מצווה של קרובת משפחה. ילדה בת12 נכנסתי לנוחיות (שרותים למי שעדיין לא התעדכן בעניין) ו"זכיתי" להיות עדה לשיחת מוטיבציה בעניני משקל וגוף בין ילדות בנות 12. נכנסה קבוצה של בנות שכנראה עמדה מול המראה להתגנדר ילדה א: יו.. מכנס מהמם כמה עלה לך ילדה ב: מהמם לך. אבל את צריכה לרדת קצת בבטן.. זה יהיה לך מזה יפה כי המכנס נמוך כזה ילדה א: שהייתי בטוחה שתעלב (אני הייתי) - כן, את צודקת אני בדיאטה ילדה ג: יו גמני בדיאטה ילדה ד: הבטחתי לאמא שלי שאני יאכל היום בארוע.. מה אני אעשה? ילדה: אז תאכלי! ילדה ד: נראה לך? אני בדיאטה! כבר רזיתי קילו וחצי ילדה: ואי איזה כיף לך.. בשלב זה כבר התחלתי להרגיש קלסטרופוביה מהתא הסגור ויצאתי........ חטפתי חום!!!!!!!!!! במילים עדינות! כל אחת מהבנות היתה יותר רזה מהשניה! ואני לא מדברת על רזות נורמליות.. רזותתתתתתתתתת דקותתתתתתתתתתתת אין גרם מיותר ואפילו להיפך! מיותר לציין את הבעת פניהן כשיצאתי מהתא.. לדעתי הרגישו כאילו הנה אלוהים שלח אליהן הדגמה ממשית למה יקרה אם לא ימשיכו לאכול חסה ועגבניה... (הן באמת נראו מבוהלות
) לאן הגענו? אלה ילדות בנות 12! אני כבר לא מדברת על האיפור והלבוש המוגזם (לטעמי) קשה לזהות שמדובר בילדה וזה מאוד כואב לי. כל הערב בהיתי בהן.. על הילדות שהן מפסידות בהתעסקות בעניינים שלא קשורים לחוויות או ריגושים וחיי ילדות. עשה לי עצוב נורא.

solee

New member
באמת אבדה התמימות .

הבנות של היום הם לא כמו של פעם. אני רואה בנות בנות 10 הולכות עם חצאיות מיני קצרצרות ומגפיים על עקבים. מה נסגר? איפה כל התמימות שהייתה? העדינות? שלא לדבר כבר על הרזון שהם כל כך רוצות להגיע אליו. בנות ששוקלות 30 קילו על מטר 50 עושות דיאטה, הולכות לחדר כושר מגיל 13 כדי להוריד את "הבטן". צריך לשנות את זה ודחוף. בנות בגיל כזה לא צריכות לחשוב על הבטן העגלגלה שלהן. הן צריכות להנות מהחיים. ללמוד, לשחק, לא להיות בדיאטה כל החיים. אלא אם באמת יש להם בעית השמנה שבה עדיף באמת להתחיל לשמור על תזונה נכונה כבר מגיל צעיר. במקרה אחר לא. מקווה שיום אחד התמימות תחזור, ואז אני יהיה התמימה העיקרית ולא היחידה. שיהיה לכולם יום נהדר! איזבלה התמימה,

פ א ז ל

New member
לפחות האמא מודעת לזה!

אני הייתי עדה לסצינה מביכה במיוחד במסעדה אבא וילדה רזה בערך בגיל הזה (וגם סלסלה עם שלוש לחמניות ביס קטנטנות) ואז האבא התחיל לצעוק... אכלת את כל הלחמניות? את נורמאלית? יודעת כמה זה משמין? אין לך גבולות? רוצה להיות שמנה???? והילדה הייתה כל כך מובכת ומסכנה ככה מתפתחות להן הפרעות אכילה

אז יש לי סיפור קטן...

יש לי אחיינית מדהימה שכנראה מנסה למשוך תשומת לב באמצעות אכילה ואולי גם קצת רכושנות. יום אחד גיסי הכין עוגה והילדה פשוט לקחה את הקערה והתחילה ללקק. הוא פנה אליה ואמר לה: "את יודעת שזה נורא חזירי...אני פשוט לא רוצה לומר לך עד כמה זה מגעיל אותי".... הוא פנה והלך לחדר. הילדה היתה מבויישת ומובן שהפסיקה מיידית את ההנאה שבליקוק (מישהו לא מכיר את הכייף בלעמוד ליד אמא כשהכינה עוגה ולחכות עד שהיא תסיים בשביל ללקק את השאריות...?). אני ראיתי שהוא הלך ואז מייד לקחתי את הקערה וכפית וגדשתי אותה בקרם שנותר ופשוט הגשתי לה לפה. היא חייכה אליי ואכלה בכייף. המשכתי ונתתי לה עוד וגם לקחתי בעצמי. ניסיתי לומר לה בעצם, שזה בסדר. מה שנורא לי הוא שאני מקווה שסצנות כאלו לא חוזרות ושלא נוצר אצלה נזק. הבעיה היא שאי אפשר לדבר איתו או עם אחותי כי הם אטומים לבקורת או ישר מתפתחת מריבה. אני מודאגת אבל כולם מסביב (כל מי שסיפרתי לו) אומרים לי לא להתערב. עצוב שכך מתפתחת בעיית אכילה ובעיית דימוי...

יש לי אחות בת 5

שנורא אוהבת דברים מתוקים. היא קוראת לזה "משהו טעים". היא אוכלת מלא ממתקים ביום.. ובעקבות זה טפחה לה הבטן. מעבר לזה היא גם אוכלת בלילה.. היא מתעוררת מתוך שינה ואשכרה אוכלת כמו אדם מסוגר.. ולך תגיד לילה בת 5 וחצי בשלוש לפנות בוקר שהיא לא תקבל עכשיו פיתה עם שוקולד או עם חומוס.
ואבא שלי צורח עליה שתפסיק לאכול... הוא כועס עליה כשהיא אוכלת שתי ארוחות צהריים ביום שישי.. אחת כשהיא חוזרת מהגן ואחת בסביבות 5 כשכולם מתאספים.. הוא צועק לה: "את תהי שמנה" והיא לא מבינה ש להיות שמנה זה רע... היא רואה את אחותה רואה שהיא שמנה ועדיין לא רואה מה רע בזה.. אז בסדר אחד גבוה אחד נמוך אחד גבוה אחד רזה כולם שונים אני לא חושבת שהיא רואה אותי בצורה יוצאת דופן.. בכל מקרה אני מאד מבינה את מה שאת הרגשת לגבי האחיינית שלך כי ככה אני מרגישה כלפי רויטל.. אבא שלי מדבר אליה כאל ילדה בוגרת שמבינה השלכות למעשים אבל היא בעצתם ילדה בת 5 עם התמימות והפתיות של ילדה בת 5.. אפילו שהיא נורא אינטליגנטית והכל..
לך תתמודד עם ילדה בת 5 שנכנעת לרעב שלה ולא מבינה מה זה כמות מסויימת של אוכל שאוכלים.. ומה זה לאכול יותר.. או פחות.. או מסודר.. זה לא מעניין אותה.. וחבל לי שכבר מגיל צערי כל כך כשהתמימות אמורה לחגוג היא וכל המשפחה עסוקים באוכל... מה כל כך מעניין באוכל הזה שכולם כל כך אוהבים ללקק אותו, לאכול אותו? לנגוס? לדבר? לחשוב? לטעום? וואי נשמע ממש כמו מאהב אולטימטיבי.. אוכל, אפשר להתחתן איתך?
<לא כי פשוט עכשיו נפרדתי מהבת זוג שלי ואני פנויה.. רק אם בא לך..> :) חיח סתם אמצע הלילה עזבו, ~לין~

solee

New member
זו בדיוק הבעיה.

הבעיה היא שאנשים חיים כדי לאכול, אבל בעצם, הגוף שלנו בנוי ככה שצריך לאכול בשביל לחיות. אולי בגלל זה רתוי פשוט להיות כמו החיות :)

לצערי

היום המודעות הופכת לחולנית . בנות גילם מפחדות מהשומן. בעיני זה נורא
העולם שלנו השתנה הבנות הללו גיל 12 נראות כמו 19 עקבים חצאיות מיני עד ה ,,,, הכל חשוף תרתי משמע וזו הסיבה לכך. מתארת לי תסיטואציה שאת יצאת מהתא חחחחחחחח

matyc

New member
בהחלט עצוב שבנות

בגיל כזה חושבות על דיאטה במיוחד שהן לא צריכות אני מאוד מקווה שהן לא יגרמו לעצמן נזק בלתי הפיך

וואי דיקלה העצבנת אותי נורא

ממש כואב לי לשמוע, כאילו בא לי לקחת את הבנות האלו ולחבק אותן- יהיה להן עוד מספיק זמן לשטויות הללו, להתלונן על כל גרם. כואב לי שזאת החברה שהן גדלות בה, כואב לי לשמוע שההורים לא יודעים או לא יכולים לעצור את זה, כי סביר שאלו הדברים שהן גם שומעות בבית. פשוט נורא בעיני. וכל כך חבל.

עופר 123

New member
עוד יותר נורא....

שהן כבר ילדות גדולות. עולות יותר ויותר עדויות על ילדות בנות 6 (!) שמרגישות שמנות. זה פשוט מזעזע לשמוע את הדברים הללו כל פעם מחדש ולדעת שהן פשוט מאמללות את עצמן על כלום.

למעלה