אני בבעיה......

Arielvista

New member
אני בבעיה......

ככה: קודמי בתפקיד, שעבד במקביל אלי עד לפני כמה חודשים, היה אחראי, בין השאר, על התקנת מחשבים חדשים בארגון. למען הנוחות (שלו...) הוא התקין בחלקם XP פרוץ, עם SN אחד, ואת הרשיונות החוקיים שם בכספת, מבלי להפריד או לסמן איזה רשיון הותקן ואיזה לא. בקיצור, יש לי כ-40 תחנות עם XP, אני לא יודע איזה הותקנה עם SN אמיתי (חוקי) ואיזה עם פרוץ. אני מדגיש: יש לי רשיונות לכולם, רק שלא כולם מותקנים בפועל. 1. איך אני אוסף מכל התחנות את המספר שאיתו הן הותקנו, על מנת לנסות לאתר את אלה שהותקנו עם XP פרוץ? 2. אחרי שזיהיתי תחנה "לא חוקית", איך אני משנה לה את הSN, מבלי לפרמט?

ashush

New member
גגל keyfinder ויש מזל!:)

תוכנה חביבה מבוססת VBS ויודעת לשנות מספר גם... ואם אני לא טועה היא גם מתחברת למחשב מרוחק...

mavor

New member
למה לתרוח ?

נכון זה מסריך אבל אם יש לך את הכמות הנכונה של רשיונות אתה יכול או 1) שרירותית להחליף לכולם את הרשיונות לפי מה שאתה רוצה 2) לזרוק זיין בבדיקה של MS או סוכניהם תחת השם bsa הם לא יתעסקו במספרים אלה בבדיקה של X תחנות מול Y רשיונות נדב

Guys33

New member
בעיקרון כל עוד שיש לך מספר תחנות

ומספר רישיונות זהה אז הכל טוב אם את רוצה יש תוכנה באמץ בשם XPProCorp-keyChanger שמשנה את המספר

Arielvista

New member
אני אגיד לכם למה בעייה:

היום, כמעט כל UPDATE ב MICROSOFT.COM מתקין לך ACTIVEX שמוודא שהתחנה חוקית. אז אני חייב לעדכן לכולם רשיון חוקי. מצד שני, גם ככה יהיו לי הרבה תחנות לעדכן, אני לא רוצה עבודה מיותרת על תחנות שהן כבר חוקיות.

אריק ח.

New member
אם אתה מנסה לעקוף את הבעיה

אז נראה לי ש - SUS יעקוף לך את הבעיה.

Zarnivop

New member
מעקף נוסף:

דרך tools - Internet options. לא בדקתי אם עובד, אבל הכנתי לך תמונת מסך נחמדה P-:

Zarnivop

New member
בדקתי. עובד בגישה דרך אקספלורר.

לא בדקתי איך זה משפיע- אם בכלל - על Automatic update service. בטח אנטי יכול להכין לנו סקריפט wsh שיבטל את זה בלוגון

Motel

New member
אתה מרים לו להנחתה

עדכון 40 מחשבים ב-Windows Update?! עדיף שתשתמש ב-SUS, בלי קשר לבעיית הרשיונות שלך.

למעלה