אני בבעיה!!

אני בבעיה!!

שלום לכולם, היום ממש התבאסתי... אני נמצאת בתנועת נוער, וחושבת על ללכת לש"ש, אבל זה 50-50, אני ממש לא יודעת מה אני רוצה.. לפני חודש בערך שלחתי לצבא בקשה שיקדימו לי את המנילה בגלל שאני רוצה לקבל זימונים ולהתקבל לתפקיד מסויים, כי אחת מהסיבות שלי לא לצאת היא בין היתר היא אם אני אתקבל לתפקיד שאני רוצה בצבא.. אני ביב', אבל אני קטנה לגילי, אני ילידת נובמבר 87. כלומר, אני רק בת 17 (ו-3 חודשים היום אם נדייק..) היום הצבא התקשר אליי, אחת ממדור קד"צ או משהו, והיא אומרת לי שלא הסבירו לי כנראה בתנועה טוב, אבל בגלל שחתמתי לגרעין נח"ל (ואני הבנתי שזה רק שמירת מקום זה לא מחייב עדיין) אני לא אקבל מיונים. מה לעשות?! היא אמרה שאני אקבל מנילה אבל לא יתחשבו בה...כי אני חתומה לנח"ל-זה כמו שמודיעין חוסם הכל.. מה אני אעשה?? אם אני אחתום עכשיו ויתור-יכול להיות שאח"כ כשאני ארצה לצאת לש"ש אני לא אוכל! ואם אני לא אחתום ויתור ובסוף אני אחליט שלא לצאת לש"ש...אני אדפק! אני אצטרך לחכות חצי שנה עד למיונים וכמעט שנה עדד שאני אתגייס...אוףףףףף :( אני לא יודעת מה לעשות, מה אתם מציעים לי??

אילתושי

New member
פתרון הקסם

כדאי שתחליטי, ממש עכשיו, מה חשוב לך יותר: לצאת לנח"ל, או ללכת למיונים האלה של הצבא. ולפי זה תפעלי. את לא יכולה לרקוד על שתי החתונות, כי בסוף תפספסי את שתי האפשרויות. וחוץ מזה עוד חלקיק מידע: אם את יוצאת לש"ש רגילה, אז הצבא עושה לך מיונים במהלך הש"ש, כך שאת לא צריכה לחכות חצי שנה למיונים אחרי שסיימת את השנה. אבל אם את יוצאת לנח"ל, אז כל המסלול הצבאי שלך שונה, ואפשרויות הבחירה שלך בפרק הצבאי של השירות הן בין מורה-חיילת ללוחמת בקרקל, לפי מיטב ידיעתי. כך שלא יעשו לך מיונים.

ללאאא :(

איך אני יכולה לבחור עכשיו אם אני רוצה ש"ש או לא?? אני באמצע תהליך של גרעין! מאיפה לי לדעת מה יקרה בהמשך?! אני הולכת לש"ש של גרעין נח"ל, אבל חברות שלי שהן בש"ש עכשיו בתנועה שלי אמרו שהן קיבלו זימונים (על מנילה אני לא סגורה) לכל מני דברים, ואני בכלל לא בטוחה שאני רוצה לצאת לנח"ל עם הגרעין!! אני רציתי לעשות ש"ש בתנועה שלי ואז לחתום ויתור ולצאת לתפקיד ששמרו לי אותו... אוף אוף אני כבר ממש מיואשת. אין סיכוי שאני מחליטה עכשיו אם אני יוצאת לש"ש. אין סיכוי.

את לא מחוייבת ללכת

לגרעין נח"ל אחרי השנת שירות את יכולה לעשות את השנה ואז להחליט שאת פורשת כך הצבא לא ינתב אותך ישירות לנח"ל אלא יעשה זאת לפני המנילה והרצונות שלך

kedeman

New member
את יכולה להתמיין

קחי את המנילה ותנסי לראות מה מציעים לך עד מאי את יכולה לבטל את החתימה שלך על הנח"ל וצבא מחוייב לשמור לך כל תפקיד שהתמיינת אליו ומצד שני לא אמור לחסום לך את האופציות

solter

New member
../images/Emo60.gif אז ככה:

את יכולה להשאר במסגרת של הגרעין נח"ל עד מאי. עד מאי את יכולה להחליט אם ללכת לגרעין נח"ל או לא. את צריכה לבקש מהתנועה שלך שתבטל את הטופס גרעין נח"ל שלך, כך שעכשיו תקבלי זימונים כמו כולם, ואחר כך, במאי, תוכלי לבחור בין המיונים שהיו לך לבין הגרעין נח"ל. חוצמזה שכמו שאמרו כאן, את יכולה בתום השנה הראשונה בגרעין לוותר על המשך המסלול בגרעין ולהמשיך במסגרת צבאית רגילה לפי המנילה שתקבלי.

אבל, אבל...

בגלל שאני קטנה, אני אקבל מנילה רק באפריל...אני לא אספיק להתמיין לשום דבר עד מאי. גם אם אני אספיק לקבל מיון (מה שבספק) אני לא אתקבל עדיין לשום דבר. אין לי אפשרות להחליט בין הגרעין נח"ל לתפקיד. בנוסף לכך-אמרו לי היום שבגלל שאני חתומה לנח"ל (יעני זה ש"ש גרעינים..לא ש"ש רגילה) אז התפקיד שלי לא ישמר לי אחרי הש"ש. מה, אני אצטרך לעשות שוב מנילה? שוב מיונים? אוף אין לי כוח..! לא יודעת מה לעשות, כל החברים שלי/מדריכים/אנשים בתנועה לא יודעים איך דבר כזה קרה ואין להם הצעה טובה בשבילי :(

solter

New member
../images/Emo60.gif תראי....

ש"ש בגרעין נח"ל (איפה את עושה ד"א?), מיועד לכאלה שיודעים שהם רוצים לעשות את כל השירות הצבאי שלהם במסגרת הגרעין. תבררי אולי בתנועה שלך יש אופציה לעשות ש"ש שלא במסגרת גרעין נח"ל... את באמת לא יכולה לרקוד על שתי החתונות. אם לא תרצי להמשיך בשירות שלך בגרעין, תצאי ממנו אחרי שנה ותיכנסי למיונים. אבל לא הבנתי למה אמרת שוב מיונים? הרי עוד לא עשית מיונים קודם, במידה ואת הולכת לגרעין נח"ל... תראי, בגדול, החיים בנויים מהחלטות, את לא יכולה תמיד ללכת בדרך הכי קלה שתתן לך את כל מה שאת רוצה, לפעמים צריך לדעת גם לוותר, ולבחור מסלול אחר...

אז ככה

אני בתנועת נוער בשם "המחנות העולים" (זה לא שם רוסים או עולים חדשים! סתם שם מטעה..) ואני מיועדת ללכת לקומונה שבחיפה.. יש אפשרות להיות שינשינית, שלא במסגרת נח"ל, כלומר רק ש"ש וזהו, אבל אני חושבת שזה רק לקיבוצניקים, ואני מת"א.. השאלה שלי-אם אני עושה ש"ש, האם אני אקבל במהלך הש"ש מנילה ומיונים? ואם לא, אם אני חותמת בסוף הש"ש ויתור על הנח"ל, אני אקבל מנילה חדשה וגם מיונים?

עִידן

New member
כן, כמעט תמיד

מקבלים מחדש את המנילה והמיונים במהלך הש"ש. בסוף הש"ש זה מאוחר מדי לחתום, כי זה יהיה כבר קרוב מדי למועד הגיוס שלך, אני מניחה.

solter

New member
../images/Emo60.gif המממממממ.........

כן אני מכיר את העניין של שם מטעה, אני הייתי ב"איחוד החקלאי".... ואני גם מכיר את התנועה שלך, מאנשים ברעננה ובצובה.... בכל מקרה, האפשרות לש"ש בלי גרעין נח"ל לא פתוחה רק לקיבוצניקים, ואם כן, אז זה ביזיון ובושה לתנועה, ותילחמי על זה שישנו את זה... אם את עושה ש"ש שלא במסגרת גרעין נח"ל, את תקבלי מנילה חדשה וזימונים.

נועה...

החתימה היא לשנת שירות, לא לכל הצבא. היו ויהיו מקרים של אנשים שפרשו מהגרעין בזמן הש.ש ולאחר השנה, ואפילו אנשים שנשארו בגרעין אבל היו בחיל אחר. הגרעין והנח"ל לא אמור לחסום לך כלום.

אבל שיר..

אני חתמתי על טופס דח"ש+גיוס גרעין לנח"ל. ככה זה בתנועה שלי, לא ש"ש "רגילה", אלא ש"ש שבסופה הקטע הוא להתגייס כל הגרעין ביחד לנח"ל. החתימה שלי לנח"ל חוסמת לי מיונים, זה מה שאמרו לי בטלפון...זה כמו שמודיעין חוסם את שאר המיונים. נכון, יש את אלו שפרשו בזמן הש"ש, והם התגייסו. יכול להיות שהם התגייסו לתפקיד שהם כבר התקבלו אליו לפני הש"ש, אבל לי אין תפקיד שהתקבלתי אליו, כי אני קטנה..ילידת נובמבר.. אני יודעת שיש גם כאלה שהתגייסו לכלל צהל"י-ואת זה אני בטח לא רוצה. יהיה טוב.

עִידן

New member
לא הבנתי איפה הבעיה כאן -

אם תחתמי ויתור על הדח"ש, תוכלי להתמיין לתפקיד שלך השנה. אם תצאי לש"ש - תתמייני לתפקיד בשנה הבאה, וגם תקבלי את המנילה במחזור הראשון של שנה הבאה. מה הבעיה?

כי

אם אני אצא לש"ש, הש"ש שלי היא במסגרת גרעין נח"ל..זאת אומרת שאני חייבת לחתום ויתור על הנח"ל כדי לקבל מיונים. אבל אני רוצה לדעת אם התקבלתי בכלל לתפקיד, אולי אני אתקבל לתפקיד שאני לא רוצה ואני אעדיף כבר ללכת לנח"ל עם הגרעין שלי..?

אוקי שאלה אחרת

חשבתי על זה היום, האם יש אפשרות שאני אחתום כרגע ויתור על ש"ש גרעין נח"ל ואחתום במקום זה רק על ש"ש רגילה? אם כן, יש אפשרות שאני אחתום בסוף הש"ש לנח"ל? להצטרף לגרעין שלי?

למעלה