אני בבעיה רצינית

teen-spirit

New member
אני בבעיה רצינית

מאז ומתמיד היו לי קשיים בלימודים ובסוף כיתה ט´ עשו לי איבחון ליקוי למידה לקראת התיכון. באבחון גילו שיש לי בעיות קשב וריכוז וקבלתי כמה הקלות. עברתי ללמוד בתיכון שאפשר להגיד שניתנת בו כל העזרה שבעולם, אך בגלל שעברתי אליו לבד פרט לילדה אחת שבאה עליו בעקבותיי,אבל נתקלתי בכמה קשיים: 1)המרחק-וכמובן השעות אני לומדת 4ימים בשבוע עד שעה 4! ויום אחד עד 3ועשרים! ונורא קשה לי לשבת כל כך הרבה שעות בכיתה וללמוד ועוד לחזור הביתה בסביבות השעה 6 ולשבת ללמוד. 2)בעיה חברתית-תמיד היה לי קשה בלימודים אבל מעולם לא נתקלתי בבעיות חברתיות ותמיד היו לי חברות סביבי שזה גם עוזר לעבור את היום לימודים,אך בבית ספר החדש אני לא בדיוק מסתדרת עם החברה. אני והוריי החלטנו אולי להעביר אותי לבית ספר באזור מגוריי למרות שיש כבר פער של 4 חודשים. אז הלכנו לבית ספר כמובן עם התעודה של שנה שעברה (שלא מזהירה בכלל!) והאבחון ובבית ספר הם אמרו שהם לא כל כך רוצים לקבל אותי כי יהיה לי מאוד קשה להשלים ולהשתלב בחומר כי גם יש מקצועות שלא למדתי. הורי החליטו שאולי באמת לא כדאי לי לעבור כי אם אני יעבור יכול להיות שבסוף השנה יחליטו לא לעלות אותי לכיתה י"א ובסוף לא יצא מימני כלום! אני הבטחתי שאני יעשה את כל המאמצים ואני מוכנה לשבת ולהשקיע את כל כולי בלימודים אפילו על חשבון תוכניות רבות שהיו לי לחנוכה. אבל הבית ספר טוען שיהיה לי קשה ולא כדאי! אני ממש לא יודעת מה לעשות....להמשיך ללמוד רחוק ובלי חברה ולהמשיך להקשות על עצמי ועל החיים שלי או שלעבור לבית ספר קרוב שבו אני יוכל להשקיע וגם אני מקווה שיהיה לי חברים. אה, חשוב לציין שהם רוצים או יותר נכון,אין להם ברירה והם יכניסו אותי לכיתה העיונית רגילה כי במב"ר אין מקום! מה אתם מציעים?

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

לא היית פה כבר פעם? בכל מקרה אני שמחה שהגעת/חזרת אלינו. לדעתי יש עוד אופציה - חינוך אקסטרני, אני בטוחה שתמצאי קרוב לבית, אני בטוחה שתקבלי שם סיוע מקיף, גם בחירת תכנית לימודים וגם מהמורים, שעצם העובדה שהם לא מלמדים בחינוך הרגיל בדרך כלל עושה להם משהו, וגם יהיה שינוי של סביבה חברתית. והצעה קטנה - ברגע שעברת בי"ס ישר לקיים מסיבת פיג´מות לבנות, זו דרך נהדרת להכיר, ולעשות רושם חיובי טוב, קחי סרט וידאו עם הרבה חתיכים, ותקשקשו עד מאוחר...בטוח יצאו מזה כמה חברויות חדשות...
בררי עם הורייך אם האופציה של בי"ס אקסטרני קבילה בעיניהם, וספרי לנו מה החלטתם. בהצלחה. אפרת

teen-spirit

New member
בית ספר אקסטרני....

זה עוד פעם כרוך בנסיעות ושעות וכמובן כסף! כסף שכמובן אני יצטרך אותו להשלמת בגרויות יותר מאוחר ואני מעדיפה את החינוך הרגיל.

teen-spirit

New member
אה ו...

זה גם נורא מדכא שאף אחד מסביב לא הבית ספר, לא ההורים והמשפחה, מרבית החברים לא מאמינים שאני יצליח! וזה לא שאני ילדה טיפשה ובורה באבחון אמרו שיש לי ידע כללי מעל הממוצע <בעעעעעע> ומה שאני רוצה לדעת באמת (דברים הקשורים למוסיקה והסטוריה) אני מצליחה ורק את הדברים הנלמדים בבית ספר אני לא ממש קולטת!

בן חור

New member
תאמיני בעצמך כה חזק ,עד שעם הזמן

אחרים יאלצו גם הם להאמין...לדעתי,אם את מרגישה שאת יכולה לסיים את השנה הזאת בהצלחה,עשי זאת ובשנה הבאה ,אם עדיין תרצי תוכלי לעבור לבית ספר אחר. לא מספיק לאבחן הפרעת קשב,יש לטפל בה כהמשך לאבחון,נסי להשתמש בכשרונך על מנת לחפש(ברשת למשל)חידע אשר יוכל לעזור לך לטפל בעצמך. האמיני בעצמך! ולבטח תצליחי!

Iddo

New member
איזו עזרה את מקבלת?

א´ איזו עזרה את מקבלת? אולי תוכלי להמשיך לקבל אותה ממסגרת חוץ - בית סיפרית או שאולי תוכלי לקבל יותר עזרה בבית הספר שלך כיום. ב´ לדעתי, אם תשארי בכיתה י´ יהיה לא נעים אבל זה לא אומר בשום אופן שלא יצא ממך כלום. ג´ יתכן שלאור ליקויי הלמידה שלך, לא מספיק להשקיע הרבה ולרצות מאוד בשביל להצליח בלימודים. ד´ אם תצטרכי להשלים חומר של כמה חודשים, לא ישאר לך זמן לחברים ותצטרכי ללמוד כל יום עד מאוחר.

teen-spirit

New member
ממממממ.....

הבית ספר נותן לי עזרה בצורה כזאת: בימים שאני מתחילה ללמוד בשעה תשע וחצי אני מגיעה שעה קודם ויש לי תגבור אבל זה לא מספיק לי ולפעמיים גם מצטרפת עוד תלמידה וזה מפריע לי ומוציא אותי מהריכוז שגם ככה אין לי ממש. אני צריכה תגבור לאחר הלימודים אבל אני מגיעה מאוחר הביתה ואני כבר ממש עייפה במיוחד עכשיו כשחושך מוקדם. אני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי וכבר חשבתי הרבה פעמיים אולי לגמור השנה ולהגיד תודה ולהתראות לבית ספר, אבל זה יהיה צעד מטופש ואז באמת לא יצא ממני כלום! אני כבר באמת מייואשת מהלימודים

teen-spirit

New member
אה ו....

בקשר לחברה אחר הצהריים: אמרת שאם אני יצטרף להשלים את החומר לא יהיה לי זמן לחברה אחר הצהריים, זה לא ממש מפריע לי כי גם ככה אני לא יוצאת הרבה אם או בלי קשר ללמודים. אבל הקטע החברתי מפריע לי בעיקר במסגרת בית הספר בהפסקות אין לי ממש עם מי לדבר ולא "מתים" עליי שם.

talila k

New member
עזרה בבית הספר

מי עוזר לך בבית הספר? האם העזרה קבועה או רק מדי פעם? אולי במקום להתבאס מכל המקצועות, תתמקדי בשניים, שלושה מקצןעות ותוציאי בהם ציונים טובים ובינתיים תתעלמי מהשאר, שאותם תשלימי אחר כך?!

שלום טלילה וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל אני שמחה שהצטרפת אלינו לפורומינו החביב, בואי שוב, ובואי הרבה! אני מצטרפת לרעיון של התמקדות בטווח מקצועות מצומצם. שוב - ברוכה הבאה. אפרת

Iddo

New member
זה רחוק מלהיות ´כל העזרה בעולם´.

כמה סוגי עזרה שאת לא מקבלת: 1) חונכות יעוצית 4 שעות בשבוע כדי לעזור להתמקד במה שחשוב ללמוד, לתכנן זמן נכון ולהבדיל בין עיקר לטפל. 2) ריטלין או פתרון רפואי אחר לבעית הריכוז. 3) טכנולוגיה לעקיפת ליקויי למידה כדי להשתחרר מהצורך לכתוב את כל הנאמר בכיתה, להשתחרר מהצורך לקרוא טקסטים ארוכים בעיקר באנגלית, להשתחרר מהצורך לחשוב על האיות בזמן הכתיבה ולהשתחרר מחלק גדול של שגיאות החישוב. 4) גיבוש אסטרטגית למידה על פי האיבחון שלך. 5) השתתפות בסדנא לרכישת מיומנויות למידה. 6) בדיקת הרלוונטיות האישית של ההתאמות במבחנים. בכל מיקרה, יש הרבה מה לעשות. אפילו אחרי כישלון מוחלט, אפשר להתחיל מחדש ולהתחיל טוב יותר. מה שלא יהיה, שןם כישלון לא יוביל לזה שלא יצא ממך כלום. בשביל שלא יצא ממך כלום תצטרכי, למשל, להיות עצלנית או אדישה לעצמך.

היי עידו!! נחמד שחזרת אלינו!!../images/Emo20.gif

המון המון זמן לא היית פה, ואני שמחה שאתה מציץ ולפעמים מגיב, תבוא יותר! אפרת

למעלה