אני בבעיה רצינית....

ilanit2015

New member
אני בבעיה רצינית....

שלום, פניתי לכאן מספר פעמים בנושאים שקשורים לזוגיות ומשפחה ותמיד שמחתי לקבל תמיכה ועצות. הפעם אני בבעיה יותר רצינית , הרבה יותר רצינית לצערי.
אני נמצאת בזוגיות עם ילדים קטנים ולפני חודש עברתי ניתוח מאד קשה שלוקח להתאושש ממנו מספר חודשים. אני מרגישה מאד חלשה פיזית וגם מאד מודאגת מהמצב הבריאותי.
בעלי עזר ותמך בי במהלך האשפוז, אבל מאז שחזרתי הביתה כל עבודות הבית וחלק ניכר מטיפול בילידים נופל עלי. הבעיה שאני משתדלת אבל פשוט לא יכולה פיזית לתחזק את הבית (גם רופאים אמרו לי שאסור). בפעם האחרונה שפשוט ניקיתי את הבית, מצב שלי החמיר ממש עד שנאלצתי שוב להתאשפז עם סיבוכים מאד קשים).
אני לא מצליחה לשכנע את בן זוגי לקחת עוזרת, ואני לא יכולה לממן אותה לבד (מאז הניתוח אני בחופשת מחלה ללא תשלום ויש לי ולבן זוגי חשבונות נפרדים).

לי אין משפחה שיכולה לעזור, והורים של בעלי לא עוזרים (שניהם עובדים קשה).

אפילו ניסיתי לפנות לעובדת סוציאלית אבל מבחינה כלכלית אנחנו לא עומדים בקריטריונים לסיוע כי בעלי מרוויח די טוב (לרות שחלק ממשכורת שלו הולך למזונות של בנו מנישואים קודמים).

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון להתייעץ, אני פשוט די מיואשת ולא יודעת מה לעשות.

מה עם לקבל עזרה מהבעל עצמו?

ביחד עם ירידה מסוימת בסטנדרטים של הניקיון, סביר שתוכלו להסתדר.

ilanit2015

New member
עד עכשיו זה לא הסתדר כל כך

זה לא שהוא לא עוזר בכלל , הוא עושה קניות פעם בשבוע, שותף כלים ומקלח את ילדה הקטנה בערב. אבל הוא עובד עד מאוחר, חוזר הביתה אחרי 8 בערב, ובסופי שבוע הוא בדרך כלל נח או נמצא אצל ההורים שלו.
האמת שגם בתקופה שקדמה לניתוח (כשעוד עבדתי במשרה מלאה ) היתי כבר מאד חלשה ובקשות שלי לעזרה בעבודות הבית נתקלו בסירוב ואפילו כעס. לדעתי הוא מרגיש שגם ככה הוא תורם מעבר למה שאני עושה בבית וזה יוצר אצלו מרמור ותחושה של חוסר שיוויוניות.

תעשי רק את המינימום של המינימום

בלי ספוג'ה, בלי אבק, בלי חלונות וכביסות מיותרות... גם בישולים במינימום השקעה.

ilanit2015

New member
תגובה

זה בדיוק מה שאני עושה, אבל גם זה בקושי רב (עברתי ניתוח לב פתוח ועכשיו בגלל הסיבוכים אני מקבלת תרופות שמחלישות אותי עוד יותר)
אני גם משתדלת לשמור קצת כוחות לילדים שלא ירגישו מוזנחים לגמרי.
מה שמתסכל שעד הניתוח גם כשהיתי חלשה עשיתי את רוב עבודות הבית וגם עזרתי להורים שלו. ועכשיו כשאני צריכה עזרה אני מרגישה לגמרי לבד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוקיי, את צודקת במאה אחוז

הוא אכן חייב להתגייס לעזרה, ואם לא, לכל הפחות לעזור בכסף להביא עוזר/ת.
העניין הוא שהדיעה שלי לא ממש תעזור לך. ובכלל, מה כבר פורום יכול לעזור במצב כזה?
&nbsp
בכל אופן: תהיי בריאה ושמרי על עצמך.

אפילו עזרה של פעם בחודש היא עזרה

200 ש"ח הוא לא ימצא מכיסו לתת?

אני לא מבינה מדוע הוא לא מוכן להוציא כספים על טיפול הבית שלו? אבל לתת לאישה שעברה ניתוח לב פתוח(!!!!) לנקות זה בסדר מבחינתו?

תכלס, אני לא רוצה לומר סתם אבל יש מצב שהוא לא היה נשאר בבית שלי עוד דקה אחת נוספת. ואם בן זוג שלי היה עובר ניתוח כזה לא היה צריך לעמוד על הרגליים ולנקות כלום.

סיגלית 2014

New member
מנהל
בהמשך להודעה הקודמת

כנסי לאתר של ביטוח לאומי, את יכולה להגיש תביעה ל"נכות כללית" און ליין.
תוסיפי כל גבי התביעה שמדובר במקרה דחוף. תצטרכי לצרף מספר מסמכים רפואיים שמעידים שאכן את לא כשירה לעבוד וייתכן שיזמנו אותך לוועדה רפואית כדי לקבוע את אחוזי הנכות, גם אם מדובר במשהו זמני. בנוסף, יש לצרף תלושי שכר אחרונים במידה ועבדת לפני כן.
אל תפחדי מהמילה המופצצת "נכות". זה אומר שאת כרגע לא מסוגלת לעבוד וזקוקה לעזרה.
במידה ויקבעו דרגה גבוהה של נכות תוכלי להגיש תביעה ל- "שירותים מיוחדים". קצבה זו את יכולה להמיר לעזרה בבית.
שווה לך לבדוק ולנסות.
רפואה שלמה

גארוטה

New member
לא סתם פנית

לפורום 'זוגיות במשבר' ולא למשל לפורום 'זכויותי בביטוח לאומי'.. הבעיה שמציקה לך זה לא באמת מי ינקה את הבית עכשיו שאת חולה אלא למה בעלך מתעלם מהצורך שלך בעזרה ומתנהג כאילו כלום לא קרה ו/או למה את תמיד עוזרת לכולם וכשאת זקוקה לעזרה כולם עושים קולות של שטיח... רוצה לחנך את העולם? לא. רוצה לקבל תוצאה אחרת? תשני את עצמך! תפסיקי להיות גיבורה ותדאגי לבריאות שלך ומצידך שהבית יהיה מלוכלך ומלא אבק עד שהאדון ירגיש שהוא לא מסוגל לחיות בלכלוך ואו שינקה או שיביא עזרה. יש מצב שהויכוח ביניכם הוא לא מי ינקה אלא מי יממן את העזרה.. גם במקרה הנ"ל זה יהיה הראשון שיישבר. רק בריאות!

נוסעת27

New member
את אכן בבעיה רצינית

הבעיה הרצינית היא היחסים ההזויים האלו. אני באמת מנסה להבין- את פונה לבעלך, לאחר שעברת ניתוח לב פתוח, ומסבירה לו שאת חלשה וקשה לך נורא להתמודד עם תחזוקת הבית. ושאת מבקשת שתביאו עוזרת. והוא אומר "לא". מה ההסבר שלו? האם הוא טוען בפנייך שאת בסדר? מדוע הוא כועס? מה זה מערכת היחסים ההזויה הזו?
תתגרשי. המזונות שלו שלו יכסו לך את העוזרת יופי.

למעלה