אני באמת היסטרית?

juli juli

New member
אני באמת היסטרית?

אני בן זוגי נפרדנו. אני בת 28 הוא בן 38. אנחנו היינו ביחד למעלה משנתיים ואני על ההתחלה עברתי אליו לחול. כמובן שלא היה לי שם אף אחד לא חברים ולא משפחה. באותה שכונה שהוא גר בה גרה גם האקסית שלו ביחד עם הבן המשותף שלהם. בסופי שבוע הילד שלו היה נשאר לישון אצלינו. באותם ימים שהילד ישן אצלנו אני נאלצתי לישון על ספה בחדר אחר. אני מאוד רציתי למצוא לעצמי תעסוקה במדינה שלו. ניסיתי אבל בכוחות עצמי לא הצלחתי למצוא שם עבודה.
כשעברתי למדינה שלו אנחנו דיברנו על עניין העבודה והוא הבטיח לעזור לי בזה.

בפועל כשעברתי לשם הוא אמר שהוא תמיד עסוק ושלא בא לו להתעסק גם בזה.
מבחינת מציאת עבודה הוא לא עזר לי בכלום. אפילו לא בעצה או בהכוונה. הוא אמר שאם אני כל כך רוצה לעבוד אז אני יכולה למצוא עבודה בתור מוכרת. אני עוד בארץ סיימתי תואר ראשון במשפטים והוא שלח אותי לעבוד כמוכרת. השיחות היום-יומיות הבלתי פוסקות שלו עם האקסית התחילו להוציא אותי מדעתי. כשבזמן השיחות האלה אני ניסיתי לגשת אליו הוא היה מתפרץ עלי. אני ראיתי הודעות שלה בפלאפון שלו. בהודעות האלה היא העבירה עלי ביקורת יום-יומית. היא דיברה עלי במילים לא יפות וזה עוד בצורה העדינה. אחרי שנתיים כל זה כבר ממש נמאס עלי.

הוא ניסה לשנות אותי בכל דבר ובמובן מסויים גם לחנך אותי. הוא היה מתעצבן אם הייתי מתיישבת במקום שלו במטבח או בסלון. אם הייתי שוכבת על הכרית שלו זה גם היה מכעיס אותו. חלק גדול מהבגדים שלי שרובם שמלות הוא לא אהב וזה מאוד הפריע לו. אגב הוא אף פעם לא קנה לי שום בגד למרות שהוא לא אהב את שלי. יום אחד אני ישבתי איתו לשיחה ואמרתי לו שאני רוצה יותר בהירות ויותר וודאות. אמרתי לו שאני כבר רוצה להקים משפחה ושאני רוצה ילדים. הסברתי לו שאני מה שאני והאישיות שלי זה מה יש ושאין טעם בביקורת תמידית.

אמרתי שאני מנסה לשפר דברים נקודתיים שמפריעים לו אבל שיפסיק לשנות אותי.
הוא התפרץ עלי בפעם המאה ואמר שהוא לא רוצה לא משפחה ולא ילדים איתי. אני טסתי הביתה לארץ. אחרי חודש הוא התקשר אמר שעשה חושבים עם עצמו ושהוא יודע מה הוא רוצה. הוא אמר שהוא הבין שכל היתרונות שבי גוברים ובגדול על החסרונות שלי. הוא הגיע אלי לארץ והכיר את המשפחה שלי. אחרי זה מהארץ אנחנו ישר טסנו לחופשה בחול. במהלך החופשה אני שוב פעם ראיתי בפלאפון שלו הודעה מהאקסית שלו.

ההודעה הייתה עוד יותר נוראית מההודעות הרגילות והפעם גם עם קללות. בנוסף בהודעה הזאת בניגוד לקודמות היא לכלכה לא רק עלי אלא גם על משפחתי. פה אני לא הצלחתי להתאפק והתקשרתי אליה. כנראה שאני לא ממש סמכתי עליו ורציתי להבין לבד מה קורה ולשים לזה סוף. לבן זוגי נודע על השיחה הזאת ממנה והיה לנו ריב מאוד גדול. אחרי החופשה הוא חזר למדינה שלו ואני חזרתי בחזרה לישראל. אחר כך הוא ביקר אותי בארץ כמה פעמים וכל פעם שאלתי אותו מה יהיה איתנו. בכל ביקור שלו שאלתי אותו לאן אנחנו ניקח את הקשר שלנו ומתי אנחנו נתמסד.

הוא תמיד התחמק מלענות לי ורק אמר שאחרי מה שעשיתי הוא לא סומך עלי. אמר שאולי עם הזמן אני ארוויח את האמון שלו בחזרה. אני התנצלתי כמה וכמה פעמים על המעשה שלי. כל ההתנצלויות שלי וכל ההסברים שלי הכל היה לשווא.
אחרי זמן מה הוא החליט לעבור למדינה אחרת בה אנגלית לא השפה הרשמית.
הוא התקשר אלי והציע לי לעבור איתו לשם. שאלתי אותו בשביל מה הוא רוצה אותי שם ולאיזו מטרה הוא מציע לי לבוא איתו. בתגובה הוא די גמגם. אמר שהוא רוצה שאני אבוא איתו ואחיה איתו. אמר שיש שם קהילה יהודית/ישראלית גדולה ואני אוכל למצוא עבודה.

הסברתי לו שאחרי מה שהיה המשפחה שלי לא תבין אם אני שוב אסע אחריו. אמרתי לו גם כמה פעמים שנמאס לי לחיות את החיים שלו. אמרתי לו שאני מפחדת שהוא רק מנצל אותי כי זאת ההרגשה שנוצרה אצלי. הסברתי לו שאני מאוד נפגעתי מכל מה שהיה מאז שעזבתי את המדינה שלו. אמרתי לו שמאז שחזרתי לארץ הוא אפילו לא התעניין איך וממה אני חיה וזה פוגע. הסברתי לו שכל עוד אין לי שום וודאות בו ובקשר שלנו אני לא אעבור שוב לחול.
בתגובה הוא אמר לי שאני לוחצת עליו להתחתן איתי ושהוא בכלל לא חייב לי כלום.
הוא אמר שהוא לא מתכוון להבטיח לי כלום.

בשלב הזה השיחה שלנו הסתיימה. היא הסתיימה בזה שאני כביכול לוחצת עליו להתחייב כלפיי ולהתחתן איתי. כעבור יום אני התקשרתי אליו והתחלתי להתנצל עליו שלחצתי עליו. התנצלתי על כל סצנות הקנאה שעשיתי לו בקשר לאקסית שלו.
אני לא חושבת שאני האשמה היחידה פה או שעשיתי משהו חריג אבל התנצלתי.
עשיתי את זה כי רציתי ליישר את ההדורים בנינו. הוא דיבר אלי בצורה מאוד מגעילה וחיפף אותי במילים מאוד לא יפות. אני המשכתי להתקשר אליו ובכל שיחה כזאת השפלתי את עצמי מחדש. בכל שיחה בכיתי וביקשתי שיסלח לי. הוא ענה לי בעיקר במילים לא יפות ואפילו בקללות. הוא אמר שאני היסטרית ברמות נוראיות.

אמר שאני חולת נפש ולא בסדר בראש. הוא העביר המון ביקורת לגבי המראה שלי ולבי מצבים אינטימיים שהיו לנו. הוא אמר שהוא רק ניצל אותי ולא מעבר לזה. הוא האשים אותי שחירפנתי אותו עם שיחות הטלפון שלי ולכן הוא שפך עלי את זה. נכון לרגע זה כל ההערכה העצמית שלי קרסה. מבחורה שתמיד הייתה בטוחה בעצמה הפכתי לבחורה שטובעת בתסביכים. אני הפסקתי לאהוב את עצמי. אני גם כל הזמן מאשימה את עצמי במה שקרה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קנית מניה של חברה מפסידה

זה נשמע כמו חרא של קשר, כזה שהיה צריך לברוח ממנו הרבה קודם.
מספיק זה שאת ישנה על הספה כשהילד מגיע. מי שאמור לישון על ספה בחדר אחר זה הילד. זה הרבה יותר בריא בשבילו, מאשר לישון עם אבא שלו. וכמובן בריא יותר לזוגיות. כבר שם רואים את מעמדך הרעוע בקשר.

אבל אין טעם שתאשימי את עצמך. באהבה קורה שנופלים על חרא קשר וקשה לצאת ממנו. במקום להתעסק באשמה, תתעסקי בשיקום. את צעירה. הכל עוד לפניך. יש בארץ גם גברים אחרים.

אם את צריכה טיפול, לכי לטיפול. זה יכול לעזור, גם לבדוק למה שקעת בביצה הזאת, וגם לעודד אותך הלאה לחיים בריאים ופשוטים יותר.

כל נושא האקסית לא רלוונטי. יחסים נמדדים על פי מה שקורה בתוכם, לא בחוץ. ברור שלך היה מקום של חסר בקשר, ולכן לאקסית היה מקום של עודף. אבל שוב: בעיה היא לא באקסית, אלא בקשר איתך. הוא לא היה מספיק טוב. אין לי מושג מה האדם ההוא חשב, איזה מין קשר הוא ראה לפניו. ההתנהגות שלו ממילא מתחת לכל ביקורת וחבל להכביר מלים. אמרי: ברוך שפטרנו.
ולמדי את הלקחים הנדרשים להבא.
הרבה הצלחה בדרכך החדשה!

ונגיד שהיה קורה איזה נס והוא היה אומר "בואי אלי ונתחתן"?

אז פתאום כל הדברים הנוראים שהיו יעלמו? פתאום הוא יהפוך לבן זוג תומך, מפרגן ומקסים?
לא ברור לי למה את ממשיכה להתקשר אליו, מה בדיוק את רוצה ממנו?
הוא מי שהוא: אוהב ומקסים כשאתם רחוקים (או מקסימום בחופשה מפנקת) ומתקשה להישאר ככה בחיים האמיתיים ותחת לחצי היום יום. חתונה והקמת משפחה לא ישנו את זה (בטח לא לטובה). זה מה שאת רוצה בשביל עצמך?
אני לא מקבלת אמירות כמו "אני לא מסוגלת לנתק את הקשר", הרי אם הוא היה מת, היית מנתקת איתו את הקשר, נכון? אז תקבעי שמרגע זה בשבילך הוא מת.

אמרלדה

Active member
אני לא יודעת אם את היסטרית. זה מה שהוא אמר. למה אכפת לך

מה שהוא אמר?

למה את חושבת את עצמך לח...א ונותנת למישהו אחר להתנהג אלייך כך?

על מה ולמה את משפילה את עצמך כל פעם מחדש ואחר כך מתפלאת שהוא משפיל אותך? עונה במילים לא יפות ובקללות וקורא לך חולת נפש? אז ההיסטרית מטריד אותך? אז אמר.

אלוהים ישמור, כמה עוול בחורה יכולה לעשות לעצמה כי היא אוהבת גבר נבזה? ברור לגמרי שלא היה לך מקום של קבע וחתונה בחזון שלו. ברור שהוא מתנהג זוועה. ברור שהוא רוצה שתלכי אחריו במדבר, ואחר כך משאיר אותך במדבר. תודה לאל על כך שהמשפחה שלך לפחות עוצרת אותך משטויות. ובסוף את מאשימה את עצמך - כן. את אשמה. בכך שלא רצית לראות אז לא ראית, ולא רצית לשמוע אז לא שמעת, ולא רצית להבין אז לא הבנת.

לכי לטיפול, ורגע קודם. בררי שם למה נתת לעצמך להגיע למקום הזה. ולמען השם, נתקי אתו את היחסים. כואב. אז מה? אי אפשר לעבור את החיים האלה בלי כאבים. עדיף כאב עם תכלית - סיכוי של משהו בריא וטוב בעתיד.

שילה1

New member
בדיוק.זה איש שתלטן,לא נעים ואולי אפילו חולה(בראש..).

החיים איתן יכולים להיות סיוט מתמשך.זה מה שאת צריכה?המשיכי בחייך,את צעירה,לבטח יש בך הרבה טוב,שהוא ניסה להרוס בגלל אופיו המגעיל.
החליטי שהוא איננו.שני מס' פון וצאי לחיים חדשים.
בהצלחה

האמת שכן, לא הייתי ממהרת לשלול הפרעת אישיות היסטריונית

אבל מה זה משנה? מה שחשוב זה שתפסיקי להתקשר אליו, למען השם.
האיש אפס מאופס, ואלא אם את עמוק עמוק בעניין של יחסי השפלה מזוכיסטיים (שזו בחירה לגיטימית, אנלא אומרת), אין שום סיבה בעולם שתמשיכי ליצור איתו קשר.
&nbsp

שבת שלום

ראשית, הייתי מצע לך לא לממהר להצמיד לעצמך תווית. שנית, הוא לא נתן לך שום סיכוי לכלום: לא להתפתח ברמה האישית ולא ברמת הזוגיות. אם יש משהו שניתן להגדיר כ"חולה", הרי שזה הקשר שבו היית. הקשר הזה גרם לך לאבד את עצמך לאט לאט ואת הרזרבות הנפשיות שלך. אל תחפש תשובה אם את "היסטרית", תתמקדי בלחפש תשובות כיצד את צומחת מכאן, ובונה את עצמך כאינדיבידואל.

ki92

New member
נתקי איתו קשר לאלתר!!!

רק צרות הבן אדם הזה מביא עימו.
אני לא מצליחה להבין למה את אוהבת אותו?
הוא מתייחס אלייך כמו לכלב, אם לא יותר גרוע..
ככה לא מתנהג בן זוג אוהב!

ממליצה לך:
לנתק איתו קשר לצמיתות.
להישאר בארץ.
למצוא בארץ פרנסה ולקדם את עצמך.
ללכת לטיפול אצל פסיכולוג ולהבין מה גרם לך להיכנס לקשר הרסני ולהידבק בו.
כיוון שאת רוצה חתונה וילדים - לנסות להכיר בחור הרבה יותר הגון, ישר ושיתייחס אלייך בכבוד ובאהבה.

אייבורי

New member
נו הייתה הרפתקאה נחמדה

&nbsp
אבל כמו רע לתפארת, הגיע הזמן לדעת מתי לסיים.
&nbsp
אני חושב שאת מאשימה אותו בהרבה דברים שהם אחריות שלך.
הוא לא שלח אותך לעבוד כמוכרת, את לא חבילה או כלבלב.
אני מניח שהוא ראה שאת לא מוצאת עבודה והציע לך לעבוד כמוכרת
זה חלק מהמחיר של לעבור לארץ אחרת (אחריו) בלי לחשוב על מה תעשי שם.
&nbsp
אבל יש המון דברים שהוא בהחלט לא בסדר בהם, את רוצה משפחה וילדים
הוא יודע את זה ומסרב להחליט, לא מבטיח שכן ומקבל את העובדה שכן
ומצד שני לא מניח לך לגמרי.
&nbsp
בעיני זוגיות טובה יושבת על שלשה אלמנטים בסיסים
משיכה מינית - כנראה שהיא בסדר אצלכם
חברות טובה - פה אתם חצי חצי, חוסר הבנה של פרטיות
ומטרות משותפות - פה אתם כישלון מוחלט.
&nbsp
אני מניח שהוא יצטרך להסכים איתך בנוגע למטרות המשותפות של חתונה וילדים
ואם כן, תצטרכו לשפר את החברות שלכם (להלן לכו ליועץ זוגי)

אמרלדה

Active member
משולש האמת

בעצם, האמ"ת.

הפסיכולוג ד"ר רוברט סטרנברג מאוניברסיטת הארווארד הציג משולש שעליו יושבת זוגיות טובה, שבתרגום לעברית נקרא משולש האמ"ת:

אינטימיות (מה שאתה קורא חברות)
מחויבות (מה שאתה קורא מטרות משותפות - חתונה וילדים, אבל לא רק)
ותשוקה (משיכה מינית)

אז - לגמרי כיוונת לדעת גדולים.
זה כלי מאוד חשוב בזוגיות לעבוד אתו, ואני עובדת עם כל זוג שמגיע אלי על ההיבטים המעשיים שלו.

למעלה