נו, בכל זאת התפתתי להגיב שוב לporcu
נו, נראה שבכל זאת אני עונה. נבהיר כמה דברים: 1.אני לא מתיימר לדעת יותר ממך, או להתנהג בצורה מתנשאת מעלייך. זה פשוט יוצא מהכתיבה שלי ככה. אז באמת, אנחנו לא מכירים, ואני לא יודע כמה אתה אינטיליגנטי או לא, ואני לא בא לשפוט אותך(או לפחות אני מאוד מנסה שלא). מה שאני מנסה לדבר עליו הוא ´סטון טמפל´, ולא על מי שמעריץ אותם. אז באמת, בוא נשאיר את הדיון ברוח טובה, כי אני רואה אותו כויכוח ידידותי, ואני מקווה שגם אתה. 2. ההבהרות של "אף מילה על פרל ג´אם" לא באות להגיד שלא מעניינת אותי הדעה של אף אחד, אלא היא בעצם אמירה של "אין לי כוח לעוד ויכוח בעורך כתבה ב´שבעה ימים´ על דבר שהוא לא כזה חשוב, רק בגלל שתי מילים שאמרתי(תרגדיית גראנג´)". כי באמת זה שאתה אוהב את ´אס טי פי´ ואני לא זה לא חשוב, ולא משנה מעשית. שוב, אני מאחל לך עד מאה ועשרים ועוד מאה ועשרים דיסקים של ´אס טי פי´ ושיהיה לך כיף איתם. אני מפרגן לך. 3. בנוגע לטענה ש´אס טי פי´ התפתחו מוזיקלית, אני מסכים. רק הנקודה שאני ניסיתי להעביר שההתפתחות הזאת גורמת להם ליצור מוזיקה פחות טובה, ואני משער וכך נראה לי זה שהגורם הוא התמסחרות. אף אחד מאיתנו לא קורא מחשבות(עד כמה שידוע לי) ולא יכול לדעת מה הולך בראש של חברי ´סטון טמפל´. אולי זה באמת ככה, והם מרגישים שהם עושים את מה שהם הכי טובים בו וממצים את הפוטנציאל שלהם. אבל לי, ולעוד רבים זה נראה שזה לא המקרה, ושהמוזיקה נשמעת כמו ניסיונות להתברג במיינסטרים. שוב, יכול להיות שאני טועה. אבל ביו אם זה נכון או לא, זה גם לא משנה. מה שמשנה זה שהמוזיקה תצא טובה, ולדעתי הם לא עושים מוזיקה טובה כמו שהם יכולים, וחבל לי. כי מי יודע אם גם נירוונה הייתה ממוסחרת ורק ניסתה לעשות הרבה כסף, ואילו היו הכוונות האמיתיות מאחורי המוזיקה. אני לא מאמין בשום אופן שזה המקרה, אבל מי יודע. במצב כזה אני מעדיף לא לדעת, ולשער השערות מופרחות לפי מה שאני, רק עוד נער אחד מבין מליונים חושב. 4. אני לא חושב שאם הלהקה הייתה מוציאה אלבום גראנג´ זה לא היה מעניין אף אחד. ההפך, זה היה נותן משב רוח מרענן בין כל הבררה של ´אם טי בי 2´(והפעם אני אגיד, אני לא רוצה להתווכח עם מעריצי הערוץ והלהקות שמופיעות בו, כי זה באמת לעולם לעולם לעולם לעולם לא יגמר) ועדיין(כפי שניתן לראות בפורום) יש הרבה מעריצי גראנג´. 5. זה שתקופה עברה, לא אומר שלא ניתן להסתכל בערגה על אותם ימים, להקשיב עם קצת עצב לדיסקים, ולקוות לשווא לקום התקופה מהמתים. יש עדיין מליונים של מעריצים שמחקים שאלביס,ג´ון לנון,הנדריקס וכו´ יחזרו מהמחבוא שלהם באלסקה לעוד תקופה יפה אחת. ברור שזה לא יקרה, אבל תן להם ולנו לקוות, וגם אם זה לא ריאליסטי שאנדי, ליין וקורט ישובו, מי יודע? ואל תגיד שבעוד 20 שנה לא יהיו גיטרות, כי בעוד 20 שנה אנחנו נשמע רוק קלאסי(כלומר פרל ג´אם, נירוונה, אליס וכו´), והילדים שלנו לא יבינו איך אנחנו שומעים מוזיקה עם כלי פריטה והקשה. כלומר- לך תדע מה יהיה בעוד 20 שנה. וגם אם זה משיהיה, זה לא עושה את זה לטוב. 6. אתה צודק, כולנו אוהבים אותה מוזיקה. 7.בלי קשר- אני חושב שלהתכתבות כזאת יש מקום להעביר אותה לפינת המאמרים, שפעם אחרונה שבדקתי הייתה די שוממה. כי הרי ויכוחים כאלה הם באמת מהות הפורום.