אני אתן עכשיו סקר...

blackrasta

New member
אני אתן עכשיו סקר...

כדי לעזור לידידת הגראנג´ היקרה שלי ענת להריץ את הפורום יותר מענין- אוקי אני אתן עכשיו כמה להקות גראנג´ מעודפות עליי ותכתבו איזה שיר או 2 שירים שלהם אתם הכי אוהבים ותכתבו גם למה?/מה אתם מוצאים בו שגורם לכם כ"כ לאהוב אותו...אוקיי- alice in chains temple of the dog(כן אני יודע זה היה פרויקט אחווה לסולן של מאדר) nirvana soundgaden blind melon pearl jam chris cornell (שלא תעיזו אפילו לנסות לתקן אותי בכך שתגידו שהוא הסולן של סאונדגארדן ולא להקה...) stone temple pilots ו... mother love bone (the fuckin´ legend)o k? that´s i think ואתם לא חייבים לענות על הכל... רק על מה שבא לכם... אני אתחיל-* *ראו הודעה הבאה

blackrasta

New member
אז הנה זה...

alice in chains-טוב אחד השירים שהכי אהבתי זה דווקא השיר הראשון שלהם-love,hate,love אני ממש אוהב אותו בגלל המסר העצום ורמת הווקאליות של סטיילי שם... הוא ממש נותן את הלב שלו שם... והתיאורים שהוא מביא שם זה רק מראה שלא כל פוזר מטומטם יכול לשמוע את זה... והשני שיש לו ממש מסר חזק בעיניי זה-dirt כמובן בגלל הכובד של השיר במילים החזקות והמשפטים המזעזים/החכמים ובעלי ההשראה לחוכמה כל שהיא שאני חושב שצריך להבין לבד שממש דומה בצורה כלשהי לנאטשל אחד השירים היותר כבדים שלהם שעדיין אני מנסה להסתכל עליו בצורות השונות... טוב עכשיו אני יעשה את זה ביותר קצרה... temple-call me a dog ו..hunger strike שאם ממש תקשיבו למילים ולמשמעויות ההופוכות שלהן תבינו שהשיר מדבר על דברים אחרים לגמרי משביתת רעב...וקול מי אה דוג זה ביגלל סגנון השיר בעיקר ואופןהעברת המסר שבה קריס משתמש... nirvana- שנים לא שמעתי אותם אבל השירים שישארו בי תמיד זה-hart shaped box ו- come as u are soundgarden כמובן שספון-מן תפס אצלי מקום די גדול ופלל און בלאק דייז גם כן תפס... blind melon-אחחח... כ"כ חיכיתי כבר לענות עליהם... כמובן ש-soul one שזה שיר ע-נ-ק-י לפי דעתי אחד הטובים שלהם... ועוד שיר ממש חמוד שאני ממש נהנה לשמוע אותו זה-three is a magic number ועוד מלא בעצם כל מה שמעתי שלהם אני אוהב מאוד מאוד pearl jam- כמובן ש-alive הגאוני שכולם מכירים... וגם את איבן פלוו ממש אהבתי אבל מכל החומר העצום שהם עשו אני אוהב הכל! chris cornell- יש את-can´t change me ואת- preaching the end uof the world הניגון שם פשוט גאוני לפי דעתי... stone temple pilots- אני ממש אהבתי את creep שיר אדיר לפי דעתי... ואת-plush... ו...mother love bone- יש את השיר- just a girl שיר קליט וחמוד ביותר... ו-dream come true אוקיי חבר´ה אני חייב להודות שהסקר מעייף ביותר אבל עדיין אחרי שכולם יכתבו את דעותיהם האישיות ואת הטעם שלהם נוכל ללמוד אחד מהשני וככה זה הולך בפורומים... בהצלחה!

badphish

New member
וואו אני לא מאמין שאני מגיב על זה..

alice in chains- angry chair שיר פשוט אדיר... אין מה להגיד העוצמה של השיר מקפיאה את הדם והמילים שלו שכ"כ התחברתי אליהם... שיר מדהים temple of the dog-hungre strike האמת שלא הקשתי לזה כ"כ הרבה אז אין לי ממש דעה אבל את השיר הזה די אהבתי... בלדה מצויינת... pearl jam-realse די בטוח שלא כותבים את זה ככה... לא נורא... בכול מקרה זה שיר מדהים בעיניי מלכונלי בטירוף... ופשוט יפה... soundgarden-jesus christ pose אחד השירי הרוק הטובים והמושקעים ביותר בכל הזמנים.... המוזיקה שם היא פשוט גאונית...אפשר לראות שכל הלהקה כתבה אותו ביחד אחד היצרות היותר גדולות של סאונדגארדן בלי ספק ואחד השירים האהובים עליי בכל הזמנים nirvana-in bloom האמת אני כמעט לא מקשיב להם... הם לא עד כדי כך עושים לי את זה אבל זה שיר נורא נחמד שכבר שנים לא שמעתי chris cornell-disapreaing one שיר מצויין.. מין בלוז כזה... נורא התחברתי למילים שלו stone temple pilots-i am לא יודע למה פשוט שיר טוב... mother love bone- star dog champion פשוט שיר טוב...

טוב

קשה אליס- nutshell ,down in a hole אני מתכוונת לגירסת האנפלגד. שילוב מנצח של מילים ומנגינה שאלוהים יודע איך הצליחו לייצר דבר כל כך יפה פרל ג´אם- jeremy, black, nothingman, cazy mary לא יכולתי לבחור רק 2 סאונדגארדן- spoonman, fell on balck days פשוט ככה נירוונה- sappy (מוכר גם כsad, verse chorus verse) בגירסה עם הדיסטורשן זה נשמע יותר טוב מהדמו לדעתי למרות שיש אנשים שיהרגו אותי בגלל זה lithium בעיקר בגלל המנגינה אבל גם בגלל המילים (שברובן הן yeahhhh) even in his youth, downer שוב, מילים שתפסו אותי חזק בצוואר סטון טמפל- plush, creep, interstate love song

the eye2001

New member
אמממ....

אליס - הרבה שירים טובים! , אבל אהבתי במיוחד את LOVE , HATE , LOVE הרבה זעם בשיר , מנגינה קריפית במיוחד ושירה חבל"ז של סטיילי.. פרל ג´ם - כמו עם אליס , הרבה שירים טובים! , אהבתי במיוחד את REARVIEWMRIRROR כי זה שיר פשוט גאוני , DO THE EVOLUTION בגלל הקליפ הגאוני , וכמובן JEREMY ו - EVEN FLOW...כי ככה...:) סאונדגארדן - האהובים עליי..אממ JESUS CHRIST POSE ו - OUTSHINED שירים גדולים מהחיים , הסאונד האפל הזה , המלוכלך אך עדיין יפה , וכמובן קורנל והקול האגדי שלו... אהבתי נורא את האנגר סטרייק של טמפל אוף דה דוג כי הוא נכנס לי לב כזה... ואהבתי גם נורא את קלואי´ס דאנס של מאדר לאב בון מהפסקול של סינגל´ס כי הוא באמת ישר טוב!

HoLy Cow

New member
my 2 cents

אליס, כל כך קשה!(אני לא ציני) השירים הכי טובים לדעתי הם ´נאטשל´(עדיף גרסת סטודיו), בגלל הרגש והעוצמה של השיר, ומילים חכמות. בנוגע לשיר נוסף זו בחירה קשה בין ´אירון גלאנד´ ל´לאב סונג´(סתאאאאם!
). יותר ברצינות, הייתי אומר ש´דאון אין אי הול´ הוא אחד מהשירים הכי טובים ששמעתי. אפילו ג´רי קאנטרל אמר שזה אחד משלושת השירים שהוא הכי אוהב מהלהקה שלו. מ´טמפל אוב דה דוג´ אני לא כל כך מכיר, אבל מאוד אהבתי את ´האנגר סטרייק´. מ´נירוואנה´ הייתי בוחר את ´בלה בלה בלה איז גונה טייק אובר סיאטל´, בגלל המילים(וכמובן המוזיקה´, שבאותה תקופה שקניתי את ´אין אוטרו´ מאוד דיברו אלי. כבחירה שנייה הייתי שם את ´הארט שייפ בוקס´ גם בגלל המילים וגם המוזיקה(נדמה לי שיש שם אפילו סולו!).שיר מאוד עוצמתי, ולשם שינוי עם הרבה רגש בגיטרה. ´סאונדגארדן´- בלי ספק את´פל און בלאק דייז´, שהוא שיר רגיש, מרגש, עם שירה נהדרת, סולו טוב ולדעתי הוא השיר הכי טוב שלהם. עד כמה שהייתי רוצה לשים שיר מדיסק אחר ולהראות "מבין"
, אני בוחר את ´דה דיי אי טרייד טו ליב, כבחירה השניה שלי, בגלל התפקיד הנרחב של הגיטרות בשיר, הריפים המיוחדים, קריסי שמוציא את הנשמה והמילים הכל כך יפות וחכמות שהוא כתב. יש לי רק דיסק אחד של ´בליינד מלון´(דווקא את ´סואופ´), אז ממנו הייתי בוחר את השיר החמישי(שאני לא זוכר איך קוראים לו), בגלל הבתים שלו(מה לעשות הפזמון לא משהו), השירה של הון וכו´. כבחירה השנייה אני דווקא התעלם מ´נו ריין´, ואשים את ´2x4´, בגלל מילים החכמות והריף הנורא יפה לקראת סןף השיר. מ´פרל ג´אם´ הייתי שם את ´בטרמן´, בגלל שזה שיר שבאמת ריגש אותי, ואת ´אלייב´ שהוא שיר לא יותר מדי עמוק(וקצת פופיסטי לטעמי) אבל עם ריף נהדר בהתחלת השיר, וסולו מחשמל בסיום. למרות שהדיסק של קריסי הוא לא גראנג´ ובחלקוגדול הוא אפילו לא רוק, הייתי בוחר ממנו את Wוון איים דאון´, או בקיצר שיר חמש כשיר הכי יפה בדיסק רק בגלל השירה המדהימה והאמוציונלית של קריס. בבחירה השנייה הייתי בוחר את ´מונצ´יילד, בגלל הסולו החמוד, ההרגשה ההזויה של הקול של קריס. זה פשוט שיר פופ איכותי שמבוצע כהלכה(דבר שלא בוצע כבר המון המון זמן) שמראה על הכשרון והגיוון העצום של קריס קורנל. מטרגדיית הגראנג´ שגם ידועה בשם ´סטון טמפל פיילוטס´ הייתי בוחר את ´וויקד גארדן´ כשיר הכי יפה בגלל הריפים האנרגטים והיפים שלו. ´בנוסף גם אני בוחר את השיר הראשון של ´קור´, בגלל שהוא שיר חזק אם הרבה ריפים והוא פשוט טוב. אבל אולי הוא גם השיר הכי רע אישית, כי הוא גרם לי לחשוב שהם להקה טובה ולבזבז כסף על ´נאמבר 4´. לברוח! מ´מאדר לאב בון´ אני רק מכיר את ´קלואי´, אבל הוא שיר מצויין.

PORCUPINE

New member
שתי שאלות לי אליך....

1. נא הסבר ונמק למה אתה קורא ל - Stone Temple Pilots "טרגדיית הגראנג´"? 2. למה אתה חושב שביזבזת כסף על No´ 4 שלהם?

blackrasta

New member
בקיצור...

במילה אחת-הוא שונא אותם ו....במשפט אחד - א-כ-ז-וווב-ה

HoLy Cow

New member
תגובה לporcupine

1. אני מגדיר את´סטון טמפל´ טרגדיית גראנג´ בגלל שאף להקה לא סבלה מכזאת הדרדרות בכזה זמן קצר. הדיסק הראשון שקניתי שלהם היה ´קור´. אני עדיין חושב שזה אחד הדיסקים הכי טובים במחזיק דיסקים שלי, וראו כשרון ענק בו. כתיבת שירים מצויינת, סולן טוב(ולדעתי לא דומה עד כדי כל לאדי וודר), גיטריסט סביר, והרבה יכולת. עם מתחשבים בזה שזהו הדיסק הראשון, אז יש למה לצפות. עם קניית הדיסק השני הלך כל הטעם הטוב. יש כמה שירים מצויינים, לצד הרבה יותר שירים זבליים. נתתי להם עוד הזדמנות(ולצערי דווקא הורדתי את השיר הנורמאלי היחידי מ4´ כבדיקה אם הם השתנו, זה שהיה מועמד לגראמי). אוזניי חשכו: השיר הראשון מצויין, והשאר בהדרגה-זבל! מיינסטרים! נסיון פאטתי למכור דיסקים! זה לא שיש לי משהו נגד דיסקים רגועים, ואני אוהב מאוד דווקא אותם, אבל צריך לדעת איך עושים אותם. ו´אס טי פי´ לא יודעים מהחיים שלהם. יש בדיסק הזה(וגם במה ששמעתי ב´פורפל´ וסינגלים אחרים) כל כך הרבה חיקויים, גניבות ויומרנות שאין ברירה אלא להגדיר אותם כטרגדיה. היופי שב´קור´ היה דווקא האנרגטיות וחיות שבגיטרות בשירים הכבדים שלהם, וזה הצד החזק שלהם. לעומת זאת, הצד השני הוא משמים וחסר השראה. אני מבין שזאת רק דעתי הבלתי הקובעת, ושאפשר להתווכח עד מחר מה הם שווים בלי להשיג תוצעה, אבל בשביל להקת גראנג´ שהתחילה כל כך מדהים, שתיפול כל כך חזק בגלל שהאויב הכי חזק שלה הוא עצמה, וההתמסחרות שלה(ולכל מי שטוען שהם לא ממוסחרים, אני פשוט אגיד- נו באמת!)זה פשוט טראגי. כלומר-טרגדיית גראנג´. 2. אם לא הובן עד עכשיו- ´נאמבר 4´ מסריח, והוא עלה לי כסף!

PORCUPINE

New member
תגובה

Core הוא דיסק מדהים, דיסק בכורה מדהים. אין מה להתווכח על זה. אני לא מסכים איתך כשאתה אומר ש - Purple פחות טוב, עם כמה שירים מצויינים והאחרים זבל. הוא דיסק גאוני... החל מ- Interstate Love Song ו - Vaseline ועד שיר הסיום המצחיק... על מה אתה מדבר? התדרדרות בזמן קצר? איך אפשר לקרוא להתפתחות מוזיקלית התדרדרות? האלבום הראשון הוא אלבום גראנג´ מתחילתו ועד סופו ושאר האלבומים, כל אחד מתפתח לכיוון אחר. בדיוק אותו סיפור עם Pearl Jam. אתה יכול לשמוע ב - Binural האחרון שלהם את מה ששמעת ב - Ten??? לא. אבל זה כל היופי. זכותך לא לאהוב. באמת. אבל הם לא! לא! לא! טרגדייה, הם לא התדרדרו! הם פשוט פנו לכיוונים אחרים. ל - STP היה אלבום גראנג´ אחד. ל - PJ היו שניים. ל - SG היו שלושה. כל להקה וההתפתחות שלה. פשוט ככה. אני אהבתי את כל החומר שלהם. עם זה את השלישי - Tiny Music שהוא מרגיע בצורה נהדרת, ו - No´ 4 שלדעתי, הוא אחד המעולים שלהם (אני נופל מהכיסא כשאני שומע את Church on Thursday) והאחרון, Shangrila Di-Da הכי פחות טוב אמנם, אבל זה עדיין ווילנד עם הקול האדיר שלו. יש לי גם את פרויקט Talk Show שזה שלושת החבר´ה בלי הסולן עם סולן אחר, גם נהדר. ואלבום הסולו של ווילנד, שהוא נוטה לכיוונים אלקטרוניים-אינדים. הכל עניין של התפתחות מוזיקלית. ועובדה. PJ ו - STP עדיין, אחרי יותר מעשור, מוכרים נהדר, יושבים חזק מחוץ למיינסטרים. ואני חושב שאתה טועה. אין פה שום התמסחרות. הם לא אויבים של עצמם, אתה מפריח פה הגדרות חסרות פשר לאוויר. איפה ההתמסחרות? מ - No 4 יצא קליפ אחד ל - Sour Girl ומהאחרון.... כלום. על איזה התמסחרות אתה מדבר. תסביר לי ואני אוכל לענות.

HoLy Cow

New member
תגובה אחרונה וסופית לporcupine

כפי שאמרתי בתגובה הקודמת, זהו מסוג הויכוחים שנגמרים בלי מנצח, ובלי סוף. לכן אני הולך להגיב רק הפעם ונגמר, חאלס. לדעתי הבלתי קובעת ´סטון טמפל´ הדרדרו ברמת ואיכות השירים, כי מה שנכתב לאחר ´קור´ המשובח פשוט לא עומד בתחרות. למען האמת אני לא מאמין שלהקה טובה יותר הייתה אפילו מוציאה אותם לדיסק. החקיינות נראת בשיר הזה מ´טייני´ שנשמע גם ווקלית וגם מוזיקלית כשיר של הביטלס! וגם היו הרבה כאלו דברים ב´נאמבר 4´. אם הייתי מומחה למוזיקה, הייתי אומר לך מאיפה כל דבר בא בדיוק, אבל מכיוון שאני לא, אני פשוט אגיד שההרגשה מהדיסקים המאוחרים היא ששמעתי את זה במקום אחר, ואז זה היה טוב יותר(או טוב בכלל). ממה שאני מבין ´אס טי פי´ הייתה הלהקה הנלעגת מכל להקות הז´אנר של התקופה, ועל ידי המוזיקאים שבה. אחרי ששמעתי את ´נאמבר 4´(למרות שהוא יצא ב99´) אני מבין למה. תשים(או אולי תשימי?) לב שהגדרתי אותם כטרגדיית גראנג´ ולא כדרגדיה מוזיקלית. יכול להיות שאני טועה(למרות שזה באמת עניין של טעם) והם להקה סבירה, אבל מה שהם עשו כלהקת גראנג´ היה נהדר. לכן זה פשוט חבל שהם לא התמידו ופיתחו את מה שהם טובים בו, אלא בחרו ללכת למוזיקה יותר מיינסטרימית. זה שהם הוציאו מעט קליפים לא סותר את זה שהם אולי ממוסחרים. המצאת האם טי בי אולי השחיטה כל סיכוי למוזיקה שהיא בטוהרה מוזיקה(וגם ליין הענק לא היה פורץ באותה מידה, ואפילו לא קרוב, אם הוא היה נראה כמו כריס פארלי לדוגמא), אבל מוזיקה עדיין נשפתת אצלי לפי איך שהיא נשמעת, לא לפי איך שהיוצרים נראים או מוכרים. אני לא חושב שהתמסחרות היא בהכרח תהליך מודע, או כזה שבאמת משפר מכירות. אם מסתכלים על ההתמסחרות של מטאליקה(ואף מילה, כי אין לי סבלנות לעוד ויכוחים ותגובות, אז אני לא יענה), ואני דווקא כן אוהב את ´לואוד´ ו´רילואוד´, אז אפשר לראות שהדיסקים האלו עשו הרבה יותר נזק מאשר עזרה. אובדן המעמד בעיני המעריצים של הת´ראש בטח כלכלית לא השתלם, אבל בכל זאת הם עשו אותם והם מתמידים מוזיקאלית עד היום. לדעתי ההתמסחרות היא אובדן אומץ והרפתקנות מוזיקאלית, ועם זה גם המעוף וההשראה. מזה ´סטון פיילוט´ סובלים, כי חדשנות או איכות לא נראת לעין, והבינוניות חוגגת. גם לאחר שרואים שהם עדיין מסוגלים ליצור מטאל וגראנג´ טובים, כפי שנראה ב´מיט פלואו´ והשיר הראשון של ´נאמבר 4´ זה עוד יותר חבל. לא נראה שהם מעיזים לעשות יותר משיר אחד כזה לדיסק, ואולי אחרי התמוטתות הגראנג´ הם גם לא רוצים. אבל הפחד, שנובע מסיבות של אהדה ולחצי הסוכן והמפיק, גורמים להם להחבא אל הכלים וליצור מוזיקה ברמה נחותה. תוסיפו לזה את האופי הגנבתי של כתיבת השירים, וקבלתם מסחור חד משמעי. אז שוב אני אגיד למי שטוען שהם לא ממוסחרים- נו באמת! זכותך לאהוב ולהעריץ להקות שלדעתי הן זיבליות, בדיוק כמו שזכותי לחשוב שהלהקות שאתה אוהב הן זבליות. ואני אגיד עוד פעם אחת אחרונה שזה ויכוח בלי פתרון ובלי צודק ובלי טועה. זה ויכוח די טריוויאלי אפילו. אני מאחל לך שתהנה מ´סטון טמפל גם בעוד מאה שנה, ואני מאחל לעצמי שהם יחזרו לאיכויות של ´קור. אחרי מות ליין וקורט, והתפרקות סאונדגארדן צריך מישהו שיחיה את הז´אנר, כי הוא עוד לא מיצה את עצמו. נ.ב- לא לנדנד לי "מה עם ´פרל ג´אם´?", כי זה עוד ויכוח חסר תועלת וחשיבות. חוץ מזה, אני אוהב את ´פרל ג´אם´.

PORCUPINE

New member
תגובה על תגובה סופית

קודם כל, גבר, כל מהות הפורום הזה היא שנדבר, נתווכח, אז למה אתה כל הזמן אומר ש"זהו, זו התגובה האחרונה, חלאס, אין פה מנצח..." וכו´. אף אחד לא מחפש מנצח. זו מהות הפורום. שנדבר. ועוד דבר. חאלס עם ההתנשאות. אני בקיא "בחומר" בדיוק כמוך... אתה לא מדבר פה אם איזה טמבל שחושב שגראנג´ זה CREED אז שים-
. אתה מסתכל על האלבומים שיצאו אחרי CORE כאילו הם עומדים בתחרות איתו. זו לא גישה נכונה לרפרטואר של להקה. לדעתי, אם כל האלבומים היו שווים באיכותם, רמתם או סגנונם, היה לי ולך מאוד משעמם. אני חושב שבסופו של דבר, אתה טוען את כל מה שאתה טוען לגביהם, כי אתה פשוט לא אוהב את המוזיקה שהם עשו אחרי CORE. וזו זכותך. אבל אם אתה לא אוהב, אתה לא יכול להסביר את זה בכך שהם לא מעניינים, או שמעת את המוזיקה הזו במקום אחר, או התמסחרות, או הליכה לכיוונים מיינסטרימים. כי זו דעתך בלבד. וכמו שאתה אמרת, אתה לא מומחה למוזיקה, מה שיש לך זה בסך הכל טעמך המוזיקלי והוא זה שקובע. אני מעריך את טעמך, אבל אתה בהחלט מגזים. זכותך לא לאהוב את ההתפתחות המוזיקלית שלהם, אבל בשום פנים ואופן אין לך אפשרות לומר ש - "מזה ´סטון פיילוט´ סובלים, כי חדשנות או איכות לא נראת לעין, והבינוניות חוגגת. גם לאחר שרואים שהם עדיין מסוגלים ליצור מטאל וגראנג´ טובים, כפי שנראה ב´מיט פלואו´ והשיר הראשון של ´נאמבר 4´ זה עוד יותר חבל. לא נראה שהם מעיזים לעשות יותר משיר אחד כזה לדיסק, ואולי אחרי התמוטתות הגראנג´ הם גם לא רוצים. אבל הפחד, שנובע מסיבות של אהדה ולחצי הסוכן והמפיק, גורמים להם להחבא אל הכלים וליצור מוזיקה ברמה נחותה." כי זה פשוט לא נכון!!! הם עושים את המוזיקה הזו כי הם אוהבים אותה. לא כי יש עליהם איזשהו לחץ, או כי הגראנג´ התמוטט. אין פה שום פחד, הם פ-ש-ו-ט הלכו קדימה. ואל תגיד "נא לא לנדנד לי עם פרל ג´אם" כי PJ הם בדיוק באותה הסירה. גם עליהם אפשר לומר... "אוף. למה הם לא עושים עוד אלבומים כמו TEN ו - VS." התשובה היא צמד מילים - התפתחות מוזיקלית. עוברים עליהם דברים במהלך השנים מבחינה אישית, קבוצתית. אנשים משתנים. המוזיקה שהם יוצרים משתנה. אם אתה מצפה שהם יחזרו לאיכויות של CORE אז גט ריל! זה לא יקרה. ואני אוהב את זה. כי בוא נשים את הקלפים על השולחן ונומר, שאם היום הם היו מוציאים אלבום כזה, או PJ היו מוציאים איזה TEN 2 או משהו, זה לא היה מעניין אף אחד, וגם לא היה מחדש לא לי ולא לך. כי התקופה עברה, דברים השתנו, התאומים נפלו, והעולם הולך לכיוונים אלקטרוניים. אני בספק אם בעוד 20 שנה עוד תשמע גיטרות. לצערי, אבל זו התחזית. ושוב, אחי, זרוק ת´התנשאות, אל תאמר "לא מתווכח, לא מדבר על זה יותר"... זה כמו להגיד "אני צודק וכולם על הזין שלי" ואז, זה לא פורום - זה שכונה. בקיצור - תזרום. כולנו הרי אוהבים את אותה המוזיקה, לא?

HoLy Cow

New member
נו, בכל זאת התפתתי להגיב שוב לporcu

נו, נראה שבכל זאת אני עונה. נבהיר כמה דברים: 1.אני לא מתיימר לדעת יותר ממך, או להתנהג בצורה מתנשאת מעלייך. זה פשוט יוצא מהכתיבה שלי ככה. אז באמת, אנחנו לא מכירים, ואני לא יודע כמה אתה אינטיליגנטי או לא, ואני לא בא לשפוט אותך(או לפחות אני מאוד מנסה שלא). מה שאני מנסה לדבר עליו הוא ´סטון טמפל´, ולא על מי שמעריץ אותם. אז באמת, בוא נשאיר את הדיון ברוח טובה, כי אני רואה אותו כויכוח ידידותי, ואני מקווה שגם אתה. 2. ההבהרות של "אף מילה על פרל ג´אם" לא באות להגיד שלא מעניינת אותי הדעה של אף אחד, אלא היא בעצם אמירה של "אין לי כוח לעוד ויכוח בעורך כתבה ב´שבעה ימים´ על דבר שהוא לא כזה חשוב, רק בגלל שתי מילים שאמרתי(תרגדיית גראנג´)". כי באמת זה שאתה אוהב את ´אס טי פי´ ואני לא זה לא חשוב, ולא משנה מעשית. שוב, אני מאחל לך עד מאה ועשרים ועוד מאה ועשרים דיסקים של ´אס טי פי´ ושיהיה לך כיף איתם. אני מפרגן לך. 3. בנוגע לטענה ש´אס טי פי´ התפתחו מוזיקלית, אני מסכים. רק הנקודה שאני ניסיתי להעביר שההתפתחות הזאת גורמת להם ליצור מוזיקה פחות טובה, ואני משער וכך נראה לי זה שהגורם הוא התמסחרות. אף אחד מאיתנו לא קורא מחשבות(עד כמה שידוע לי) ולא יכול לדעת מה הולך בראש של חברי ´סטון טמפל´. אולי זה באמת ככה, והם מרגישים שהם עושים את מה שהם הכי טובים בו וממצים את הפוטנציאל שלהם. אבל לי, ולעוד רבים זה נראה שזה לא המקרה, ושהמוזיקה נשמעת כמו ניסיונות להתברג במיינסטרים. שוב, יכול להיות שאני טועה. אבל ביו אם זה נכון או לא, זה גם לא משנה. מה שמשנה זה שהמוזיקה תצא טובה, ולדעתי הם לא עושים מוזיקה טובה כמו שהם יכולים, וחבל לי. כי מי יודע אם גם נירוונה הייתה ממוסחרת ורק ניסתה לעשות הרבה כסף, ואילו היו הכוונות האמיתיות מאחורי המוזיקה. אני לא מאמין בשום אופן שזה המקרה, אבל מי יודע. במצב כזה אני מעדיף לא לדעת, ולשער השערות מופרחות לפי מה שאני, רק עוד נער אחד מבין מליונים חושב. 4. אני לא חושב שאם הלהקה הייתה מוציאה אלבום גראנג´ זה לא היה מעניין אף אחד. ההפך, זה היה נותן משב רוח מרענן בין כל הבררה של ´אם טי בי 2´(והפעם אני אגיד, אני לא רוצה להתווכח עם מעריצי הערוץ והלהקות שמופיעות בו, כי זה באמת לעולם לעולם לעולם לעולם לא יגמר) ועדיין(כפי שניתן לראות בפורום) יש הרבה מעריצי גראנג´. 5. זה שתקופה עברה, לא אומר שלא ניתן להסתכל בערגה על אותם ימים, להקשיב עם קצת עצב לדיסקים, ולקוות לשווא לקום התקופה מהמתים. יש עדיין מליונים של מעריצים שמחקים שאלביס,ג´ון לנון,הנדריקס וכו´ יחזרו מהמחבוא שלהם באלסקה לעוד תקופה יפה אחת. ברור שזה לא יקרה, אבל תן להם ולנו לקוות, וגם אם זה לא ריאליסטי שאנדי, ליין וקורט ישובו, מי יודע? ואל תגיד שבעוד 20 שנה לא יהיו גיטרות, כי בעוד 20 שנה אנחנו נשמע רוק קלאסי(כלומר פרל ג´אם, נירוונה, אליס וכו´), והילדים שלנו לא יבינו איך אנחנו שומעים מוזיקה עם כלי פריטה והקשה. כלומר- לך תדע מה יהיה בעוד 20 שנה. וגם אם זה משיהיה, זה לא עושה את זה לטוב. 6. אתה צודק, כולנו אוהבים אותה מוזיקה. 7.בלי קשר- אני חושב שלהתכתבות כזאת יש מקום להעביר אותה לפינת המאמרים, שפעם אחרונה שבדקתי הייתה די שוממה. כי הרי ויכוחים כאלה הם באמת מהות הפורום.

PORCUPINE

New member
בהחלט... ישירות למאמרים...

1. אין לך מה לדאוג. הוויכוח הוא ידידותי. כנראה שמהכתיבה שלך הסקתי מסקנות שגויות. 2. אני חושב שדווקא וויכוח על עניין התפתחות מוזיקלית סטייל STP ו - PJ הוא מעניין ואיכותי, שהרי הן שתי הלהקות הפעילות היחידות כיום עוד מהתקופה ההיא. 3. שוב, על טעם וריח אין להתווכח. אני אוהב את מה שהם עושים היום, דווקא בגלל CORE והשינוי הרציני שלאחריו. אנחנו לא נסכים על זה - אתה חושב על התמסחרות ואני חושב שאתה טועה... כל אחד וטעמו. 4. אלבום גראנג´, אם וכאשר היה יוצא היום, היה מזעזע את העולם בהחלט, אבל.. לא כמו פעם. אבל, כשאני שומע את האלבום השלישי של Days of the New מלפני שנה, אני שומע שם יסודות מהתקופה ההיא, ואני נהנה לחשוב שעולם המוזיקה הולך קדימה ולא אחורה. אני נהנה מזה. 5. אני מסכים איתך שאנחנו נשמיע גראנג´ לילדינו, והם יסתכלו על זה כבדיחה. כל היופי בתקופה (שלדעתי ולצערי לא תחזור) הוא האלבומים האדירים שהיא השאירה אחריה. ואני בטוח שהל עניין של זמן עד שהרוק האיכותי ישלוט שוב כמו אז. אחרי שכל הנו-מטאל הזבלוני ייעלם...

שלי....

אני אוהב בעיקר את שלושת להקות הגראנג הגדולות(אליס,פרל,וסאונד גארדן) ולא יצא לי כל כך להתעמק באחרות לצערי אשמח לקבל המלצות ללא מוכרות חוץ מל מאטר לוב בון שאותם שמעתי ואני מכיר טוב ואוהב פרל גאם- REARVIEWMIRROR שיר עצוםםםםםםםםם ברגע ששמעתי אותו בא לי לבכות פשוט שיר עם המון אנרגיות וגם את JEREMY שיר שפשוט יזכיר לי תקופה טובה בחיים ובעצם כולם סאונד גארדן-THE DAY I TRIED TO LIVE שהוא שיר ענק מאלבום ענק ו-MY WAVE מאותו אלבום וגם FULL ON KEVIN´S MOM שתמיד קורע אותי וRUSTED CAGE שתמיד גורם לי להתפרע ולהשתגע שיר מרדני מעולה של אליס אני אוהב בעיקר את אנגרי ציר ואת וולד שתי שירים מעולים אבל גם את BROTHERS ואת THEM BONES

Cheezus

New member
אני אנסה בכל זאת....

Alice in Chains- Nutshell, Love, hate, love, Down in a hole (unplugged) Temple of the dog- לא ממש אהבתי... :/ Nirvana- Heart shaped box, Lithium Soundgarden- Spoonman, Fell on black days Blind Melon- Mouthful of cavities, No rain Pearl Jam- Garden, State of love and trust Chris Cornell- Flutter girl, Seasons

DrunkGoat

New member
נו טוב...

אליס, Dirt. זה פשוט שיר טוב. המוסיקה מיוחדת (סאונד ערבי משהו), המילים אמיתיות, וליין עושה "אההה אההה" בהתחלה!
(אז מה אם הוא עושה את זה כמעט תמיד). Would. גם כאן המוסיקה מאוד לא שגרתית, אהובה עליי במיוחד. והמילים. המילים. פרל ג´אם, Rearviewmirror. שיר חזק, עם הרבה פיל, עם הרבה טאץ´, ועם הרבה וודר. Porch, גם כן חזק, הוא האהוב עליי מטן, זה שיר פשוט ענק. והתופים שביציאה מהסולו... זה גובל באורגזמה. סאונדגרדן, Beyond the wheel. אני לא יודע מה בדיוק עושה לי את זה שם, אבל יש משהו כזה. I awake, גם פה. כל שאר הלהקות בעולם לא מתקרבות לרמת הנזכרות למעלה (חוץ מזפלין, סאבאת´ ופרפל).

Jam Head

New member
שלי...

אז ככה.. מתחיל מהלהקה שאני הכי אוהב: Pearl Jam - וואי זה כל כך קשה!! יש כמה אני מניח שאני חייב לכתוב את Jeremy ואת BetterMan אבל יש עוד מלא- Alive . Nirvana - פה הבחירה יותר ברורה Heart Shaped Box ו- InBoom אהבתי מאוד. SoundGarden - אני חייב לשם את Black Hole Sun שהיה אחד מקליפי הרוק הראשוניים שאהבתי.. ואת Jesus Crist Pose. Alice in chains - אין לי ממש , יש לי כמה שירים שלהם אני לא מת אליהם יותר מידי... בקשר ל- MotherLove Bone יש לי את Dream Come True - Jeremy Spoken Class Today -

FaithNoMore

New member
אם היה לי אינטרנט בבית

הייתי מגיבה על זה. אבל בגלל שכתיבת התשובה עלולה לקחת יותר משעה והאינטרנט נמצא במקום העבודה שלי אז אני אחזיק את עצמי חזק ולא אגיב

למעלה