אני אשמח לעזרה

אני אשמח לעזרה

שלום, אני בחורה בת 22 וחושבת ברצינות רבה על לימודי ריפוי בעיסוק. התחום מושך אותי מאוד למרות שיש הרבה דברים שאני לא יודעת עליו. אני אשמח לקבל קצת (הרבה)מידע על התחום. איזה נושאים הוא כולל בתוכו, לשמוע מסטודנטים איך הלימודים ומה הם כוללים? איפה בארץ מלמדים ריפוי בעיסוק. אני אשמח גם לשמוע חסרונות של המקצוע. תודה רבה רבה מראש ומקווה שזה יעזור לי. שיהיה יום מקסים :)

rkz

New member
את לא שונה מכולם

רוב מי שמגיע(ה) ללמוד ריפוי בעיסוק לא לגמרי יודע מה זה, וגם אל תצפי לדעת במהלך השנה הראשונה של התואר, או לפחות בסמסטר הראשון. בגדול (מאוד) ריפוי בעיסוק עובד על שיפור התפקוד של האדם, בהתייחס לכל התחומים בהם הוא מתפקד (טיפול אישי, עבודה, לימודים, פנאי), לכל היכולות שלו והקשיים שלו ולסביבה שבה הוא חי, כאשר העבודה נעשית באמצעות פעילות אשר משמעותית לאדם. התחומים של הריפוי בעיסוק מגוונים מאוד - פיזיקלי (פגיעות אורתופדיות, נוירולוגיות וכד'), גריאטרי, פסיכיאטרי (בבתי חולים ובקהילה - שיקום), ילדים - החל מקשיים קלים כגון אחיזת עיפרון ועד לפיגור, אוטיזם וכד'. בארץ כרגע הלימודים הם באונ' חיפה, ת"א וירושלים. קשה לי להרחיב על כל האוניברסיטאות, אבל אני יודעת שבת"א נעשו שינויים משמעותיים באופן הלימוד, ודרושה הרבה עבודה עצמית של הסטודנטים. באופן כללי הלימודים הם מאוד מגוונים ומעניינים. חסרונות - השכר, אבל לפחות יש עבודה במקצוע, להבדיל מהרבה מקצועות אחרים, ומלבד זה, שאם מגיעים לשוק הפרטי (אפילו כשכירה), השכר קצת יותר גבוה. אני באופן אישי מאוד ממליצה. אני סיימתי ללמוד לפני שנה ואני מאוד מרוצה מהמקצוע.

למעלה