אני אשמח לדעת

תכתבי כך../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifדב אורבך

מה שם השיר של "הורה בן" מקווה שעזרתי..

תרקדי

New member
../images/Emo10.gif גם בהרקדה שממנה חזרתי עכשיו

לא היתה תשובה. (מה שכן, היתה הרקדה מעולה והיה כייף גדול).

לגבי "הורה בן"

השיר מקורו בפרסית. מחבר הריקוד נפתלי קדוש הציג את הריקוד ב"מחנה הילולים" 2005 כשיר עם ביצוע אינסטרומנטלי (ללא מילים) קדוש גם לא טרח לרשום את הריקוד ברשומות בארץ ולכן אין מידע על מקור השיר. לדעתי צריך לשאול את נפתלי קדוש עצמו, לא בטוח שהוא יודע.

על אף השירה בפרסית

לפי האתר האוסטרלי, הריקוד הוצג השנה במחנה "הילולים" כריקוד בעל שיר אינסטרומנטלי. אבל יש לי תגלית יותר מעניינית.... וכדאי לקרוא. אתמול שמעתי את אייל עוזרי משמיע את הריקוד "הורה בן" עם קולו המסתלסל של הזמר הישראלי עופר לוי. ומה גיליתי : שיש לשיר הפרסי הזה מילים בעברית שחיבר אלי (קפה) לוי והשיר אפילו מופיע בתקליט "עופר לוי בתקליטיו הגדולים 1992". שם השיר הוא "הלו מאדאם". אייל עוזרי כששמע את הלחן, נזכר במנגינה המוכרת לו משירי עופר לוי, חיפש ומצא את השיר בתקליט הנ"ל, ואתמול בהופעת בכורה עולמית ליד הבורסה ברמת גן, השמיע אייל קטע קצר מהשיר העיברי הנ"ל לפי הגירסה העברית של עופר לוי והחבר'ה רקדו כאילו זה הריקוד המקורי. נדמה לי שמגיע על כך לאייל עוזרי מחיאות כפיים סוערות.

לין11

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

הבעייה שגם בעברית לא הבנתי אף מילה...

אולי עדיף בפרסית, הא ?../images/Emo8.gif

אצלך לא משנה לין, ראיתי אותך, את רוקדת מקסים את שתי הגירסאות.....

הורה בן.

גם אצלנו בהרקדה אצל אלי סגל בנתניה.הושמע קטע בגירסה העברית של עופר לוי. אישית אוהבת את השיר הפרסי והריקוד מקסים בעיני. דבר נוסף שקשור להרקדה אתמול: רקדו איתנו שני תיירים מארה'ב שמאוד בלטו בגלל חיצוניותם [מוצא יפני-לתומי חשבתי בהתחלה שהם עובדים זרים]ועוד יותר בזכות השליטה בריקודים תוך כדי שירה בעברית. בשלב מסויים אלי סגל התעניין בהם .הציג אותם בפנינו עם מחיאות כפיים. אני התפעלתי מהשליטה שלהם בריקודים........איזה יופי.

הורה בן

שם הזמר ביזאן מורטאי . "בן" זה התינוק החדש של נפתלי ואריאלה קדוש. דב אם יש לך קשר עם אייל עוזרי תבקש ממנו להעביר לי עותק של הגירסה החדשה תודה מראש ישראל

ישראל ידידי

תודה על הדיווח לגבי שם הזמר הפרסי ביזאן מורטאי. אני אבקש מאייל להעביר לך עותק של הגירסה העיברית החדשה, אפגוש אותו בסוף השבוע. הפתעת אותי על הגילוי ש"בן" זה התינוק החדש של נפתלי ואריאלה קדוש. השתעשעתי לרגע ברעיון שאולי הבת של נפתלי נקראת "אורה" ולכן הריקוד נקרא "אורה בן" ולא "הורה בן"..... נחמד, לא ?

תרקדי

New member
../images/Emo24.gif

לא נורא. הבטחתי למישהי מההרקדה תשובה. וידעתי שאפשר לסמוך עלייך. בכל מקרה, חבל שלא התערבתי על השאלה הזו היום (נחשי מה הפרס). לילה טוב.

למעלה