אני אשם במלחמה

starone

New member
אני אשם במלחמה

כן, היא קרתה בגללי. זה לא שהייתי איזה פעיל שמאל חדור אידיאלים. מעט האמונות שהיו לי עסקו בסרטים ובחורות. ומי יכול להאשים אותי? המצב הביטחוני בתקופתי היה מה זה משעמם. לא ממש קרה כלום: לבנון היתה משהו משנות ה-80, האינתיפאדה הסתיימה מאז שעשינו שולם עם ערפאת. אז היו פיגועים פה ושם, אבל ביג דיל – הפיצוצים בקו חמש רק עזרו לי לשכנע את ההורים שיתנו לי לקחת את האוטו. כשברק נבחר, הייתי בין אלה שצעקו "רק לא ש"ס" בכיכר. איזה כיף היה להעיף את ביבי, זוכרים? מחרחר המלחמות הזה, שיחזור לחנות הרהיטים שלו וישמור את נבואות הזעם לעצמו. וחוץ מזה, במרצ תמיד היו את הבחורות הכי שוות. אז יצאנו מלבנון. למה לא? אנשים שוכחים שלבנון היתה מה זה רחוקה אז. ולצאת ככה יום אחד, זה היה מה זה חדשני. טוב, אז היו כל מיני אנשים שאמרו שזה ייגמר בבכי, שזה יחזור אלינו כמו בומרנג וכל זה. אבל הם היו זקנים ודיברו כמו אבא שלי. הדור החדש, זה שחשבנו שהשתלט על כל העולם, הוא הבין שאנחנו לא בורחים משום מקום. אנחנו פשוט נעים עם הזמן: מלחמות זה אאוט, סטרט-אפים זה אין. ביבי אמר באיזה ראיון שהעם "עייף" - אתם קולטים? כאילו שזה דבר רע! הבן אדם מה זה לא יודע לזרום. אחד מהיתרונות של הטווח הקצר זה שהוא נמשך לנצח. זה כמו החופש הגדול כשאתה ילד. היו כתבות פה ושם על ההתחמשות של חיזבאללה, וגם אז כשהם חטפו את החיילים (ההם של אז, לא החדשים) זה היה קצת מפחיד. אבל מי חשב שזה יוביל למשהו? שקט זה גם סוג של סוטול. כל רואי השחורות, הם עשו מה זה רעש בעיניי. כאילו, תהיו בשקט טוב? תקשיבו לציפורים, תקנו אופציות, רק סתמו ת'פה. זכות הדיבור לדור שלום, חובת השתיקה לדור ה, נו איך קוראים לזה, זה שהחיילים נהרגים בו. בבחירות האחרונות היו הכי קטעים. ביבי חזר לראות שחורות: טוב, בסדר, אז הוא צדק לגבי הטילים על אשקלון. אבל אנשים שוכחים שאשקלון זה מה זה רחוק. הצבעתי לגימלאים – "יותר משעשע מעלה ירוק" היה הסלוגן שהמצאנו להם. ואיזה קטעים שהם נכנסו לממשלה! וואי, שיחקנו אותה, באמא שלי. ואז כאילו התחילה המלחמה. ואנשים רצו למצוא מי אשם, ותכל'ס הרגשתי קצת לא נעים. כי היו את אלה שאמרו שזה יקרה, אבל מה לעשות שהם לא ידעו איך להתלבש ושבקושי היו אצלם בחורות. תכל'ס, בעולם הזה יש אנשים שתורמים לסוטול ויש אנשים שהורסים אותו: הם הרסו אותו. ועכשיו נופלים טילים, והם כל הזמן מתקרבים. אבל אנשים שוכחים שחדרה זה מה זה רחוק.

ביבי? זה האיש ההוא שטוב בדיבורים

אבל חלש מאוד במעשים? אותו אחד שהיה ראש ממשלה כושל ושר אוצר זוועתי? הוא אמר שזה יקרה? האם הוא אמר גם שהשמש תתפוצץ, או שמטאור ענקי יציף את כל היבשות? כי אם לא, אז כדאי שיזדרז. אגב, כמעט הדבר המוצלח היחיד שברק עשה במהלך כהונתו זה להוציא את צה"ל מלבנון. אם צה"ל היה נותר שם היינו מתמודדים בתקופת האינתיפאדה עם עוד חזית, ומלחמת לבנון השניה הייתה גובה מישראל מאות רבות של קורבנות. עכשיו יש הזדמנות להגיע לשינוי אסטרטגי בגבול הלבנוני. לא ניתן היה להגיע לכך מנקודת מוצא של צבא כובש הנלחם בכוחות שחרור.

starone

New member
שר אוצר זוועתי

אני לא מבין הרבה בכלכלה, אבל עדיין לא הצלחתי למצוא כלכלן אחד שיקרא לביבי שר אוצר "זוועתי". לעומת זאת, יש הרבה שחושבים שהוא הציל את כלכלת ישראל, ושילם על כך מחיר פוליטי אישי כבד. ולגבי הנקודה השנייה שלך: אני חושב שאת צריכה לפרסם אותה ליד מודעות האבל בעיתון. אין ספק שהיא תשפר את הרגשת המשפחות, ובמיוחד את אלה שקרוביהם נהרגו מפגיעת הרקטות שהנסיגה של ברק איפשרה לחיזבאללה להציב.

תתפלא,

אבל יש הרבה כלכלנים שחושבים שנתניהו היה שר אוצר "זוועתי", אם כי רובם מתבטאים יותר בעדינות. אבל אולי הם פשוט לא מבינים כלום בכלכלה. מאידך, אני בטוח שנתניהו, שרה והילדים חושבים שביבי היה שר אוצר מצויין ובכלל אדם נפלא. אה, כן. וגם שטרסלר אוהב נורא את ביבי. איך שכחנו את שטרסלר? "ולגבי הנקודה השנייה שלך: אני חושב שאת צריכה לפרסם אותה ליד מודעות האבל בעיתון." - אני מסכים, מייד אחרי שתסיים לעבור אצל משפחות אלף ושש מאות ההרוגים הישראלים בלבנון מ1981 ועד 2000, ותרצה בפניהם על השגיאה הנוראית שביציאה משם.

starone

New member
ושוב

הלינק שפירסמת - שאגב, לא מתייחס לביבי ישירות - לא משנה את העובדה שרוב פרשני הכלכלה בארץ ובעולם מחשיבים את ביבי כשר אוצר טוב ומעלה. היא גם לא משנה את העובדה שמצבה של הכלכלה אחרי ביבי (כולל, אגב, נתוני האבטלה) הוא לעין ארוך יותר טוב מאשר מצבה לפני כן. את יכולה להשתמש בציניות ולדבר על "שרה והילדים", אבל בעיני זה רק מחליש את עמדתך. ולגבי הנקודה השנייה: למרבה הצער, אם תנתחי את ראשי התיבות של צה"ל תגלי שתפקידו הוא להגן על ישראל, קרי על אזרחי ישראל. זה אולי בוטה, אבל זו האמת: חיילים מסתכנים במוות על מנת שאזרחי המדינה יוכלו לחיות בבטחה. כפי שאנו למדים מכמות הטילים שהעורף שלנו סופג בשבועות האחרונים, הצבא לא בילה בלבנון בשביל הנוף הפסטורלי, או כתוצאה משגיונות של קצינים. ממשלת ברק בחרה להוציא את הצבא מתפקידו כמגן, מתוך אמונה שגוייה כי הדבר לא יסכן את אזרחי הצפון (חדרה עוד נחשב צפון, אגב?). המצב בו אנו נמצאים עכשיו הוא תולדה ישירה של החלטה שגוייה זו. אחד מהדברים שבאמת מציקים לי בשמאל זאת אי-יכולתו להודות שטעה. אין כאן "פרספקטיבות שונות": הרי ברור לך שטילים לא היו נוחתים על קרית שמונה וכפר גלעדי אם הצבא היה נשאר ברצועת הביטחון. נכון, חיילים היו מסתכנים, ולעיתים גם מתים, וזה באמת נורא (ובתור מישהו שחווה מוות פעם או פעמיים בחייו, אני גם יודע עד כמה). אבל התפקיד של החיילים הוא להגן על אזרחי המדינה, והם היו מתים בעת מילוי תפקידם. החישוב המתמטי שאת עושה הוא שגוי מיסודו: השומר בקניון אמור לסכן את עצמו כדי להגן על המבקרים - בשביל זה הוא שם - והשומרים על המדינה עושים בדיוק את אותו הדבר. האם אני אומר שהחיים של החיילים שווים פחות מחייהם של האזרחים? כן. זה בדיוק מה שאני אומר. הצבא הוא כלי שנועד להגן על האזרחים. מצב שבו "נטל המוות" מחולק שווה בשווה בין הצבא והאזרחים הוא בלתי אפשרי: אי אפשר לקיים כך מדינה. הרי ברור לך שאם שאר המדינה היתה משותקת חברתית וכלכלית כפי שהצפון משותק עתה, לא היה עובר זמן רב עד קריסתנו המוחלטת. כדי לקיים כמדינה, אנחנו חייבים לעשות את הכל כדי להקטין את הסיכוי שהעורף ייפגע, ואם המשמעות היא שהצבא חייב להסתכן אז כך צריך להיות. במקום זאת, ממשלת ברק נכנעה לביקורת של כמה אירגונים שראו את הטווח הקצר לעיניהם והתעלמו מהטווח הארוך, והביאה לכך שילדים וסבתות מופצצים בחיפה.

בניגוד לרושם שנתניהו מנסה ליצור,

התמיכה למדיניותו הכלכלית באה רק מקבוצה מאוד ספציפית של כלכלנים ניאו-שמרניים מ"אסכולת שיקגו". זה לא "רוב פרשני הכלכלה". למעשה, נתניהו, כמו כל חסיד שוטה, ניסה להיות קתולי יותר מאפיפיור ויישם מדיניות כה קיצונית וחסרת מעצורים, עד שהופרו אפילו האיזונים המועטים שגם הכלכלנים השמרניים תומכים בהם. התוצאה החמורה: הרס כמעט מוחלט של מדינת הרווחה, גידול עצום במספר העניים, גידול חסר תקדים באי השיוויון, מסירת נכסי הציבור כמעט בחינם לידי בעלי הון ומקורבים והרעה משמעותית בכל השירותים הציבוריים - חינוך, בריאות, פנסיה וכו'. וכיוון שויתרת על דמגוגיית "מודעות האבל" אזכה אותך בתגובה עניינית גם לנקודה השנייה. קודם כל, זו שטות מוחלטת לחשוב "שטילים לא היו נוחתים על קרית שמונה וכפר גלעדי אם הצבא היה נשאר ברצועת הביטחון". מרבית הטילים לא נורים בכלל מתחומי רצועת הבטחון, והיא לא הייתה עוזרת בכלום להגן מפניהם. בזכות הנסיגה הרווחנו שש שנים של שקט יחסי, ולגיטימציה בין-לאומית לפעולה כוללת כנגד החיזבאללה. אם היינו נשארים שם, החיזבאללה היה נתפס כלוחם חופש נגד הכיבוש הישראלי ולא היה שום סיכוי להגיע כעת לשינוי אסטרטגי במסגרתו החיזבאללה מורחק מהגבול וממשלת לבנון נוטלת אחריות. התזה של השמאל הוכחה: מלחמות קל בהרבה לנהל מתוך גבולות בינלאומיים מוכרים מאשר ככובש בשטח לא לך. ברק עשה את הצעד הנכון. כמובן, לכל פעולה יש מחיר. אבל גם שהות בלבנון לא הייתה מונעת את התחמשות החיזבאללה, לא את יכולתו לשגר טילים לעורף הישראלי ולא את יכולתו לפגוע בחיילי צה"ל. אגב, זה לא ממש משנה לדיון הזה, אבל חיים של חייל שווים לחיים של אזרח. לעיתים החייל היה בעצמו יום קודם אזרח. נכון שתפקיד החיילים להגן על העורף, גם תוך סיכון חייהם, אבל החשבון הסופי בחיי אדם איננו מבחין בין לובשי ירוק ולובשי אזרחי. אם צעד מסויים עלה בחיי מאה אזרחים, או בחיי מאה חיילים זה היינו הך.

Haemek

New member
להזכיר לך מה קרה כאן מאז

הרי החיילים נמלטו מלבנון, ושלושה חודשים אחרי זה החלו לרצוח כאן אזרחים, בסידרה ארוכה של מעשי רצח זוועתיים להחריד (המתאבדים), 1400 אזרחים. 1400 אזרחים מאז שנת 2000 ועד כה. תודות לכך שעכשיו חיי החיילים הרבה יותר נחשבים מאזרחים. ברחנו מלבנון בכדי שחיילים לא יפגעו וכתוצאה עכשיו נפגעים אזרחים. זאת היתה הבחירה של השמאל, במשואה מה אנחנו עושים שם, ועכשיו הרצח הגיע גם לכאן. "דבר טוב עשה ברק, הוציא את צהל מלבנון" האדיוט לא הכניס למשוואה המטופשת שלו את העובדה שהוא הכניס את לבנון לישראל. "לא קשור" תגיד? "כן קשור" אגיד, תסתכל מסביב, נופלות קטיושות מלבנון, חיילים נהרגים בלבנון, אזרחים נטבחים בביתיהם ואתה מברך את הכלב השוטה ברק.

Haemek

New member
ביבי?

בהיותו ראש ממשלה חדש נפתחה מערת הכותל, הערבים כמיטב המסורת החלו במהומות. לא הרבה זמן אחרי זה היה זה ביבי ששיתק אותם. ובתור שר האוצר? הפורום סובל הכל, גם את השטויות שנמרחות כאן. "שר אוצר זוועתי"? על מה את מדברת? או שאת עדיין ממשיכה את תעמולת הבחירות הטיפשיות שמפלגת העבודה נקטה בו וכמובן פעלה באותה דרך בדיוק דקה אחרי הבחירות (כי מה איכפת לה? הרי לא יזכרו לה את זה בבחירות הבאות). הדבר הכי מוצלח שברק השוטה עשה הוא שהוא לא ניסה ממש להבחר מאז שהעם העיף אותו לכל הרוחות. כל מה שקורה עכשיו זה השוטה בישל. כלב שוטה הייתי מוסיף, אחד שלא מתבייש להציג את פניו ברבים, אחרי איך שהוא קבר כל דבר טוב שהוא נתקל בו, כולל הבריחה המבוהלת מלבנון.

למעלה