אני אספר לכם סיפור ואתם תגידו מה דעתכם

RenanaD

New member
אני אספר לכם סיפור ואתם תגידו מה דעתכם

מועד א' האחרון שהיה לנו הסמסטר היה במכניקת הקוונטים. מקצוע זוועה, קורס כבד, המבחן התשיעי תוך חודש. לא היה לי כבר כח ללמוד. ידעתי שבסמסטר ב' הולך להיות לי קורס כבד אפילו יותר, קוונטים ב' וספקטרוסקופיה, כך שלא אוכל להימלט ובסופו של דבר - אהיה חייבת לדעת את החומר. אז החלטתי מראש להשקיע יותר במועד ב' (שיהיה בערך שבועיים אחרי פסח), למועד א' ללמוד בקטנה ולגשת רק בשביל להתרשם מהשאלות. וככה עשיתי. עניתי על כמה שאלות פה ושם, אם אני זוכרת נכון - המקסימום שיכולתי לקבל במבחן היה 45, ובסוף קיבלתי 41. מרשים

היום היתה פתיחת מחברות של מועד א'. שכחתי לציין שהמבחן היה סגור, כלומר לא נתנו לנו לקחת את הטפסים הביתה בסוף. אותו דבר היה גם בבוחן באמצע הסמסטר. ולא רק זה, אלא שהפרנואידיות שלהם בשיאה, ולכן גם בפתיחה הם הסכימו רק לזוג אנשים להכנס לחדר כל פעם, כדי שלא ייווצר מצב של בלגן ושמישהו יצליח לצלם את המבחן בפלאפון בלי שהם ישימו לב. אמיתי לגמרי, המילים שלהם.

המקצוע הזה מאוד כבד, וצריך לתרגל בו המון. הבעיה היא שאין הרבה שאלות לתרגל מהן, ולכן הם שומרים על המאגר שלהם בהיסטריה. אותי זה לא מעניין. שהשאלה כן תופיע במבחן, שהשאלה לא תופיע במבחן, לא אכפת לי. העיקר שיהיו לי עוד שאלות לתרגול, עוד דרכים ללמוד את החומר הלא ברור הזה, כי חשוב לי להבין אותו אחת ולתמיד. באמת חשוב לי לדעת אותו. ויש עוד כמה אנשים כמוני, אז היום בפתיחת המחברות הכנו שיחזור - ישבנו על המדרגות הסמוכות לחדר של המרצה וכתבנו בשקט את כל השאלות שאנשים הצליחו לזכור.

פתאום יצאה המתרגלת מהחדר. השתתקנו, היא עברה, קלטה מה הלך וחזרה. אמרה לי לא לעשות את זה יותר, עניתי "סבבה" והכנסתי לתיק. הלכה. חזרה אחרי שתי דקות ואמרה לי לתת לה את הדף. נתתי. ואז היא התחילה להגיד שזה לא בסדר, שאני יודעת שהם אוסרים להכין שחזורים, שבגלל שזו דווקא אני (פירוט בהמשך) היא לא הולכת לספר על זה למרצה, ושהיא הולכת לזרוק את הדף הזה לפח אפילו בלי להסתכל עליו. קיבינימט, אבל שיהיה, מה שקרה קרה.
נכנסה לחדר של המרצה ויצאה אחרי שתי דקות כשהדף מקווצ'ץ' לכדור פצפון. אמרה שהיא כן הראתה אותו למרצה, אבל לא מסרה לו את השם שלי - שוב, רק בגלל שזו אני ושאם זה היה מישהו אחר היא כן היתה אומרת לו. פה כבר התחלתי להתווכח איתה שאני בן אדם מאוד ישר, שבחיים לא העתקתי, אבל בפעולה הזו אני לא רואה כל פסול. היא חזרה שזה לא בסדר ושהם אוסרים ושאני יודעת את זה, בלה בלה בלה. בסוף היא עוד הוסיפה שאם לפני מועד ב' יהיו לי שאלות, אני מוזמנת לפנות אליה והיא תלמד אותי בשמחה. ניסתה לחזור לנחמדות שתמיד היתה בינינו.

מה מפריע לי בכל הסיפור הזה? שלא עברתי על שום חוק של האוניברסיטה, ככל שידוע לי. אמרו לא לצלם בחדר? לא צילמתי. העתקתי באיזשהו מבחן מתחת לאף של המשגיחות? בחיים לא. לא חסרים אנשים במחלקה שלי שכן עושים את זה, ובאופן שיטתי, אבל לי יש מוסר פנימי שמונע ממני לעשות שטויות כאלה. אז אני לא רואה שום פסול בשימוש בזכרון של חברים שלי ושלי, וכתיבה על דף של השאלות שזכרנו ממה שראינו. אני שואלת אתכם ברצינות, זה באמת לא בסדר? לא חוקי?!
הדבר השני שמציק לי הוא המתרגלת. היא תרגלה אותי בשנה א' במקצוע אחר לגמרי, והאמת שמאז נהיינו חברות די טובות. היא בחורה מקסימה, אני אוהבת אותה מאוד, וכל פעם שנפגשנו במסדרון היינו עוצרות לפטפט על הלימודים והחיים וכו'. ומכל האנשים בעולם - דווקא היא "תפסה" אותי. כשהיא כמובן חושבת שזה ממש לא בסדר, אז עכשיו מטריד אותי מאוד שהיא אולי חושבת עלי דברים רעים.
בחיי שכל פעם שנזכרתי בזה היום עלה לי לחץ הדם מרוב עצבים. רציתי לגשת לדבר איתה בסוף היום אבל לא יצא לי. אז חשבתי לדחות למחר, תכננתי ללמוד עם חברה באוניברסיטה, אבל בסוף לצערי לא נעשה את זה. וזה פשוט אוכל אותי מבפנים ומעצבן אותי כל פעם מחדש, כשאני נזכרת בזה.

עכשיו תגידו מה דעתכם

LemonLimeLilach

New member
דעתי שהם חבורת מטומטמים

ובמקומך לא רק שלא הייתי מסכימה למסור את הדף הזה, אלא הייתי נכנסת למרצה ואומרת לו "אני רק רוצה לפתור תרגילים! בתור מורה אתה אמור לעודד את זה שאני רוצה ללמוד ולהבין וחוץ מזה אין שום סיבה שאני לא אכתוב על דף תרגילים שכבר פתרתי לפני חודש במבחן".

מה זה השטויות האלה???????? זה לא שנכנסת למתרגל לפני המבחן, ראית את הטופס בצד ואת מנסה לשחזר אותו בשביל להעביר לכולם. כבר פתרת את המבחן הזה!!!!!!! הם לא יכולים להסתיר ממך שאלות שכבר ראית! זה מגוחך לגמרי ואני מבינה לגמרי למה את עצבנית.

דעתי היא שאסור להם לעשות דבר כזה!

הם לא יכולים לאסור על תלמידים לעשות שחזור. הם פשוט לא יכולים. זה כמו לאסור עליכם ללמוד ביחד לקראת מבחן או בכלל דבר אחד עם השני.
באיזה עילה הם אוסרים על זה? כי אין להם מספיק שאלות במאגר?
וול, בעיה שלהם.
אצלנו כל מרצה חייב לפרסם לפני הבחינה לפחות בחינה אחת לדוגמא. כשלמרצה מסוים אצלנו נגמרו כל השאלות ממאגר השאלות האמריקאיות, הוא פשוט עבר לשיטת מבחן פתוחה.
אין שום סיבה שהתלמידים יסבלו מהעצלנות של המרצים.
את לא עשית שום דבר פסול, לא מבחינה פרוצדוראלית ולא מבחינה מוסרית. אין לי שום ספק

Rachel47

New member
שחזורים זה משו שבאמת מאוד ידוע

וגם אצלנו יש הרבה קורסים "חסויים" שכאלה

אז לעשות שחזור בעיניי זה חוקי לחלוטין וכמו שאמרו לפניי, הם לא יכולים להסתיר ממך שאלות שכבר ראית

השאלה שלי היא למה לעשות את זה מחוץ למשרד של המרצה?
כי חיכתן לכל אחד שיצא?
נשמע סבבה..אבל זה מסוכן
נכון, לא עברת פה על חוק אבל הם לא מרשים וכולנו יודעים שכל האקדמיה עובדת על אגו ואף מרצה לא אוהב שעושים מתחת לאף שלו מה שהוא לא מרשה,
אם תשבי רחוק ותעשי את זה בספריה אפחד לא ידע והכל יהיה בסדר..

בכל מקרה מה שעשית היה בסדר גמור אל תתני להם לשגע אותך!

dans girl

New member
שטות גמורה
איזה טיפשים!
אין להם שום זכות למנוע מכם לשחזר שאלות שראיתם במבחן!
ואם הם כבר עושים את זה, הם לכל הפחות צריכים לדאוג לתת לכם מספיק שאלות לתרגול!
חוצפה ממש. אני לא מאמינה שאנשים מתנהגים ככה. פשוט בושה. זה ממש מעצבן ויש לך כל זכות לכעוס ולהתרעם, כי את צודקת פה, ולא עשית שומדבר רע ושומדבר שנוגד את החוקים.

לגבי שאלות לתרגול - אני לא יודעת כמה זה יעזור לך, אם בכלל, אבל מצורף לינק לבנק האקדמי שלנו - חפשי שם קורס במכניקת קוונטים ויש שם טפסים של מבחנים , פתרונות, התפלגויות ציונים, סיכומים וכאלה...
בימים האחרונים הוא לא ממש עובד, אבל באופן כללי הוא ממש עוזר בד"כ ללמוד למבחנים ולתרגל שאלות. החומר אמור להיות די דומה, אז אולי זה יוכל לעזור לך.
http://givatram.org/bank/index.php

limors2

Well-known member
מה לעזאזל

איזו הגזמה! לא עשית שום דבר לא בסדר.

תדברי איתה שוב ותסבירי לה בדיוק למה את לא מאמינה שעשית שום דבר לא בסדר, כדי לנסות לעבור את כל הקטע הלא נעים וכדי שהיא לא תחשוב עלייך דברים רעים.

RenanaD

New member
תודה לכן

נראה לי שהצלחתי להירגע קצת מאז אתמול

באמת שרק בדיעבד הבנתי שבאותה מידה יכולתי גם לסרב לתת לה את הדף... שזה באסה, כי לא הצלחתי לשחזר את השאלות שהיו כתובות עליו. רק שהיה משהו על פונקציית גל, ועוד שאלה שהתחילה ב-"מהי האנרגיה של". שאם אני משווה את זה נניח ל... לא יודעת, מבחן באנגלית, אז להגיד שיש שם שאלה שמתייחסת לגרמר ועוד אחת שמתחילה ב-"What does it". ערכי משהו, הייתי אומרת

רייצ'ל - הסיבה שישבתי על המדרגות ליד היתה באמת כדי לתפוס את כל האנשים שיצאו מהחדר... כמה אנשים רצו את השחזור הזה, אבל לא סמכתי על אנשים שיזכרו לגשת אלי מיד לאחר מכן במקום לברוח הביתה. אז ישבתי שם וקראתי לכל מי שיצא...

חברה אחרת גם התחילה לכתוב שאלות, ממש בקטנה, אבל אותה המתרגלת לא קלטה. בשניה שהיא תפסה אותי ולקחה את הדף החברה התחפפה, שלא תקח גם את הדף השני, עם המעט שנשאר... היא אמרה שהיא תשאל שוב את האנשים ששאלנו ותנסה להשלים הכל מחדש. לא עברתי על זה, אבל אני מקווה שהם זכרו והיא הצליחה

דפי - אכנס לאתר לפני המבחן, תודה!

אוף, מאיפה צצה חופשת פסח הזאת. אני רוצה לדבר עם המתרגלת ועכשיו אין לי מושג מתי זה ייצא לפועל! חשוב לי ליישר את ההדורים איתה. עובדה שאחרי כל הסיפור היא כן היתה נחמדה, מול כולם, ואמרה לי (כמו בעבר, דרך אגב) שאני יכולה לגשת אליה תמיד עם שאלות וזה. חבל שהייתי כ"כ בשוק ועצבנית שבשלב הזה כבר לא הסתכלתי לה בעיניים יותר
התרכזתי בפלאפון, ניסיתי לסמס לחברה שאלות שזכרתי, כל עוד הן טריות בזכרון. רק שלא היתה שום שאלה כזאת

למעלה