אני אספן מטבעות

מריושי

New member
אני אספן מטבעות

השאלה היא אם אתם יודעים על אפשרות לקנות חוצצים (לבנים) שאפשר לשים בין דפי המטבעות? או שאני צריך לקחת חוצצים רגילים ופשוט לחתוך ולעשות חורים שיתאימו לאלבום שלי? פשוט כל הזמן כשאני פותח את האלבומים פריעה לי העובדה שהמטבעות בדפים אחוריים מושכים את העין (או פשוט סתם מפריעים) כשאני מסתכל בעמוד מסוים... חוץ מזה, איך אני מזהה אם מטבעות מסוימים מזוייפים? אני בתור חובבן יכול להבחין בהבדל, או שצריך להביא למומחה? (יש לי כמה מטעות סיניים ישנים שאני רוצה להיות בטוח אם הם מזויפים או לא) זהו בינתיים...

omer 15

New member
נצל"ש - שאלה שאולי לא קשורה

לפורום אבל אני יודע שיש כאן אספני ספרים אולי למישהו יש את הספר חיפה בהתפתחותה עורכים: מרדכי נאור יוסי בן ארצית הוצ' עידן.

cohen chaim1

New member
עומר שלום,

הספר ששאלת עליו נמצא ברשותי,ואם אתה מתעניין בתולדות חיפה,יש לי גם את הספר "תולדות חיפה בזמן התורכים" של אלכס כרמל בהוצ' יד יצחק בן צבי.

powo

New member
חוצצים

שלום לך וברוך הבא .במקרה ויש לך אלבומים של חברה בשם אל הבול אז אין להם חוצצים ואתה צריך להכין בעצמך.ואם יש לך סוג אחר אז אין לי מושג.והכי חשוב ספר איזה מטבעות אתה אוסף וכמה זמן.אברהם

מריושי

New member
אז ככה

אני אוסף קרוב ל10 שנים, ברמות משתנות של איסוף (בתור תלמיד וחייל לא תמיד היתה סבלנות...) אני אוסף בעיקר מטבעות סחירים (עכשוויים או הסטוריים). הייתי לא מזמן טיול ארוך במזרח, ועשיתי השלמה מסיבית למטבעות ממדינות שעברתי שם (למרות שקצת התאכזבתי ממטבע שפיספסתי מנפאל). זהו נראה לי בינתיים...

pelly

New member
חוצצים וזיופים

אז ככה, לחברות כמו KARAT שאני משתמש באלבומים שלהם יש ארבעה חורים ולכל עמוד פלסטי יש חוצץ. לי יש אדומים ונראה לי שיש גם לבנים או צבעים אחרים. כקונים עמוד פלסטי מקבלים גם חוצץ. לגבי זיופים, קודם כל בודקים אם המטבע באמת קיים - דרך האינטרנט. אם כן, יש כל מיני הסברים ואתרים על בדיקת זיופים אבל לא תמיד זה קל. פלי

elcool

New member
אפרופו זיופים

אבא שלי פעם שילם במכולת במטבע של עשר שקל והמוכר אמר לו שזה מזוייף. לצערי אין לי את המטבע (אבא שלי שילם אותו במקום אחר), אבל יכול להיות שזה לא זיוף? זה טעות במטבע? אם אני זוכר נכון, הוא אמר שזה זיוף בגלל שהמטבע קצת יותר גדול והשוליים שלו קצת יותר גבוהים ממטבע 10 שקל אחר.

nissim60

New member
יש הרבה זיופים של 10 ש"ח.

יש בשוק הרבה זיופים של 10 ש"ח וזה מתבטא הן בגודל המטבע והן במשקלו וכמובן גם באיכות ההטבעה . קל מאוד להבחין בניהם.

למעלה