אני אנסה גם פה...

אני אנסה גם פה...

(זה נראה לי הפורום המתאים יותר לשאלות אלה...), אני אנסה לתת כמה שיותר פרטים רלוונטים.. אז ככה: אני מתגורר בארה"ב, ונמצא כרגע בישראל בביקור מולדת . לפני כשבועיים ניגשתי לשגרירות האיטלקית ע"מ להוציא דרכון איטלקי (ע"ב משפחתי, אמא שלי עשתה עבורי את התהליך לפני שנתיים) ואמנם קצת קיבלתי "על הראש" שלא נרשמתי בשגרירות האיטלקית בארה"ב במהלך השנה האחרונה כיוון שאני אזרח ואני מחוייב לעשות זאת כל חצי שנה (את האמת, לא ידעתי שאני כבר אזרח... אבל אם כבר, אני מוכן לקיים את חובתי ה"אזרחית" ולהירשם בקונסוליה האיטלקית הקרובה למקום מגוריי...), אז הנתונים הם כאלה: יש לי אזרחות ישראלית, אזרחות איטלקית, ומחזיק גרין קארד. והשאלות: האם יש הגבלה מבחינת איטליה על מספר האזרחויות שאפשר להחזיק? (אני מתכוון בעתיד להוציא דרכון אמריקאי), איך בעצם הם יודעים כמה אזרחויות אנשים מחזיקים? ואם אני כבר בשוונג של שאלות... מלבד דרכון, איך בעצם אני יכול להוכיח שאני אזרח איטלקי? כתושב ארה"ב (או אזרח) השם שלי ומספר הזהות שלי (SSN) מופיעים במערכת- כך שניתן לזהות אותי, כתושב ישראלי- השם ומספר הזהות שלי מופיעים במערכת. איך זה עובד מהצד האיטלקי? חוץ מדרכון באמת אין לי כלום... אז לפי מה בדיוק אני יכול להוכיח שאני איטלקי? אפילו את השפה אני לא מבין.... לתשובתכם אודה, אייל

Nobilis

New member
תשובה

מבחינת ישראל וארה"ב אין בעיה. שתי המדינות מאפשרות לך להחזיק באזרחויות שלהן במקביל לאזרחויות אחרות. לגבי איטליה, אז ככה - בעיקרון, איטליה מאפשרת החזקה של אזרחות איטלקית במקביל לאזרחויות אחרות. אבל, לפחות בעבר, החוק האיטלקי קבע שמי שמצהיר על נאמנות למדינה אחרת (קרי - התאזרחות מרצון בארה"ב, בניגוד לקבלת אזרחות מלידה) מוותר בזה על אזרחותו האיטלקית. אני לא בטוח שהחוק הזה עדיין קיים, או נאכף. הכי פשוט - פנה לשגרירות איטליה בשאלה. הכי פשוט, הכי קל, והכי בטוח. לגבי איך הם יודעים - בדרך כלל (אם אכפת למדינה מנושא של אזרחויות נוספות) מה שהם עושים הוא לבקש ממך במעמד של חידוש הדרכון לחתום על הצהרה שלא קיבלת עליך אזרחויות נוספות מאז החידוש האחרון, ולעיתים אף יבקשו ממך להביא על כך אישור מהרשויות המקומיות. לגבי הוכחה שאתה איטלקי - שמור את המסמכים ששימשו אותך בשביל להוציא את הדרכון בפעם הראשונה (תעודת לידה של ההורים? וכו'). בעיקרון, אם תעבור לגור באיטליה, מן הסתם תוכל לקבל את המקבילה שלהם למספר ביטוח לאומי, וכו'. שים לב שברוב מדינות אירופה מספר הביטוח הלאומי (למרות היותו אחד לאזרח) אינו משמש כשיטת זיהוי, והשימוש בו הרבה פחות נרחב מאשר בארה"ב (לא משמש לפתיחת חשבון בנק, לדוגמא, ולמעשה מעניין אך ורק את המעביד שלך ולא יותר). בהצלחה, ותחזור לעדכן :)

קודם כל תודה רבה על התשובה!

האמת היא שמעולם לא טרחתי להקדיש יותר מדי תשומת לב לכל הסיפור הזה, ופתאום אני מוצא את עצמי אזרח של שתי מדינות שונות, ואני בכלל תושב של מדינה שלישית..... אז אני מניח שזה כאב ראש טוב, ומתוך בורות מוחלטת אני מנסה להתחיל ללמוד את הנושא החדש, וכיצד להוציא את המירב... אז ברשותך אני אתחיל מהסוף להתחלה ונראה אם הבנתי נכון, המקבילה של מספר הביטוח לאומי של ארה"ב אמורה לעניין אך ורק את המעסיק לעתיד (לא שאני חושב להגר לאירופה, אבל לא על זה הדיון..) ולא משמש כהוכחה לסטטוס כלשהו, כלומר- כל עוד יש לי דרכון- זו ההוכחה הטובה ביותר שאני אזרח (ואולי אף היחידה), בקשר לשאר המסמכים ששימשו אותי להוציא את הדרכון, לא אני הבאתי אותם... אני רק הגעתי לשגרירות חמוש במס' תיק (שאמא שלי טרחה ופתחה עבורי לפני שנתיים בערך) אז לא נראה לי שמספר התיק שנמצא בשגרירות יעזור כל כך בעוד נניח 10 שנים, אבל נראה לי שהבנתי את הכוונה. בקשר לאזרחויות נוספות, בשבוע שעבר כשהלכתי להוציא את הדרכון לא נשאלתי כמה אזרחויות ברשותי, ולמעשה היות וזו הייתה הפגישה הראשונה והיחידה שלי בשגרירות (את הדרכון עצמו אני אמור לקבל פיזית בעוד יומיים ..) הרי שמעולם לא הצהרתי כמה אזרחויות ברשותי... ועכשיו עוד כמה שאלות היפותטיות ברשותך.. מה יהיה הדין במידה ובעתיד אני אתחתן (נניח עם אזרחית ישראלית או אמריקאית) ונרצה להגר לאירופה? האם הליך ההגירה דומה לזה שבארה"ב? (כלומר האזרח צריך להראות שיש לו יכולת מספקת לכלכל את בת זוגו ולהתחיל תהליך הגירה שבסופו ניתן יהיה להגיע אף לאזרחות)?, ומה קורה אם נניח נרצה לגור במדינה אירופאית אחרת מלבד איטליה? (בהנחה שבסעיף הקודם העניין אפשרי) האם כאזרח איטלקי אני יכול לעזור לאישתי להגר יחד איתי נניח לאנגליה? או שהתהליך חייב להתבצע באיטליה..? שוב, תודה רבה על התשובה, אייל.

Nobilis

New member
תשובות בקצרה

א) אם אתה רוצה מסמכים נוספים פרט לדרכון - בקש מאמך שתכין לך העתקים מן המסמכים אשר שימשו אותה בפתיחת התיק עבורך. חלק ממדינות אירופה, אגב, מאפשרות לך להוציא גם תעודת זהות של המדינה (קצת מזכיר את ה-State ID בארה"ב), כך שתוכל לנסות לבקש גם כזאת, אם אתה רוצה תעודת גיבוי. ב) אם נתנו לך את הדרכון מבלי ששאלו אותך את השאלות הללו, אפשר להניח שהן אינן מעניינות אותם. מצד שני, יתכן ואמך הצהירה עבורך (כשפתחה עבורך את התיק) שאין לך אזרחויות נוספות פרט לישראלית. בכל מקרה, הייתי מציע לך לשאול בשגרירות (אפשר במייל אנונימי, לדוגמא) מה דינו של אזרח איטלקי שמתאזרח בארה"ב. למען השקט הנפשי, כמו שאומרים. ג) אתה ובת זוגתך (או בן זוגך, אגב - רוב מדינות אירופה יותר ליברליות מארה"ב בהקשר הזה) יכולים להגר לכל מדינה באיחוד האירופי. בת זוגתך תקבל אישור שהייה ועבודה, ותוכל להתאזרח בעתיד (בכל מדינה בהתאם לחוקי אותה המדינה). על מנת שהיא תקבל את האישור תצטרכו להראות שלא תיפלו לנטל על המדינה (חוזה עבודה, חסכונות, וכו'). אגב, לפחות עד לפני מספר שנים (וכנראה שגם עכשיו) בת זוג של אזרח איטלקי יכלה לבקש לעצמה אזרחות איטלקית לאחר מספר שנות נישואים ללא קשר למקום המגורים.

תודה על התשובות,

כמו ששמת לב אני רק שואל כדי שלא לפשל, אני בהחלט אקח את הצעתך ואשאל בשגרירות האיטלקית ביום רביעי כשאגיע לשם, אחרי הכל- אני כבר אזרח ומותר לי לשאול שאלות
אז אני לא רואה סיבה להתחבא מאחורי אנונימיות, בטח לא כשמדובר בשאלה תיאורטית (כל עוד אני לא בשלב התאזרחות בארה"ב, זה הכל שאלה היפותטית), שאלתי הרגע את אמא שלי אם היא נשאלה לגבי כמה אזרחויות אני נושא, והיא טענה שלא. (וממילא לפני שבוע כשהייתי בשגרירות איטליה הודעתי להם שאני אזרח ישראלי לשעבר שחי באורח קבע בארה"ב, והם רק כעסו שלא טרחתי להירשם בקונסוליה כדי שידעו לאתר אותי במידת הצורך, וממש לא התעניינו אם אני אזרח אמריקאי או שלא) אבל שוב, אני אשאל את השאלה באופן ישיר בשגרירות השבוע, ואשמח לעדכן. ודבר אחרון, יצא לי לדבר הערב עם חבר מבוגר יותר שנולד בארה"ב וחי רוב חייו הבוגרים באיטליה, וב-20 שנים האחרונות מתגורר בישראל, כלומר בעל 3 אזרחויות כמו שאני מתכוון להחזיק בהמשך, והוא טען שהמדינה היחידה שעשתה לו את המוות בקשר לאזרחות הייתה..... ישראל! הוא נמצא כרגע בישראל, וביקש לפני שנה לחדש דרכון, הפקיד התנה את חידוש הדרכון בויתור על אחת משתי האזרחויות האחרות שיש לו. החבר לא היה מוכן, והפקיד סירב להנפיק לו דרכון ישראלי. מצחיק אבל כאזרח ישראלי הוא לא רשאי לעזוב את הארץ עם דרכון זר.....

Nobilis

New member
בהצלחה...

אני מניח שלאיטלקים לא תהיה בעיה, אבל לשאול לא מזיק :) לגבי הסיפור של החבר - מוזר ביותר. החוק הישראלי מתיר החזקת אזרחויות נוספות פרט לישראלית. אם הסיפור נכון, מדובר כנראה ביוזמה מקומית של פקיד אוויל. החבר יכול להתעלם ממנו, ולחדש את הדרכון אצל פקיד אחר (או, לחילופין, לחדש את הדרכון בדואר, וחסל). אגב, החזקת אזרחויות נוספות בישראל מותרת בסייג אחד - אדם שמתאזרח בישראל, ושאינו נשוי לאזרחית ישראלית, ידרש לוותר על אזרחותו הקודמת. אבל אני מניח שזה אינו המקרה של החבר שלך.

למעלה