אני אלוהים?

יופיאל

New member
אני אלוהים?

בוקר טוב לכולם :) היתה לי שיחה עם כמה אנשים בסוף שבוע על אלוהים. אלוהים נמצא בכל דבר , ובכל אחד אז הרי אלוהים נמצא בתוכי ואם אלוהים הוא הכל , אז גם אני אלוהים... בורא את המציאות שלי... אך לבוא בקביעה של ``אני אלוהים`` נשמע יומרני במקצת :cool: ... אני חושב שיותר נכון לומר גם אני אלוהים , הרי כולנו אלוהים... כל אחד הוא חלק מהאחד הגדול , וביחד אנחנו יוצרים משהו מדהים. זו דוגמה טובה למקום שבו המתמטיקה לא עובדת , זה כמו 1+1=3 , כי החיבור של כל מה שקיים בעולם יוצר כח הרבה יותר גדול מאשר סכום הכח שהיה כאן אם כל אחד היה בנפרד. הכח שלנו הוא באחדות , בהכרה שכולנו אחד , כולנו חלק מהאלוהים וכולנו אלוהיים בעצמנו. כמה מחסומים אנחנו יוצרים לעצמנו בדרך לחיבור... יהודי וערבי , מרוקאי ופולני , עשיר ועני , דתי וחילוני... וזה לא משנה באיזה חלק אתה נמצא , אתה עדיין חלק , שבר... ושום חלק לא שווה כלום כל עוד הוא בפני עצמו , כי עם כוס שבורה אתה לא יכול לשתות , גם אם יש לך חלק גדול יותר , או אפילו אם חסר לך רק חלק קטן מאוד , עדיין המים יזלו והכוס לא תהיה יעילה כל עוד היא לא שלמה. אז כולנו אלוהים , וחשוב מאוד לזכור שאנחנו לא לבד וכולנו שווים. אז בואו ניצור ביחד את העולם החדש :) באור ואהבה , יופיאל המלאך

שני.ר

New member
יש משהו בדבריך אבל...

אני לא מסוגלת לומר ``אני אלוהים`` או ``גם אני אלוהים`` לא מסוגלת לומר כזה דבר (גם לא בעתיד) כבודו של אלוהים שמור במקום כבוד בלב שלי והוא לא יכול להיות אני, אני מוצאת את זה כחוסר היגיון מישהו חייב להיות כאן לצפות להשגיח, כי למי אני מתפללת, לעצמי? לא ניראה לי

חופשיה

New member
למה לא?!

את לא מאמינה בעצמך? את לא מקווה לפעמים שמשהו שאת ממש רוצה יקרה? אז כן, את כן מתפללת אל עצמך...

יופיאל

New member
גם לי זה נשמע מוזר

אלוהים ברא אותנו בצלמו , כלומר עם היכולת להיות אלוהים בעצמנו. ועדיין , אלוהים הוא משהו גדול מעבר לבינתנו , כח עליון שדואג לחבר הכל ביחד , המשתנה הנסתר במשוואה של היקום. אז אולי אני סותר את עצמי , אולי זה רק שני צדדים לאותו מטבע... אלוהים יודע... אני חושב שזה שילוב , כיוון שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו , אנחנו בעצמנו הבורא , אך יש עדיין כח מעלינו שמכוון את הדברים. באור ואהבה , יופיאל המלאך

חופשיה

New member
אני קראתי לזה בשם אחר

שלום! (אני קצת חדשה כאן:) טוב, אז ככה. הצורה בה אני תופסת את כל הקשור לאלוהים - היא אלוהות. כפי שאמרת, אלהים נמצא בכל אחד מאיתנו... בהכל. לפני מספר חודשים יצא לי לדבר עם בחורה דתיה. אמרתי לה את מחשבותי, והיא אמרה, כצפוי, שיש אלוהים. הוא כמו פסל, אשר מפסל יצירות מופת - כל אדם ואדם... השאלה היא מהו הבסיס לאלוהות... אנשים מנסים לתת הסברים, ולעיתים מצליחים כל כך טוב, אבל בת`כלס - מה יש שם? מה נותן לנו חיים? יש גוף, מה מכניס לגוף רוח חיים?

יופיאל

New member
ברוכה הבאה :cool:

האמת היא לדעתי שפשוט אין לנו את הכלים להבין אלוהות , מה שאנחנו כן יכולים להבין זה את האלוהי שנמצא בתוכנו , ואיך אנחנו מנצלים לטובה את הניצוץ האלוהי הנמצא בתוכנו. הגוף הוא הבגד של הנשמה , ומדי פעם אנחנו גם מחליפים בגדים (המוות הוא לא כל כך נורא) ובסך הכל אנחנו כאן בשביל להתפתח. מקווה לשמוע עוד ממך כאן בפורום וטוב שאת מרגישה חופשיה להביע את עצמך :) באור ואהבה , יופיאל המלאך

שני.ר

New member
הי חופשיה וברוכה הבאה!

גם אני באה מבית דתי אבל עכשיו אני קצת מבולבלת עוד לא ממש יודעת מה אני רוצה. כשבא לי אני שומרת שבת והכל וכשלא בא לי אני לא שומרת, ככה אצלי זה היום (אבל דברים בסיסיים כמו כשרות אני שומרת תמיד). ובכן אלוהים לא פסל ולא כמו פסל(לעניות דעתי). הוא יצר אותנו מצלמו. וכל שאר השאלות אני לא מרגישה מוסמכת מספיק כדי לענות.

שני.ר

New member
אני מרגישה מצוין תודה

אחרי ריצת בוקר עם הכלבה שלי ועכשיו אני צריכה ללמוד למבחן שיש לי ביום שלישי איך אצלך הכל בסדר?

שניייייייי

אני בסדר. כל הכבוד שיש לך כח לטייל עם הכלבה. הכלבה שלי לוקחית אותי לטיול. מנסה לחזור למציאות מחר חוזרים לעבודה והמכתבה שלי מלאה עד אפס מקום. אני עדין בהתאוששות.

ברןך בואך :cool:

שלום לך חופשיה!!! ברוך בואך בצל קורתנו. שתמיד תמשיכי לשאול את השאלות הנכטנות בזמן הנכון. הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי.מיכל

בכל אחד יש אלוהים

אני לא יכולה שלא להסכים עם האמירה האומרת שאלוהים נמצא בכל מהכל כולל בבני האדם אך גם בחי צומח ובדומם, וכי שאמרת הכל נעשה בצלמו ובדמותו. אני חושבת שיותר נכון להגדיר זאת כניצוץ האלוהי שמפעם בכל אחד בפנים. למעשה זו התורה כולה. ולכן צריך אדם לנהוג כלפי עצמו מידה נאותה של כבוד מתוך ידיעה שהוא לא רק נברא בצלם, הוא בפועל חלק ממשי מנזר הבריאה והאלוהות. לשאלתך מדוע יש הבחנה בין הדתות עדות וכו`, אני יכולה לומר שלולא כן לא היינו יכולים לחיות ולעשות את דרכנו בכדור הארץ. יש צורך ליצור הבחנות רבות ככל האפשר כדי למצוא את המכנה המשותף, הרי האלוהות היא מושלמת ויש בה הכל כולל כל הניגודים, כולל מלחמה ושלום. היי ברוך

darma

New member
כוס שבורה

יופיאל היקר, אהבתי את הדימוי של הכוס השבורה. לא אחת אני מדברת עם אנשים שמיצגים את הגישה האינדבידואלית, של אני אדאג לעצמי, של אני במרכז, קודם אני. בעצם הרבה אנשים חיים ככה במעגל הפנימי שלהם. וקשה ממש קשה להפסיק לחיות בגישה כזאת!! קשה לחשוב או להבין שאתה חלק מהשלם, שאם מספר קילומטרים בודדים ממך אנשים מתים מרעב ומחוסר תרופות בשלב מסויים אתה תשלם את המחיר על זה. שאם תהרוס את הטבע בצד השני של העולם אתה תשלם על זה. קשה להכניס למודעות הזאת את האנשים כי הם חיים בעולם אחר. כמה פעמים קראו לי מטורפת כששמעו שאני מתנדבת או נותנת שרות במסגרת רוחנית כלשהי. לא ניתן היה להסביר אפילו את העיניין. תודה דארמה.

שלום גם לך :cool:

שלום לך נטלי !!! ברוך בואך לדיוני הפורום. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

Tal_Ya_Tal

New member
קוראים לזה סינרג`י B-)

היי יופיאל, מסכימה אתך לחלוטין. ו...קוראים לזה סינרג`י (או `בעברית`: סינרגטיות) -כאשר השלם גדול מסכום חלקיו. מזכיר לי, תמיד, כשהייתי חוזרת הביתה ומצלצלת בדלת, בני היה שואל: ``מי זה?`` ואני השיבותי: ``אלהים`` ! כל פעם מחדש. ;-) L&L TALYA

de rose

New member
אלוהים זו המצאה נאה אך מופרכת

אין ספק שהמצאת האלוהים בכלל והדתות בפרט הן שתיים מההמצאות הגאוניות ביותר משחר ההיסטוריה ועד היום. ברור לכולם שבעזרת האמונה והנבערות, אשר הדת מעודדת ומלבה באדיקות רבה, בעיות רבות נחסכות ונגרמות, הנה רשימה חלקית ביותר: הרגשת שייכות, ייעוד ותכלית, לכידות, טוב ורע, שכר ועונש, שליטה בהמונים ועשיקתם, קידום אינטרסים מגלומנים, של אנשים תאבי כוח ושררה,שמירה על התא המשפחתי, שמירה על המסורת, וכו. כפי הנראה אלו שהמציאו את אלוהים היו בעלי כוונות טובות, שבסך הכל רצו להקל על אנשים את חייהם הקשים גם כך. אך לו ידעו לאן המצאה זו תוביל- הרג , מלחמות בלתי פוסקות, אמונות טפלות, בורות, ניצול ועשיקה, רמיסת כבוד האדם וחרותו, הפליה גזעית, ומינית, קיים חשש סביר שלא היו חוזרים על תעלול זה ונותנים לבני- האדם להתמודד לבדם עם השאלות הלא קלות , אך בהחלט ראויות להתמודדות - מהי התכלית לקיומי, כיצד יש לחנך את ילדי, איזה מנהגים יש לשמר ואילו כבר אינם ראויים למאכל אדם, מה נכון ומה לא. לסיכום הייתי רוצה רק להוסיף מטאפורה קטנה, כיצד אני רואה את הדת. נדמה את הערך החשוב והנכון- ואהבת לרעך כמוך, לגירוד באוזן שמאל, גירוד לא כרוני אך בהחלט כזה שישפר את איכות החיים באונה הימנית של המוח לזמן כזה או אחר. אם היינו הולכים בעקבות חברינו בעלי האלוהים, לצורך פעולה בלתי מתוחכמת זו היינו מטלפנים לידידנו הטוב משה שישיג לנו את הכתובת של הרב גריידי(לא השחקן של אורלנדו)אלא זה הקדוש מיבנה, עיר הקודש היינו קובעים אצלו פגישה לעוד שבועיים, באים לפגישה, תורמים סכום כזה או אחר, לא חשוב הסכום, רק שלא יהיה פחות מ-150 ש``ח (לצדקה כמובן), מקבלים ברכה למען יפסק לו הגירוד המטריד, בעצה אחת עם הרב, מצמידים את האוזן לקבר כזה או אחר ולאחר שבוע נוסף ראה זה פלא או שמה נאמר נס הגירוד הלך חלף לו, וניתן להוציא אנחת רווחה, כמה טוב שיש מי ששומר עלינו ואת חולינו מרפא ללא שום תמורה מלבד עבודתנו אותו. חברים תנסו את זה- בזהירות רבה הרימו את יד שמאל לכיוון האוזן המגורה,דיחפו את האצבע המורה, אל תוך תוככי האוזן, אל חשש ובתנועה סיבובית גרדו עד יעבור זעם, או במילים אחרות כבדו זה את זה, ישירות וללא מתווכים ויפה שעה אחת קודם.

למעלה