אני אחרי....

China8

New member
אני אחרי....

לא משתתפת מאד פעילה אבל קוראת הרבה ולעיתים גם יוצאת ממחבואי החמים...
והפעם מגיחה כדי לספר בקצרה על האנדו שלי ועל הניתוח האחרון. רקע מהיר: אובחנתי ב-2002 עם אנדו, עברתי לפרוסקופיה בהדסה באותה שנה ע״י פרופ׳ רבל. לקחתי גלולות לכמה חודשים אבל הן מעולם לא היטיבו עימי, התנפחתי כמו בלון, לא הרגשתי טוב ולכן הפסקתי ולא לקחתי כלום מאז. מאותה שנה אני חיה בהרגשה שרצתי די בפזיזות לניתוח מיידי כי מבחינתי מאז ואילך מצבי רק הורע.
לאחר שנים של הידרדרות בכאבי המחזור שלי ובעיקר בעיות קשות שקשורות במערכת העיכול, דימומים רקטאליים במחזור, ריצה לשירותים כל חמש דקות במחזור וכאבי בטן בלתי אפשריים בלי קשר למחזור החלטתי שהגיע הזמן לשפר את איכות חיי.
בהמלצת מנהלת הפורום (תודה פז08) התחלתי להתכתב גם עם פרופ' קונינקס וגם עם דר' שינמן. לאחר התייעצות עם שניהם החלטתי לטוס לישראל ולהפגש עם דר׳ שינמן. פגשתי ברופא מקסים, שהיה לו את כל הזמן בשבילי. למען הגילוי הנאות, הכל נעשה פרטי, אבל הייתי בעבר אצל רופאים אחרים באופן פרטי ועדיין לא הרגשתי שמקשיבים לי...
נשלחתי לקולונוסקופיה. בחרתי לעשות פרטי אצל ד״ר באר גבל הנהדר שאותו אני זוכרת לטובה מתה״ש. לא היה זול, אבל הוא רופא כל כך עדין וגם נעים באישיותו וגם... מבין באנדו. הבדיקה הראתה שיש בעיה חמורה משחשבנו.
קבעתי ניתוח פרטי בבי״ח מאיר, אצל ד״ר שינמן ופרופ׳ ברוך שפיץ הכירורג. נפגשתי עם פרופ׳ שפיץ כשבוע לפני הניתוח והוא נסך בי הרבה בטחון. הוא לבבי, בעל חוש הומור והכי חשוב מאד מקצועי ומוערך.
הרגשתי שאני בידיים טובות.
הניתוח ארך כארבע שעות במהלכו עברתי ניקוי אנדו יסודי וגם כריתת מעי של בערך 10 ס״מ. הכריתה נעשתה בשל נגע אנדו שחדר למעי וחסם אותו כמעט בשלמותו. הייתי מאושפזת שבוע במחלקה כירורגית במאיר. הופתעתי מהיחס הנהדר והאנושי של האחיות והצוות הרפואי, המחלקה היתה מאד נעימה ואכפתית.
אז זהו, מקווה לטוב. לא יודעת מה יהיה בעתיד, אבל עד כה תענוג לקבל שני מחזורים ללא משככי כאבים וללא רצון להתיישב על האסלה ולא לזוז ממנה בימי המחזור...
מאחלת רפואה שלמה לכולנו ושרק נהיה בריאות, אמן.

גיגי351

New member
שלום לך וברוכה הבאה.

אני לפני ניתוח ולכן חשוב לי להבין:
רשמת שמאז הניתוח הראשון מצבך רק הלך והחמיר...האם מבחינתך הניתוח הוא שגרם להידרדרות במצבך? כלומר האם נעשה לך נזק בניתוח עצמו? או שהניתוח בעצם היה בגדר "לא הועיל ולא הזיק" והשנים הם שהחמירו את המצב?
נ.ב: אני שמחה בשבילך שאת כבר לא סובלת מכאבים.ומאחלת לך המשך רפואה שלמה.

זואילי

New member
צ'יינה יקירתי

שמחה ששיתפת, ואפשר להגיד... סופסוף! עשית את זה. הניתוח מאחורייך.

מאחלת המשך החלמה מהירה וחזרה לאיכות חיים נהדרת

China8

New member
תודה ועוד כמה מילים

הניתוח בוצע באמצע אוגוסט , יום לפני יום ההולדת שלי והיה אקט מאד סימלי, בתקוה לחיים חדשים ומשופרים.
לגבי השאלה שעלתה פה: אני לא מתיימרת להגיד שהניתוח גרם באופן כלשהו להרעה במצב האנדו אצלי. אבל.. אם הייתי יודעת אז את כל מה שני יודעת היום וכמה טוב מצבי היה אז לעומת כל מה שבא אחר כך אז לא הייתי רצה לניתוח. לפני הניתוח הראשון היו שתי ציסטות קטנות שהרופא הפחיד אותי ואמר שהן עלולות להתפוצץ ועליי לעבור ניתוח מהר, קצת כאבים ביחסים, אבל בהחלט דברים שיכולתי לחיות איתם אז.
טוב נו, לא אבכה על מה שהיה לפני 10 שנים.
המצב לעומת זאת לפני הניתוח השני היה בלתי נסבל בעליל והרגשתי שהוא ממרר את חיי וגם לא פייר כלפי המשפחה שלי לפעמים.
רציתי להוסיף משהו ששכחתי בהודעתי הראשונה. לאחר הניתוח היה לי מאד חשוב לשנות את התזונה שלי ואת אורח חיי ולקבל ייעוץ מקצועי בהקשר זה. ד״ר שינמן המליץ על נעמי קידר, דיאטנית קלינית שעובדת בתל השומר, עם הרבה נסיון עם חולות אנדו. היא מקבלת פרטי בהרצליה פיתוח, לגבי הציבורי אני לא בטוחה. יצאתי מאד מרוצה מהפגישה איתה. הייתי די מודאגת לגבי מה ואיך עליי לאכול אחרי כריתת המעי ועם אנדו והיא הרגיעה ועזרה.

מזדהה לחלוטין!!!

בהחלט מסכימה עם כל מילה חמה לגבי הצוות הרפואי במאיר!! ואני לא נותחתי פרטי..

זה הזוי כמה המקרה שלנו דומה!!
קראתי את ההודעה הזו בערך 200 פעמים וחוץ מכמה פרטים.....כאילו מדובר בי.
נראה לי אפילו ששהינו יחד במחלקה הכירורגית...באיזה תאריך נותחת? (אם אפשר לשאול?)

איזה יופי! מאאאאוווד שמחה לשמוע שעבר חלק!
החלק הקשה מאחורייך..
לימים בריאים ומשעממים.

China8

New member
ינשופית

נותחתי ב-12 לאוגוסט והייתי מאושפזת כשבוע. גם אני קראתי את הפוסט שלך מלפני שבוע נדמה לי ואני חושבת שראיתי אותך ואת בן זוגך במחלקה, אם זאת היית את

עבר חלק ברוך השם, בעיקר בשל הרופאים המנתחים המדהימים שניהם והצוות הרפואי המקסים. וגם קצת בגלל הגוף שלי, שפה המקום לפרגן לו כי זה לא נעשה לעתים קרובות מדי, ששיתף פעולה

אפשר לעבור לפרטי אם את רוצה לחלוק עוד פרטים...

למעלה