אני אוניל

• פותח הנושא eve6
  • פורסם בתאריך

eve6

New member
אני אוניל

הבוקר סוף סוף ראיתי את אטלנטיס שהקלטתי בשבוע שעבר, ויש שם משפט שאוניל אומר ל...(וואלה לא זוכרת), שהולך ככה: "הרגע בזבזת הסבר מצויין"
שזה לטעמי סוג של "תעזוב אותי באמא'שך", רק בסטארגייטית, או משהו כזה
בכל אופן, נורא הזדהיתי איתו בראותו הרגע. המידע הטכני, או מה שזה לא היה, כל כך מעייף אותי...כנראה שאני צופה בסדרות הלא נכונות... חבל לי שאוניל לא יופיע באטלנטיס. אני מה-זה מחבבת אותו.

subatoi

New member
קודם כל

את צופה בסדרות הנכונות. להרבה מאיתנו ההסברים הללו גורמים כאב ראש לא קטן גם כן
ואם את אוהבת את או'ניל, יש לך את סטארגייט. אם ראית אותה בעבר, אז היא ממשיכה בעונה 8, היום בשעה חמש. אם לא ראית אותה והתחלת רק מאטלנטיס, אז יש לך שבע עונות להשלים, או להצטרף לעונה 8, כאמור. תהני

eve6

New member
אני רואה סטארגייט

התחלתי בעונה השביעית ובמקביל, לאט-לאט מהעונה הראשונה. בסוף אני אפגוש את עצמי איפשהוא באמצע
אני אוהבת את אוניל ואת קארטר (כל אחד לחוד. בקשר לביחד שלהם טרם גיבשתי דעה).

lenin972

New member
למי שרוצה:

בתרגום חופשי לעברית להסבר על הZPM מהפיילוט של אטלנטיס: הצלחתי מאז לקבוע שהוא מייצר את כוחו העצום מאנרגיית ריק שמונעת מאיזור מוכל עצמית בזמן תת-חלל. מה???

eve6

New member
LOL

אני מודה שלמשפט הזה יכול להיות אפיל סקסי, אם הבנאדם הנכון ממלמל אותו. נגיד, דניאל

subatoi

New member
ZPM זה לא משהו בדיוני. כלומר,

זה משהו שמתעסקים איתו כיום (אני בספק אם כבר יצרו ממנו משהו). מה שאני מנסה לומר הוא, שאני בטוח שתמצא אתרים באינטרנט שמסבירים את זה בשפה מובנת. יחסית, כלומר.

lenin972

New member
שלא תבין אותי לא נכון

אני בטוח שלסדרה יש יועצים לכל העניינים הטכנולוגיים (אני יודע שלסטאר טרק יש), ואני בטוח שהם לא סתם כותבים איזה קישקוש של כל מיני מונחים מעולם הפיזיקה. רק רציתי להראות איך נראה כאב ראש מתורגם לעברית.

DNile

New member
זאת רק שאלה של זמן

עד שZPE(zero point energy) תשרור בכל שדרות המד"ב בתור מקור האנרגיה האולטימטיבי, ואז לאף אחד זה לא יראה מוזר ולא מובן, בדיוק כמו שאף אחד לא שואל על אנרגיה גרעינית היום, אבל לך תסביר את זה למישהו שחי לפני 200 שנה.

lenin972

New member
טוב אז אפשר אולי להסביר את הרעיון

הכללי שעומד מאחורי מקור האנרגיה הזה? רק בצורה יותר מובנת ממה שרודני אמר בפיילוט?

DNile

New member
מכניקת קוונטים,

קצת קשה להכנס לזה. נסה להתמודד לבד עם ההסבר של ויקיפדיה. http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-point_energy

lenin972

New member
../images/Emo51.gif

זה באמת היה מעניין, נראה לי שקראתי על תאוריות דומות באיזה ספר לפני כמה שני, אבל אני לא זוכר במיוחד. בכל מקרה אנחנו עדיין רחוקים מאוד מזה, או בעצם מרוב הדברים שמבוססים על מכניקה קוונטית. שוב תודה בכל מקרה.

Utena

New member
הרעיון הכללי בפשטות:

אנסה להסביר לכם את העיקרון שעומד מאחורי הרעיון קצת יותר בפשטות: לפי תורת הקוונטים יש דבר שנקרא האפס המוחלט (שזה מינוס 273 מעלות צלזיוס), התאוריה אומרת שבאפס הזה כל חומר (או יותר נכון חלקיקי החומר - אלקטרונים פרוטונים ושותפיהם) מפסיקים לזוז, יענו עומדים במקום, מה שאומר שהם מפסיקים לבזבז אנרגיה,או בשפה יותר פשוטה אין התנגדות, יענו אין חיכוך עם האוויר. אם אתם רוצים דוגמא מהמציאות של היום כדי להבין יותר טוב אז כמו לדוגמא מוליכים, כדי להעביר זרם חשמלי ממקום למקום משתמשים במוליך, הבעיה שהמוליך עצמו מבזבז אנרגיה (אנרגיה של חום) אז אם העברתם משהו בסדר גודל של X, עד שהזרם הגיע למקום שאתם רוצים הוא כבר יהיה פחות מ-X. ולפי העקרון של האפס המוחלט בטמפרוטורה הזאת אם אתם מעבירים X הוא יישאר X עד לאפה שתרצו. אז תדמיינו ש X זה אנרגיה עצומה ולכל אורך הדרך היא משתמרת, אז קיבלתם כדור אנרגיה חזק מאוד אבל מביחנה פיסית גם מאוד קטן. מקווה שעזרתי לכם להבין קצת יותר טוב, אם יש עוד שאלות, שאלו ואנסה להסביר "בעברית" עם כמה שפחות מונחים

varty

New member
הבנתי.

אבל אצלנו כאן בכדור הארץ הנוכחי בזמן הווה, האם כבר משתמשים באנרגיה של תורת האפס ואם כן, במה? תן דוגמאות ונמק
לא באמת , זה מעניין אותי, אם אתה יכול לתת דוגמא לשימוש של תאורית האפס. האם רק מעבדות משתמשות בזה כי עדיין חוקרים את זה או שזה כבר בשימוש יומיומי...מה שלא נראה לי. דוגמא טובה שיכולים להשתמש בתורת האפס היא כמו בסטארגייט שיש את היכולת להעביר אדם או כל חפץ ממקום למקום ע"י אנרגיה.(ולא כמו בסרט 'ספייסבול' ששם אדם עובר הפוך ורואה איזה תחת גדול יש לו LOL) ועוד שאלה. האם זה רק חלק קטן מתורת הקוונטים או שזה כל התורה?

Utena

New member
תשובות:

בימנו אנו איננו מייסמים את עקרון האפס המוחלט בגלל סיבה אחת נורא פשוטה - לא הגענו לשם. עדיין לא ניתן "ליצור" טמפרטורה של מינוס 273.(ואגב בפיזיקה שמקררים חומר, תהליך הקרור מתבצע בעזרת לייזר). זאת אומרת שבעצם הכל הוא תאורטי, ניתן לחשב מתמטית מה ייקרה, אך זה עדיין לא עמד במבחן המציאות.(השיא שהגענו אליו כיום עומד על כמיליונית מעלה מעל האפס המוחלט). דוגמא טובה והכי שימושית כיום לניצול של טמפרטורות נמוכות זה דבר שנקרא :"מוליכים למחצה" או "מוליכי על", סתם לידע כללי חלק מהרכיבים שמייצרים למחשבים בכלל מכינים אותם בוואקום, ממש "מייצרים" חדר שבו יש ריק ואז מרכיבים אותם. זה השימוש המרכזי היום בתעשייה, יש עוד הרבה שימושים והם בעיקר משמשים במעבדות לניסויים ולא לשימוש יומיומי. ולגבי תורת הקוונטים, בעקרון "האפס המוחלט" עומד בפני עצמו הוא לא שייך לתורה זו או אחרת, הקוונטים זו תורה אדירה מבחינת היקפה, ומה גם היא מאוד שנויה במחלוקת על ידי הפיסקיאים היום. מקווה שעזרתי

lenin972

New member
בעצם כל דבר שהוא מוחלט שנוי במחלוקת

כמו מהירות האור, אנחנו יודעים תיאורתית איך להגיע לכמעט מהירות האור אבל לא למהירות האור עצמה. בדיוק ככה גם האפס המוחלט. כך שכל העניין של הZPM במציאות נראה לי די רחוק מאיתנו, אבל אי אפשר לדעת. בכל מקרה הסבר מעניין וטוב מאוד, תודה רבה.

lenin972

New member
חסר פה את הקטע של הקוונטים שהיה

כתוב במאמר שDNILE הדביק.

למעלה