אני אוהב את מי שאני

אני אוהב את מי שאני

חוקר, סקרן, איש מדע לחלוטין. מהפיזיקה ועד ההיפנוזה, מאנטרופולוגיה ועד מדעי המחשב ושליטה ב6 שפות תכנות. וטוב לי כך, אני שלם עם עצמי..עם מי שאני. ואז התאהבתי, פילוסופיה..מדיטציה.. שינוי צורת החשיבה למשהו אחר, שלו יותר, רגוע. אך השאלה, האם אוכל להנות משני העולמות? האם אוכל להסתדר בעולם החומרי והמדעים המדוייקים בהם אני טוב ובו זמנית להרחיב את תודעתי ומודעותי?

sovlanit

New member
נכה זכר 25,ברוך הבא,

ראשית,הידע הנרחב בתחומי מדע שונים עשוי רק להועיל לך בחקר התחום החדש יחסית עבורך. לעניות דעתי,אין סתירה בין השניים. יפה שאתה שלם עם עצמך. זו נקודת מוצא אדירה לצמיחה למחוזות רוחניים גבוהים גבוהים מאוד. הצלחתך מובטחת. כל טוב ותודה על דבריך.

איל באש

New member
ברוך הבא../images/Emo23.gif

בוודאי שאתה יכול לשלב את שני העולמות. השאלה שלך מעניינת מכיוון שהיא נוגעת בשאלה אחרת עמוקה ממנה והיא : האם אתה יכול לשלב בין הרגש לשכל? להיות רק בעולם המדע זה להיות מחובר יותר לרציונאלי ולהיות רק בעולם המדיטצייה והפילוסופיה ושינוי צורת החשיבה זה להיעות מחובר יותר לרגשי, השילוב בים השניים יוצר את האיזון. הם לא סותרים האחד את השני כלל וכלל, הם סותרים אצלך בפנים, ולכן נשאלה השאלה .

הסתירה נובעת מ...

אותו חינוך בלתי ישיר ומוטעה שגדילה והתפתחות טכנולוגית/הגיונית אינה הולכת יחד עם גדילה רוחנית(ו/או דתית) אני אישית אוהב "תשובות" ואת השאלות החדשות הנלוות מהן. אני חוקר כל קסם ו"נס" שנקלע לדרכי ופתרון התעלומה רק גורם לי להעריך את מוח האדם וכושר ההמצאה האנושית. לדעתי לכל מסתורי החיים, תשובה הגיונית ולכל חוש היגיון חיבור למשהו שמעבר לכך. פרדוקס קטן:) תודה על התגובות.

אנילה1

New member
תחשוב שחזרת בתשובה.

ברור לך שיש מדעניים דתיים גם, וזה לא מפריע אחד לשני. יש מצב של חשיבה הגיונית כפי שהמדע דורש, ויש מצב של חשיבה רוחנית. לי יש את שניהם ללא בעיות. אני בעבודה אני מדענית, ואחרי העבודה רוחנית.

מעולם לא הייתי אדם דתי

אין לדת מקום בחיי. אך לרוחניות יש ובכך אני משקיע בימים אלו. חששותיי היחידיים הם שלא לאבד את עצמי בדרך.

אנילה1

New member
רוחניות זאת גם דת, אבל בלי מצוות.

ברוחניות יש אמונה באהבה אינסופית. לפי האמונה הזאת אנחנו "מסדרים" את עצמנו.

עיקר משיכתי לחיזוק הרוחניות,

בניגוד להליכה בדרכי הדת, היא אי-הצורך להיתלות בישות עליונה שחוזקה רק בהגבלות וענישה. אל תבינו לא נכון, אני יהודי ויש לי כבוד רב למקורותי אבל מאמין בהתפתחות.. לכל כיוון אפשרי ללא הגבלה וחומות בלתי נראות.

אנילה1

New member
מה זה משנה מי אתה אם אתה איש

שאוהב רוחניות. מקבל שלווה ממנה. ובכלל מאמין באהבה.

אושרת28

New member
היי זכר 25 את עצמך אתה לא תאבד

בדרך לרוחניות אתה רק תגלה על עצמך עוד ועוד דברים שלא גילית קודם לכן. תגלה אותם בצורה ניפלאה אוהבת וחמימה ... בהצלחה בדרך זוהי דרך אם המון מהמורות ודרכי אהבה עליך לבחור באיזה דרך ללכת. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ב2 הדרכים.

למעלה