אני אוהב את התרבות האירופאית :)

Amina

New member
תרבות... מה זה?

כלומר, זו מילה שחוזרת בכל כך הרבה מקומות ולא תמיד באותו מובן. מישהו יכול בהזדמנות הזאת לנסות להסביר לי מה המשמעות שלה?

נסיון לתשובה

התרבות, לתפיסתי, היא המטען שאנחנו מעבירים מדור לדור התרבות היא מה שמקשר אנשים מבחינה תוכנית לקבוצה אחת בעלת זהות האיטלקים מעבירים לבניהם את אהבת האוכל האיטלקי, השימוש בשפה, הקשר לתולדות איטליה וכך הלאה. הדברים הללו משותפים לאנשי איטליה ויוצרים להם זהות משותפת ושפה משותפת. דברים דומים קורים בכל אומה. מה שהולך ומתגבש עם הדורות זה היווצרות קורפוס של תכנים שעוברים מדור לדור באופן כולל ("הכפר הגלובלי" כבר אמרנו?) ומאחדים אנשים מאומות שונות ושפות שונות ונותנים להם זהות משותפת: איש העולם המודרני.

orlyt

New member
תרבות..

צריך להפריד בין המובן היומיומי של המילה ובין המובן ה"אנתרופולוגי". במובן היומיומי מתייחסים לתרבות כאל יצירה, אמנות, מוסיקה, ספרות ותיאטרון, לרוב מייחסים תרבות לאמנויות המערביות בעוד יצירה של מקומות אחרים (מזרח-דרום) לא ממש נחשבת. הרבה פעמים מייחסים למי שאינו מתנהג לפי הערכים והנורמות של העולם המערבי חוסר תרבות. תרבות במובן האנתרופולוגי מתייחסת ליצירה אנושית באשר היא. היא כוללת נורמות וערכים המשותפים לקבוצה של אנשים. ולכן אין אדם נטול תרבות אלא לכל היותר אדם בעל תרבות שונה.

Amina

New member
תרבות מול מנטליות

שמתי לב לאורך השנים שהתרבות היא באמת מילה טעונה, ויש מי שמשתמש בה על מנת לסווג עמים: יש תרבות אנגלית ויש מנטליות ערבית (זו דוגמא קלאסית), כאשר מצד שני אנשים החושבים במונחים של מדעי החברה רואים כל קבוצה אתנית כנושאת תרבות. השיפוט שהזכרתי גם מוביל אל השאלה אם אפשר בכלל לשפוט את תרבותו של מישהו אחר.

ס ק א ל י

New member
תלוי...

לפי הפירוש השני שהזכרת - לא. לפי הפירוש הראשון - אנשים עושים זאת הרי כל הזמן... ומעט מפורט יותר, אנשים שעושים שימוש בפירוש הראשון שהצעת, מן הסתם שופטים התנהגויות של אנשים בני תרבות אחרת, ומסווגים אותן כ"תרבותי" או "לא תרבותי", כאשר בעצם מה שהם מתכוונים אליו זה "נימוסי" או "לא נימוסי". סביר להניח שהם בעצם מרגישים, במודע או שלא, שזה "לא תואם את התרבות שלי". וכאן אנחנו כבר עוברים לפירוש השני שהצעת. העניין הוא, שתרבות לפי ההגדרה שסיפקה אורלי, היא הרבה פעמים 'לא מודעת' לאדם, כלומר, היא בבחינת 'משקפיים' שהאדם חובש ודרכן רואה את העולם. במובן מסויים יותר 'קל' לזהות תרבות שונה משלי, מאשר 'למפות' את התרבות שלי.

למעלה