אני אוהבת סמכות נשית (חכמה וטובה). מה איתכן?

catchet

New member
מכירה

HouseAtreides

New member
"מתחרבש בסוף" - הכוונה שמתגלה בסוף שהכל היה זיוף?

אז בזמנו בוודאות היו, ואולי עד היום ישנן כמה נשמות טובות שסרקו בקדחתנות את הרשת ואף ניהלו איתי שיחות פרטיות בנסיונות למצוא את אותו אקדח מעשן שיוכיח שהכל היה זיוף. לא ידוע לי על הצלחה גדולה בעניין, ולדעתי החבר'ה פשטו בסופו של דבר את הרגל. בכל זאת אני מבין את התחושה. כל כך התרגלנו לראות גברים כציידים שפועלים רק מתוך מוטיבציה להשיג משהו לעצמם, שכך זה נראה גם כשהם לא.

HouseAtreides

New member
אהה, זאת אומרת כמו הדמות הפרודית של הג'נטלמן המתלמד

שכל רגע שואל "חם לך? שאני אתן לך את המעיל שלי?" או "קר לך? את רוצה שאני אבקש שידליקו חימום?" - ובסוף מרוב נסיונות למצוא חן ולהרשים, הוא מפשל כמעט בכל פעולה בסיסית כמו אפילו לקום מהכיסא מבלי להפיל אותו?

catchet

New member
תודה פנתרית

למרות שלא חשבתי על עצמי כשעניתי לך. נחמד לשמוע את זה ממך

והכי

כשאלה נושאים שנחשבים 'גבריים' כמו שיעורי נהיגה, אופנוע, פוקר..חח שמסבירות איך להחליף גלגל או נורה. בדברים פרקטים, מעבר להבנה המקצועית הנשיות מוסיפה להם אלמנט שאין לגברים ויורד גם הלחץ הסמוי של להוכיח את עצמי מול גבר בנושא "גברי".

למרבה צערי, יש נשים מסוימות שאימצו להן תוקפנות מחוספסת וקיצרת רוח גברית, ואיתן לא נעים לי ללמוד. פעם הלכתי לחוג הגנה עצמית שהודרך בידי אשה והמשתתפות היו נשים בלבד. המדריכה היתה "גברית" לא נעימה , התנהגה כמו רב"ט צבאי או מ"כ לא נעים במיוחד. אז אחרי השיעור הראשון כבר לא באתי. ממילא לא למדתי כלום אפילו בראשון.

אחרי זה חשבתי על זה

ומסכימה איתך מאד. היתה לי גם התנסות עם מורה לחוג מסוים של ריקוד ועזבתי פשוט כי פחדתי ממנה... למרות שזה תלוי מה את רוצה להשיג זה היה חוג שהיה אמור להיות לי מהנה אבל אם את רוצה מקצועיות ותוצאות טובות לא אכפת לי שהמורה קשוחה ולא נעימה אם היא באמת מקדמת אותי, לדוגמא בלט ואפילו מאמנת כושר במכון הייתי דווקא מעדיפה מישהי שאני מפחדת ממנה אבל היא גם מקדמת אותי אולי בזכות זה בנוסף לידע.

Berethor

New member
אני לא רואה בעיה עם כך שזה דברים שנחשבים לגבריים, העניין הוא

שגם את מרבית הדברים גבריים מותר לאישה לעשות. זה הרעיון הפמיניסטי האותנטי. אני מאמין שאין שום בעיה עם התיוג של "גברי" או "נשי", גם שמדובר בפעולות וגם שמדובר באישיות, של גבר או אישה. גבר שמתנהג באופן נשי, הוא "גבר נשי", אישה שמתנהגת באופן גברי, היא "אישה גברית", ואישה לא צריכה להיות יותר גברית מגבר בשביל זה, הרבה נשים גבריות, מעדיפות גבר שיותר גברי מהן, כדי לא להיות יותר גבריות מהגבר שבקשר איתן.

GreenMamba

New member
לי קשה עם כל סוג של סמכות

נשית, גברית- זה בכלל לא משנה.
יחד עם זאת- אם הדמות הסמכותית היא נעימה וראציונלית- קל לי איתה יותר.
&nbsp
נתקלתי בנשים שהיו סמכותיות לרעה והסמכות שלהן נדחתה על ידי בשאט נפש. וגם גברים כאלו כמובן.

catchet

New member
גם לי. אבל אם כבר

אני מעדיפה סמכות נשית. אין כאן עניין של מה טוב יותר מבחינה אובייקטיבית, סתם העדפה אישית...

למעלה