"אני אוהבת אותך"

"אני אוהבת אותך"

שלושת המילים שמשום מה בפעם הראשונה שאתם הגברים שומעים אותם אתם קופצים בבהלה כאילו הטילו עליכם לחש שאין עליו מחילה. העיניים שלכם משוטטות בבהלה ופוווף!!! אתם פתאום נעלמים מהשטח... בינתיים אני מסתפקת בלומר את זה לבטטה הנחמדה שאמא מנביטה. היא כזו חמודה,הבטטה וגדלה מהר כ"כ {כבר הצמיחה שיניים...} ולעץ התפוזים הסיניים שבחצר,אחחח איזה מושי פושי הבגד בכתום,מדגיש להם את העלה. ובינתיים החלטתי שאני אצא רק עם בחורים שמדברים לירקות. זה חלק מרשימת המכולת שלי: משוגע אבל נורמאלי {לפני "דוס אבל פתוח" ואחרי "רגיש אבל גבר"}.

Corall

New member
אפשר טרמפ?

על הדרך.. תבקשי מהם שיסחבו גם את שלי../tapuzforum/images/emo6.gif

Corall

New member
אממ בעצם..

לא נראה לי שאוכל להסתדר עם בני מזל שור (מאדים) אז... עזבי..

מבחינתי,

המילים האלו לא רלוונטיות עד אחרי החתונה, וגם אז - הן לא אמורות לבוא כל כך מהר, כי לוקח זמן עד שאוהבים מישהו. כשמישהו אומר לי "אני אוהב אותך" מוקדם מידי - אני זורקת אותו.

לא מסכימה איתך...

הן ממש לא חייבות לחכות עד אחרי החתונה!!! יש אהבה לפני נישואין, זה לא שאת מתחתנת והוקוס פוקוס את מתאהבת,אנשים מתחתנים בד"כ ועל פי רוב כי הם מתאהבים ולא להיפך. נכון שכדאי מאד גם לדעת בשכל שזה נכון ומתאים, אבל ידיעה ללא ההרגשה של האהבה לא תוביל כל כך מהר לנישואין. לא אחת אנחנו נתקלים בשרשורי ה"אני יודע/ת שהוא/היא מתאים/ה לי,אבל לא מרגיש/ה כלום,מה לעשות???" כשזה נכון זה יגיע ביחד, אולי אפשר להגיד שהתחושה מתחזקת אחרי נישואין,אבל לא הייתי אומרת שפתאום עכשיו יש אהבה וקודם לא היתה. החיים ביחד,ההסתגלות לחיים ביחד,האמון שנוצר מתוך הרגש הקיים והחיים ביחד,האחריות המשותפת להכל, כל אלה נותנים לקשר מימד ש"חברות" לא יכולה לתת,אבל ממש לא נכון לומר שאין אהבה לפני נישואין. וכן,חשוב לי לדעת שבן הזוג שלי אוהב אותי. תאמיני לי,כשאוהבים באמת מישהו,רוצים לצרוח: א נ י א ו ה ב / ת א ו ת ך לא רק להגיד...פשוט לצרוח... לא רק להגיד...גם ללחוש את זה בלילה בשקט לכרית ולדעת שיש שם לב שמרגיש את זה ולוחש בחזרה...

אין אהבה לפני נישואים.

יש התאהבות, וזה עולם אחר לגמרי. בעצם, כל מה שכתבת - אישר את מה שאני כתבתי, רק שאת אולי לא הבחנת שכתבת על התאהבות: הפרפרים שלפני, הרצון להיפגש שוב, ההרגשה ש"זה זה", וכו'.

אהבה

זה משהו שכשהוא קיים אפשר להרגיש. אני לא מצפה מאף אחד להתחתן רק מתוך התאמה שכלית {ובטח ובטח לא ממני} ואני מקווה מאוד שאנשים לא מתחתנים מתוך רגשות בלבד {"רגש"=רגע+אש} מה שאני יודעת זה איך יוצרים אהבה. אהבה זו תוצאה של נתינה.תיתן יותר,תשקיע יותר-תאהב יותר. לכן מבחינה מסויימת כל זוג שיש לו רצון אמיתי לאהוב-יכול לאהוב!!! אבל,כמובן שצריכה להיות משיכה מסויימת. אז כשזוג נפגש בפעם הראשונה-אין מצב "לאהוב",אפשר "להתאהב" אפשר "להתרגש" אפשר "למצוא חן" אבל לא לאהוב. רק אחרי כמה פגישות,רק אחרי שיחות,רק אחרי השקעה של זמן,של מחשבה,של כל דבר שגורם להשקיע בזוגיות ואין המדובר דווקא בדברים חומריים אלא גם בדברים רגשיים,רוחניים, רק אז-אפשר לאהוב או להתחיל לאהוב. צריך לאהוב לפני שמתחתנים, וצריך את אהבה-ההשקעה,אחרי שמתחתנים כחלק מהמערך השלם שכולל עוד דברים רבים כדי להחזיק את הקשר.

אז בעצם אנחנו מסכימות על אותו הדבר,

רק שאת חושבת שניתן לאהוב לפני החתונה ואני טוענת שלא. (כמובן, שאני מתייחסת לתקופה של עד מספר חודשים עד החתונה ולא פרק זמן ארוך מידי). תיקו :)

לא קשיא

כאן בזיווג ראשון וכאן בזיווג שני.... יש הרבה דברים שהגמרא מיישבת עם תירוץ זה. אולי זה נכון גם למקרה דנן.

אז מה את מצפה---

להגיד לפני החתונה אני מאוהב בך או אני מאוהבת בך? אין ספק שאהבה זה דבר שנבנה בשנים אבל גם לרגש ההתאהבות שיכול לבוא כבר ממבט ראשון מחשיבים לאהבה. במשך השנים אם מצליחים לבנות אהבה אמיתית יודעים שמה שהיה קודם זה רק היה רגש כזה של התלהבות התחלתית שה` יצר, משהו לא מובן לנו (איך תוך חודש משוגעים על מישהו עד כלות) בשביל שתוכל להיבנות האהבה.

את מתכוונת לחכות עם זה?

אל תהיי יבשה וישרה מדיי.אם תחכי לומר את המילים האלו עד שתרגישי, מאד יכול להיות שהוא יזרוק אותך...

למעלה