אני אובדת עצות...

holy_sheep

New member
אני אובדת עצות...

אני יושבת לי כאן בהתנחלות המושגלת שלי, גילה. השלג אכן נמס לקראת בוקר, אבל אני, הייתי בחלומות הלילה שלי, לא ממש שמתי לב. ירושלים לבשה לבן, וזה היה ממש יפה. חבל שכל מי שלא ירושלמי, לא ידע לעולם איך זה היה... בכל אופן, אני יושבת לי כאן מול המחשב. מה הסניף שלי עשה בשבוע האחרון? מה הוא עשה בחודש האחרון? חוץ מלהצטרף למשמרת השלום מול בית רה"מ כל יום שבת בין השעות 19:00-20:30 אנחנו לא ממש עושים שום דר. צמתים? פעילים לא מגיעים. ואני חושבת על הפעם האחרונה שיזמתי משהו... משהו וזכר את הרב יצחק גינצבורג? לכל אלא שמעווטים פרצוף ומרימים גבה אני יכולה לומר שאני ממש עצובה. וזה לא רק שיוזמות שלי לא יצאו לפועל. עד רבא- היוזמה שלי אולי הכי הצליחה מבין היוזמות שבאו מהנוער בזמן החארון. יצאו לנו פליירים והיו לנו ארבע דוכבנים! מול כל מיני יוזמות לגבי קו 401 ודברים עם מקד´ונלדס (_שלא יצאו לפועל בירושלים_)... היוזמה שלי יצא לפועל... אבל איזה פועל זה היה? עשיתי משהו? שיניתי משהו? עדיין לא הרשיעו אותו והאגודה עדיין מפרסמת פירוסמים שלו... אני אובדת עצות. מה אני יכולה לעשות? נאמר שאני אמצע לעצמי משהו שיכול לעניין אותי, הממ... מה דפוק במדינה שלנו? אולי עניין הנכים אולי נרים קייטנה אולי נתחיל את שיעורי העזר שלנו אולי באמת נתחיל להתנדב בבתי יתומים כל מיני יוזמות שלא יצאו לפועל אבל גם אם אני אמצא לעצמי "בייבי" חדש... מה יצא מזה? אני ממש אובדת עצות. מה לעשות? לכנס ישנ"ס? איך? ומה מבטיח את זה שזה יצא לפועל? היו"ר בפגרה... הסניף על הקאנטים, והמדריך שלנו עסוק מדי... מה עושים??? פניות הצעות וניחומים יתקבלו בשמחה כבשה ירושלמית מושלגת...

Master Answer

New member
הצעות לימים משעממים של חורף

אמצי לך תחביב למשל שזירת פרחים, אוריגמי, מקרמה, בניית בובות שלג (תנסי לבנות בובה של שאול יהלום זה בטח יעביר תזמן), זריקת אבנים לתוך סלסלה, הכנת רוגטקות שלג וטיווח בית ג´אלה. אם כל זה לא עובד פשוט תקברי עצמך תחת השלג כשתפשירי בטח כבר נחיה באוטופיה וישכון שלום עולמי.

היא לא מחפשת תחביב חדש.

לפחות לא לפי מה שאני הבנתי מההודעה, ועד כמה ישדוע לי בעיות הבנת הנקרא עדין אין לי. היא מדברת על חוסר הפעילות שמטריד אותה. מאחר וחשבתי על זה בימים האחרונים, והגעתי למסקנה שיש המון דברים שאנחנו יכולים לעשות, וכדאי שנעשה, אני אנצל את ההזדמנות ואעלה את זה. חשבתי על זה שכדי לגוון קצת בין צומת להפגנה, אפשר לעשות איזה פעילות קהילתי. הגיע אלי מידע על עמותה בשם "לשובע" שפועלת באיזור ת"א בחלוקת אוכל לנזקקים, בסיוע לנוער במצוקה, ובעזרה לאסירים משוחררים המשתקמים. הם זקוקי מאוד למתנדבים, אפילו לאנשים שיעזרו פעם בשבוע לחלק אוכל. אפשר להתארגן וללכת לעזור, בעיקר סניף ר"ג ות"א. כעקרון זאת רק דוגמא. יש עוד המון עמותות, וארגונים כאלה, שככל שהמצב הכלכלי מחמיר צריכים יותר ויותר עזרה. אנחנו בהחלט יכולים להקדיש קצת זמן לתחום הקהילתי.

dorrn

New member
את יודעת..

את אולי כותבת את זה בציניות,אבל את אכן בהתנחלות,בדיוק כמו כל ההתנחלויות האחרות שאת כל כך מתנגדת אליהן (אני מניח) פשוט ההתנחלות שלך היא "תקינה פוליטית"

Roobie

New member
גילה היא חלק מירושלים

היא לא התנחלות כמו שהעיר העתיקה היא לא התנחלות

dorrn

New member
באמת?

היא בנויה על שטח שנכבש ב67,אז למה בדיוק היא לא התנחלות? בגלל שהיא נבנתה בסמוך לירושלים,כשכונה שלה? זה מה שהופך אותה ללא התנחלות? יש גם התנחלויות רבות אחרות סמוכות לישובים ישראלים מלפני 67,אז למה הן התנחלויות והיא לא? למה הן לא מוסריות והיא כן??? למה לתושביהן מגיע טרנספר אכזרי בכפיה,ולתושבי גילה לא?

Roobie

New member
ככה זה

יש מצב לפיו ירושלים היא לא התנחלות, זה מוכר על-ידי ממשלת ישראל ועל-ידי העולם. ואם עוד לא אמרתי את זה אני לא תומך בפינוי התנחלויות סתם ככה, אלא רק אם אני אדע שהדרך שבה זה יתבצע תגרום לשמירה על ביטחון מדינת ישראל.

dorrn

New member
הלוואי

אף מדינה לא מכירה בעיר העתיקה כחלק משטח ישראל. האו"ם לא מכיר בכך. בעיר הבירה שלנו אין אף שגרירות (חוץ משתיים,אפריקאיות נדמה לי). ודרך אגב,גם אם זה היה כך זה לא סותר את מה שאמרתי: גילה היא התנחלות,פשוט התנחלות "תקינה פוליטית". ולי אישית קשה לראות איך עקירת ישובים תתרום לביטחון המדינה,ואיך אותה תרומה היפותטית מצדיקה טרנספר בכפיה,אבל בסדר.

Roobie

New member
איך היא תתרום?

יהיה קו גבול יציב שע"פ כל גורמי הביטחון יהיה הרבה יותר קל לשמור עליו ולמחבלים יהיה כמעט בלתי אפשרי להסתנן לארץ. ככה שהטענות לפיהן "אם נפנה את המתנחלים לא יהיה מה שיפריד בין המחבלים לתל-אביב" הן שטויות

dorrn

New member
ועל קטיושות וטילים שמעת?

הן יכולות לעבור גדרות.בעצם גם למחבלים לא כל כך קשה לעבור גדרות, במיוחד כשמדובר בגבול מפותל בן מאות קילומטרים. שלא לדבר על האפקט הפסיכולוגי של נטישת ישובים. הפיתרון האמיתי היחיד לטרור הוא השמדת המשטר האש"פי.

Roobie

New member
על כושר התגובה של ישראל שמעת?

ברגע שיהיה קו גבול לאחר הסכם, אם הפלשתינים יהיו המפרים הראשונים לא נהיה חייבים דין וחשבון לאף אחד

dorrn

New member
כבר היה הסכם

קראו לו אוסלו,והפלשתינים הפרו אותו מיום חתימתו,והנה אין לנו תמיכה אוטומטית של העולם במאבקנו בהם. המטרה של הפלשתינים היא השמדת המדינה והקמת מדינה פלשתינית במקומה,וכל שטח נוסף שינתן להם רק יקרב אותם למטרה זו. כבר ראינו לאן הגישה של "אם הם יהיו מטומטמים מספיק כדי להפר את ההסכם כבר נראה להם מה זה" הובילה אותנו,אני לא רוצה לחשוב אפילו מה יהיה המצב אם נעמוד מול מדינה ריבונית

.המוסד

New member
ביילין אמר שאם הפשתינאים לא יעמדו

בהסכם "תמיד נוכל לשוב לשטחים" וזה ציטוט, וכמו שיובל אומר "לא נהיה חייבים דין וחשבון לאף אחד" יובל, למי אתה חייב דין וחשבון? אם מחר בבוקר יש פיגוע, הרוג, 5 הרוגים, 10 הרוגים, יותר מעשרה הרוגים, מי יעצור את ישראל מלפלוש לשטחים מחדש מלבד ישראל עצמה? אף אחד, אף אחד, אף-אחד לא יעמוד בדרכה של ישראל, למעשה גם בלי פיגועים ישראל יכולה לשטוף את השטחים אבל לך הרי חשוב הצילומים של הסי אן אן, אז נחכה לפיגוע רק אז נפלוש לשטחים, כפי שביילין הבטיח

למעלה