אני אבל לא אני

אני אבל לא אני

השאלה שלי עכשיו אולי תישמע קצת מצחיקה ויתחילו לצחוק עלי קודם תתבגר או משהו כזה אז אל תשגעו אותי רק תענו לי אני יכול לגרום לאדם להיראות כמו אדם אחר (לא בעזרת ניתוח פלסטי) אני מתכוון שמישהו יראה אותו כמישהו אחר אם כן איך

smile2life

New member
אתה מתכוון פיזית?

מכיוון שישנה דרך לשנות דימוי עצמי של אדם והיא נקראת "תופעת פיגמליון"על-שם פיגמליון מהמיתולוגיה היוונית. אך מוכרת יותר בשם "נבואה שמגשימה עצמה": פיגמליון היה פָסָל, שפיסל לו פסל של אישה. עכשיו: הוא כל-כך העריץ את עבודתו שהתאהב בפסל. קרה מה קרה ופיגמליון התאהב בפסל - אהבתו הייתה עזה יותר מאהבת אם את תינוקה עד שהפסל קם לתחיה.... (הסיפור ארוך יותר ותימצתתי אותו לפיסקא אחת - יכול להיות שפיספסתי משהו אבל בכללי זה הסיפור). תופעה זו נקראת גם נבואה שמגישמה עצמה - הכוונה היא שאם אנו מאמינים במשהו באמונה חזקה מספיק סופו של המשהו הזה שיתגשם, בין אם כתוצאה מסיבות אובייקטיביות ובין אם כתוצאה מיד מכוונת. ככל שתשגר כלפי מישהו רגשות מסויימים, ציפיות, מאוויים ורצונות כך גדולים הם הסיכויים שאותו אדם יאמץ לעצמו תכונות של הדמות אותה אנו משדרים אליו. אנחנו מדברים בעיקר על אימונים של חיילים, ספורטאים, סטודנטים, תלמידים וכד´. העסק פועל גם בכיוון ההפוך: אם קבוצה מסויימת משדרת כלפי אדם שהוא המנהיג ומתייחסת אליו ככזה אזי אותו אדם יאמץ לעצמו תכונות של מנהיג.

אני לא מתכוון פיזית

אני מתכוון שהאדם שיראה אותו יראה אותו כמישהו אחר נגיד אתה מסתכל על מישהו שאתה מכיר אה לא יודעמ שזה הוא כי הוא נראה לך אדםצ אחר

Talia E

New member
אתה יכול

אבל אין לי מושג להסביר במילים איך זה קורה. הייתי פעם בשיעור כלשהו, שבו היה משחק, שבו אני צריכה לרוץ אחרי מישהו, מבלי שהוא יראה אותי, וגם היו אנשים שעקבו אחרי באותו אופן. מי שהולך לאיבוד, ממשיך בשיעור לבדו
בכל אופן, בצעתי את זה, ומאחורי היו שתי בנות: כשהסתכלתי אחורה הן הסתכלו ישר אליי ואני ישר אליהן, והרי הן ניסו לעקוב אחרי - והייתי בטוחה במאה אחוז שהן רואות אותי, ובדיעבד, הן הלכו לאיבוד (דברתי אתן אחרי זה, והן לא ראו אותי בכלל). לקח לי זמן להתגבר על ההלם שבענין ולקבל את זה! אני מניחה שאפשר להגדיר את זה בתור מעין "מסך אנרגטי" שמושם, שגורם לאנשים לא להבחין בקיומך (אני משתמשת בזה לעתים, אמנם ברמת כיסוי יותר נמוכה מבאותו שיעור. אני לא יודעת אם ההגדרה הזו עוזרת לך במשהו, אולי פשוט תנסה. אגב, שמעתי גם על אנשים נוספים ששלטו ביכולת הזו.

החלטת לשחק את אלהים? מותר לך?

האם לדעתך יש לך זכות להיכנס למרחב של מישהוא אחר, לרמות קיום שונות, למהלך החיים והאפשרויות אליהם נולדה הנשמה, להיכנס לשם ולעשות שינויים? טוב, טני מקוה - מהבחינה הקוסמית - שהעלת זאת סתם לצרכי ברבור. שבת שלום, אסתיה

לא התכוונתי לזה

התכוונתי כמו באשליה אופטית שאתה יכול לראות משהו שלא באמת נכון זה מה שהתכוונתי לא התכוונתי לשנות שום אדם אז אל תהרגו אותי

glock X

New member
הארי פותר כל בעיה .......

לכל בן אדם שנולד מצורף לו מין דבר כזה מלא ורידים וכלי דם שאומרים שהוא מה שמפעיל אותנו מין דבר כזה עילג שנקרא המוח , עד כמה שדבר כזה יכול להיות חכם ולעזור לנו בחיים הן להתקיים והן לחשוב אפשר לעבוד עליו בקלות רבה. לדוגמה קח את המחשב הכי מתוחכם והכי מוגן והכי חזק תמיד תמצא איזה ילד בן 16 שידע לפרוץ אליו ולשנות בו דברים ככה גם המוח, אני מדבר עכשיו במישור פסיכולוגי ולא במישור רוחני . במישור הפסיכולוגי דבר כזה אפשרי בשיטה שכולנו שמענו עליה והיא ההיפנוזה , שיטה זו עובדת על הקונוטציות של המוח, למשל כשמישהו מדבר על אוכל התת מודע משדר לך רצף של מחשבות שקשורות באוכל ואם אתה רעב הקונוטציות האלה מתחזקות דבר שגורם לך להזיל ריר , ממש משחק אסוסיאציות פשוט שמתנהל בתת מודע שלך לכל אחד מאיתנו יש קונוטציות שונות למשל אם תגיד לי מצית אני ישר אחשוב על סיגריה אם תגיד למישהו אחר מצית יכול להיות שהוא יחשוב על אש , מדענים ופסיכולוגים פיתחו שיטה לחדור בעזרתה לאותם קונוטציות במוח ולשים לידם עוד " קובץ " אם תרצה מעשה ידם למשל,,,,מכניסים מישהו להיפנוזה עמוקה ומתחילים להעלות את הקונוטציות האלו על גבי השטח למשל אם אותו בן אדם שנתון תחת היפנוזה פוחד מג´וקים כשהמהפנט ישאל אותו בקשר לג´וקים כשהוא נתון תחת היפנוזה עמוקה אותו מהופנט יקבל אותות מהתת מודע שלו שג´וק=מפלצת לדוגמה או ג´וק=משהו שיאכל לך את הידיים או ג´וק=היצור הכי מפחיד בעולם כשאר המהפנט עולה על אותן קונוטציות בעיתיות הוא יכול לשנות אותן בעזרת זה שהוא ינסה להמיר את המשוואה למשהו אחר , במילים אחרות לשכנע את התת מודע אחרת בזה שהוא יקשר את הג´וק לכל דבר שהוא נעים למשל ג´וק=רגיעה על שפת הים או ג´וק=יצור שלא יעשה לך משהו רע, או ג´וק=לא מזיק וככה כשאותו בן אדם יתעורר מההיפנוזה ויראה ג´וק המוח ישר יעלה את הקונוטציות הנעימות האלו לתת מודע והגוף יגיב בהתאם כמובן שאפשר יהיה לשכנע אדם תחת היפנוזה למשל שהחברה שלו מכוערת בשיטה של הקונוטציות חברה שלך=לא יפה , חברה שלך=מכוערת , אותו בן אדם במשך הזמן יתחיל לראות את אותה חברה שממש נראית טוב בתור מישהי דוחה , זה מפחיד לחשוב על זה בכלל אבל זה קיים ומשתמשים בזה המון בעיקר לטיפול חיובי ולא שלילי והכל צריך להיות בהסכמת האדם להכנס להיפנוזה כי אחרת כל העסק הזה לא יעבוד הכל מבוסס על שיכנוע

באיזו זכות? מה עם כבוד למרחב האחר

בכל מקרה הנושא של כבוד המרחב של האחר חשוב בעידן החדש ולכן יעלה לעיתים קרובות יותר ויותר וגם ´יתגמל´ בהתאם, ככל שנתקרב לשנת 2012. ברכות לבביות, אסתיה

R2

New member
בזכות המנהגות, ובעידוד האחר

אבל את צודקת, עידן המנהיגים מסוג זה לאט לאט "יתגמל"

להזכירך R2,

כל עריצות ודיקטטורה התחילו עם הערה כגון זו שאתה כתבת. לאף אחד אין זכות על קיומו של אדם אחר, לאיש אין הרשאה אלהית על נשמתו ודרך הגשמתו של אדם אחר. יותר מכך, במקום לחדור לאנשים אחרים ולהיות שווה ערך לחיות מתעלקות - שזו ההשפעה האנרגטית כשנכנסים לתחום אדם אחר - הרי כדאי לכל אחד להתרכז בהתפתחות ובהגשמה העצמית של היעוד והאיכויות האישיות. זו כמובן רק דעתי ודרך חיי, זכותך הקרמתית לחוות את שאתה יוצר או מלמד. שבת שלום, אסתיה

urifelsher

New member
הרי יקר,על מה ההתענינות באיזוטריה?

קודם רצית לעשות מסעות אסטרלים ,עכשיו אתה שואל איך להסוות עצמך כמישהו אחר? האם אינך שלם?עם מי שאתה?ואתה מנסה לשפר זאת? בעזרת קסמים כישופים או מי יודע מה? התשובות ההשלמה עם מה שאתה נמצאות בפנים
חיפוש נעים אורי

אני די שלם עם עצמי

את ההקרנה אסטרלית רציתי כי זה מעניין ואני ממש רוצה לעשות את זה בגלל חלל מימדים זמנים וכו ואת מהש שכתבתבתי עכשיו כי פשוט יש מורה שאני שונא באוניברסיטה ואני רוצה שהיא תחשוב שכל הכתה חיזרים תטען למשוגעת וביבמ בי מורה חוץ מזה הארי לא אורי ולא הרי

urifelsher

New member
אז אתה מחפש כוחות/יכולות כדי לשחק

בחיים של אנשים אחרים????. הארי

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יש שיטות הרבה יותר פשוטות:

יכולתי להציע לך למשל להכניס לה LSD לתוך השתייה או לרדת עליה עם מחבט בייסבול. כמובן שיש סיכוי לא רע שתשלם על זה ביוקר כל החיים שלך, אבל אתה הרי שונא אותה, אז זה צריך להיות שווה את זה... לא?! היקום פועל כך שאם יש "מישהו" המחלק כוחות על, הוא ודאי לא יתן לך להנות מהם ומהאחריות שבהם. נראה שאתה עדיין לא מבין מהו העולם וכיצד גם דברים הנראים לך שליליים נועדו בעצם לעזור לך. הרבה יותר פשוט לבדוק למה אתה שונא אותה. אולי יש משהו שאתה צריך ללמוד ממנה? אולי היא משקפת לך משהו על עצמך? בקיצור, אתה ממש לא צריך כוחות על כדי להסתדר במציאות הזו. יש לך בדיוק מה שצריך - ובעיקר כנות וחקירה פנימית - כלים שיסייעו לך להבין את עצמך ולהיות מאושר, במקום להרוס את החיים שלך ושל אחרים.

למעלה