אנטר דפוק

בליניק

New member
אנטר דפוק

שלום, אני רוצה לגבות את כל הדיסקים שלי כי אני רואה כבר איך הם מתחילים להישרט. השאלה באיזה פורמט לעשות את הגיבוי (MP3, WMA, או אחר, למרות שבעיקרון אני מעדיף את אחד מהפשוטים). אני רוצה איכות טובה מאוד של הגיבוי, כשהמקום שזה תופס הוא שיקול, אבל לא מרכזי. לצורך העניין האם עדיף פורמט MP3 בדחיסה של 320KBS, או WMA בדחיסה של 192KBS?

יאיר B

New member
אם אתה רוצה איכות טובה של גיבוי כאשר

גודל הגיבוי לא חשוב לך - מציע להשתמש בקידוד מסוג lossless, כלומר פורמט שלא מאבד איכות. ההצעה שלי היא לפורמט בשם flac: http://he.wikipedia.org/wiki/FLAC אבל צריך תוכנות מתאימות לקידוד ובנוסף מרבית הנגנים לא תומכים בפורמט הזה. אם מדובר באוסף גדול של דיסקים, מציע לקנות דיסקשיח חיצוני לצורך זה. MP3 הוא פורמט שמאבד מידע (גם ב-320). הייתרון שלו הוא שניתן לשמוע אותו בנגנים רבים מאוד. WMA זה פורמט של MS, לך תדע מה הם יעשו איתו. כך שהשיקול הוא שלך. האוסף שלי מקודד בתור flac (מצד שני הנגנים שלי יודעים לנגן אותו ויש לי תוכנות מתאימות להמרה שלו).

בליניק

New member
תודה על התגובה

יש לי דיסק חיצוני בשביל זה, זו באמת הסיבה שבגללה בעיקרון הגודל לא ממש משנה לי, העניין הוא שאני אולי אקנה בעתיד נגן של 16 או 32 ג'יגה בשביל שיכיל את הכל, ואז אני צריך פורמט שנתמך. למה הכוונה לך תדע מה MS יעשו עם ה-WMA? מה הם יכולים לעשות איתו שיכול לדפוק אותי? ועוד שאלה, האם WMA ב-192 מאבד פחות מידע מ-MP3 ב-320?

tweeg

New member
דעתי

אם אין בעיה של מקום אז לדעתי לשמור כקובץ לוסללס כלשהו. flac הוא נראה לי הנפוץ בינהם. אין בעיה של המרות עתידיות לדעתי,כי פורמטים לא נכחדים ולא בעיה להשיג תוכנות המרה,ככה שאם רוצים להעביר לאמפי תמיד אפשר להעביר. מה שכן להמיר זה זמן ועבודה,אז יכול להיות שעדיף להמיר ישירות לפורמט שמתמשים בו,וגם טיפשי להשתמש בפורמט שלא שומעים את ההבדל ms לא בטוח יתמכו תמיד בwma כי הוא פורמט די כושל(אאל"ט) אבל לדעתי תוכנות המרה תמיד ישארו wma מאבד יותר מידע,כי לmp3 יש דחיסה יותר טובה(הוא פורמט יותר "מוצלח") לדעתי אפילו לאותו kbp's הmp3 לוקח,אבל אני לא בטוח

יאיר B

New member
תשמע, זה פורמט שלהם. הם יכולים לעשות איתו

מה שהם רוצים (ראה ערך הפורמט של אופיס שיש עכשיו אחד חדש). אני חושב שאם רוצים לשמר משהו לטווח הרחוק כדאי מאוד להשתמש בפורמט פתוח שלא שייך לאף אחד וכך אי אפשר לשחק איתו ולעשות איתו מה שרוצים.

למעלה