אנטנת VHF

galga doll

New member
אנטנת VHF

אני מחפש לרכוש אנטנת VHF מישהו יודע איפה ניתן לרכוש אנטנות אלו בארץ ? גיא

galga doll

New member
לתדרי 156-158Mhz

כן לשימוש ימי אני מעוניין לבנות את האנטנה החילופית לסירה ( זאת שצריך לכושר שייט ) במקום לקנות אותה בחנות אני מחפש רק את השוט עצמו ( אם או בלי בסיס ) ע"מ שאוכל להוסיף לו פתיל ופלג ( ולחסוך 350 ש"ח ) גיא

4Z7DHD

New member
אנטנה

פנה לפישלס בנמל הקישון בחיפה. אם תרשה לי - בעניין קשר לשעת חירום - לא הייתי חוסך. אבל - כל אחד ושיקולו. אולי באמת שווה לחסוך 350 שקל ולהשאר תקוע באיזה מקום שכוח אל באמצע הים.

כמה הערות: פישלס לא מוכר חלקי אנטנות. תוכל להשיג אצלו כמובן אנטנה חליפית קומפלט. אפשר לבנות טוב יותר מהאנטנה החליפית הנפוצה אבל המארז שלה בהחלט קומפקטי כך שאפשר להניח אותה על ה DECK. בסה"כ מדובר באלמנט אנכי באורך של כ45 ס"מ עם משטח אדמה יעיל. מצד שני אין אח ורע לדרישה הזו בשום מקום בעולם ואני לא מכיר סיפור על מישהו שהשתמש באנטנה חליפית. בלב ים אין מי שיקלוט VHF מעבר ל 40 מייל או מעט יותר עם אנטנה 1/4 אורך גל הממוקמת בראש התורן (כ 15 מ') על אחת כמה וכמה כאשר התורן נפל/קרס עם האנטנה שעליו. לדעתי אפשר היה לוותר על הדרישה המיותרת הזו אם יש מקמ"ש ידני או EPIRB.

itho

New member
תעשה טובה

תעשה טובה לחיל הים, למשטרה הימית ולעצמך ותקנה ציוד איכותי! חיי אדם, ובמיוחד אם מדובר בחיים שלך, זה לא משהו שצריך לחסוך בו. מה הגודל של הסירה? כמה רחוק אתה רוצה להפליג מהחוף? ואגב הדרישה למיטב ידיעתי אומרת גם EPIRB וגם מקמ"ש נייד וגם אנט' חלופית למקמ"ש (או שני מקמ"שים ניידים). קח גם פלאפון.... רק תניילן אותו

itho

New member
התגובה כמובן

מכוונת לכותב המקורי ולא לרון....

למעלה