אנטנות ותדרים

EyalNik77

New member
אנטנות ותדרים

מה ההבדלים בין האנטנות? (והאם יש הבדל פיסי בין אנטנת שידור לאנטנת קליטה?) האם יש אנטנות יעודיות לכל תדר (או טווח תדרים..)? האם גודל האנטנה זה פונקציה של הספק? (גדולה יותר משדרת רחוק יותר וקולטת מרחוק יותר וקטנה ההפך..?) אשמח לקבל תשובות על שאלות אלו.. תודה

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אין הבדלים בין אנטנת שידור ואנטנת קליטה שניהם אותו דבר יש אנטנות יעודיות לתחום תדרים וגם לתדר מסויים גודל האנטנה גודל האנטנה חייב להיות מתואם לעוצמת השידור קטן מידי או גדול מידי יחזיר הספק {ויחמם או ישרוף את המשדר} או יגרום לכל מיני הפרעות והרמוניות

EyalNik77

New member
תודה!! ועוד כמה שאלות..

1. עוצמת השידור ..(ההספק..??) זה מה שיקבע כמה רחוק יקלטו את השידור נכון? (אני מניח שגלי הררדיו עובדים גם כן עפי חוק הריבוע ההופכי בהתפשטות..) 2. יש לי במחסן אנטנה ישנה של טלויזיה (כ3 מ' !!) יש מה לעשות איתה? 3. תוכל להפנות אותי בבקשה למחומר קריאה על אנטנות, ממה הן עשויות ומה ההבדלים וכו'.. 4. האם תיאורטית אפשר לחבר אנטנה למחשב ולסרוק תדרים?? שןב תודה ידידי

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

עוצמת השידור זה חלק אחד ממה שקובעכמה רחוק יקלטו את השידור החלק השני זה היתפשטות הגלים איזה גלים UHF VHF HF לא חסר מה לעשות אם האנטנה שבמחסן -- אין שם הרבה אפשרויות למישחק אתה יכול או ליקלוט או לשדר בתחום התדרים שהאנטנה הזאת תוכננה אליו האם אפשר לחבר אנטנה למחשב וליסרוק בתאוריה הכל אפשר במעשי זה משהו אחר בשביל לעשות דבר כזה אתה צריך כרטיס PCI שהוא סורק ויש לו חיבור לאנטנה חיצונית ותוכנה מתאימה למחשב שתידע להפעיל את זה אבל אני לא יודע אם קיים דבר כזה {סביר להניח שכן אני פשוט לא מכיר או שמעתי על חיה כזאת} חומר קריאה על אנטנות הנה עוד מקום וכאן הסבר על איך אנטנה עובדת מיצטער פשוא לא מצאתי משהו בעיברית

4z5rz

New member
תשובה רצינית לשם שינוי

אנטנות נבדלות זו מזו בסוגן הכללי (כיווניות, כלל-כיווניות, עקום קרינה) סוג הטכנולוגיה של האנטנה (דיפול, יאגי, לוג-פריאודית, פאטצ', מיקרו-סטריפ). סוג האנטנה והטכנולוגיה תבחר עפ"י אילוצים מכאניים-פיזיים על פי רוב, הנגזרים מתדר העבודה. כלומר, לתדרים נמוכים נעדיף להשתמש באנטנות פשוטות יותר (דיפול, יאגי וכו') מאשר במורכבות יותר, שגודלן יהיה מכשול ביישומן. התנהגות אנטנה בשידור ובקליטה בתדר התהודה שלה היא זהה, הן בהבט של הגבר והן בעקום הקרינה. זאת עם הסתייגות אחת קלה - ההספק המירבי המותר להזנת האנטנה עלול להגבילה בשידור (נובע בד"כ מרכיבים אלקטרוניים המשולבים באנטנה). ככלל, באנטנות, בניגוד לתחומים אחרים, הגודל כן קובע (כן, עוד אחד שיש לו קטן). כל נסיון במזעור מימדי האנטנה, כאשר הגודל ההתחלתי נגזר מהתדר, יגרום לפגיעה בביצועיה - שבח (הגבר) או עקום קרינה. אז האם אנטנה גדולה יותר משדרת רחוק יותר? התשובה היא לא!! האנטנה צריכה להיות בראש ובראשונה מתואמת לתדר העבודה ורק לאחר מכן בעלת הגבר גבוה יותר (יחס העברת הספקי מיטבי מתקבל אך ורק כאשר יש תאום האנטנה לתדר העבודה). שבח גדול יותר ניתן להשיג ע"י הוספת אלמנטים נוספים לאנטנה - כלומר הפיכתה לכיוונית (מגבירה יותר בכיוון מסוים). אוהד.

EyalNik77

New member
תודה גם לך אוהד../images/Emo140.gif אבל עדין משהו ל

א ברור לי.. קיימים סקאנרים הקולטים את כל התדרים שבין 25מהצ ל2גהצ ויותר האנטנה שלהם מן הסתם קבועה, איך זה מתיישב אם מה שאמרת?

בגדול אורך האנטנה מותאם לתדר. בקטן כל מוליך יכול לשמש אנטנה אם כי לא יעיל לטווח רחב של תדרים. אבל לאותות חזקים, מקומיים, ולרגישות של הסורקים זה מספיק. בשידור ישנן בעיות אחרות ולכן למשדר חייבים להתאים אנטנה מדוייקת לתחום תדרים ספציפי. בקליטה הביעה הזו לא קיימת.

4z5rz

New member
לא מדויק

לא מדויק. כל מוליך הוא למעשה גם אנטנה - אם הוא מתואם לתדר העבודה. אם אינו מתואם, אזי לא מתקיים יחס העברת הספקים אופטימלי ורק אותות קרובים וחזקים יקלטו. לגבי סקאנרים רחבי פס, האנטנות הייעודיות אליהם הן אנטנות מסוג DISCONE אשר מתואמות למספר תחומי תדר. שבח האנטנה אינו גבוה - זהו פיצוי על רוחב הסרט. אוהד.

ההסבר מספיק מדוייק לרמת השאלה. אין סיבה לבלבל אותו עם מונחים מקצועיים.

למעלה