אנטנה למכשיר מסוג Maycom

Eldar S

New member
אנטנה למכשיר מסוג Maycom

ערב טוב, בתחום הרדיו אני לא מבין כל כך גדול, אפילו שזה דווקא נושא שמעניין אותי. אני מעוניין לרכוש אנטנה למכשיר Maycom AR-108..טווח התדרים שלו הוא 108-180MHZ וכרגע אני משתמש באנטנה שהגיעה עם המכשיר. מה צריך לברר? האם משנה הגודל או החיבור וכו'? תודה לעוזרים.

Eldar S

New member
כן אבל מה שאני מחפש

זה אנטנה הרבה יותר חזקה. לא נשמע לי הגיוני שאין..

Eldar S

New member
או לאו דווקא אנטנה שתתאים

אלא כל אנטנה חזקה שאפשר לחבר אותה לסורק בדרך כלשהי.

אנטנה חזקה זה קודם כול גובה

לא בתוך בניין או על הכביש . קליטה על גג 8 קומות זהמעולה . ויש אנטנות שניבנות להתקנה על עמודים בגובה הזה . יש להם כוח יניקה יותר חזק

Eldar S

New member
אז מצוין

אני גר בקומה אחרונה של בניין ויש גישה לגג. אפשר עוד מידע על סוגים של אנטנות ומאיפה לקנות..?

אנטנה לא "יונקת" ראה תשובה בשרשור השני כי שניכם נופלים פחות או יותר באותו תחום תדרים.

זה נקרא "שבח" או "הגבר" אבל אנטנה לא "שואבת" ולא "יונקת". ובכלל כדאי לעבור לטרמינולוגיה מקצועית כדי שאנשים גם יוכלו לבצע חיפוש בגוגל.

בצירוף מקרים מדהים

נכנסתי לכאן בכדי לשאול את אותה השאלה בדיוק :) יש לי את אותו המכשיר בדיוק והשבוע עשיתי נסיונות בעזרת אנטנת טלוויזיה חיצונית בעלת מגבר. זאת אנטנה שאפשר לקנות בכל חנות למוצרי חשמל. שים לב שכתוב על האנטנה את תחומי התדרים להם היא מתאימה, במקרה שלנו - fm/vhf/uhf. עמדתי במקום פתוח ושמתי לב שיש שיפור בעוצמת הקליטה. מפאת קוצר הזמן לא בדקתי את זה לעומק ובכיוונים שונים, אך השיפור אכן קיים ואני מאמין שבעזרת כיוון נכון של האנטנות אפשר להגיע לביצועים טובים יותר. הדבר החשוב - תעמוד במקום גבוה, בלי אובייקטים שמפריעים. האנטנה שבאה עם המכשיר נותנת ביצועים טובים מאוד, ויכול להיות שעם הנסיונות שתעשה אתה תיווכח בזה בעצמך ואולי תגיע למסקנה שלא צריך אנטנה נוספת. בכל מקרה, בהצלחה. יניב.

Eldar S

New member
אכן האנטנה המקורית מצוינת

ואני גר בקומה אחרונה של בניין באיזור השרון, עם גישה לגג (קומה 7) ומהגג אני קולט את כל הפקחים ואת כל המטוסים. הסיבה לכך שאני מחפש אנטנה היא החדרים האחרים בבית, מהחדר הזה למשל, שאני כרגע כותב ממנו, אי אפשר לשמוע אף פקח אלא רק את המטוסים.

עצה

הבטון והברזל בקירות אכן חוסמים את האנרגיה שמגיעה. קח חוט פשוט (חוט טלפון לדוגמא), קשור אותו למקום גבוה בגג הבניין ותשלשל אותו ממרומי הגג ועד לחלון ביתך. עכשיו האנטנה תמיד בחוץ ואתה בפנים. זה הפיתרון המידי הכי טוב.

פשוט

תבריג את האנטנה החוצה, ותחבר את החוט אל החור (המקום אליו נכנס פין האנטנה). זהו. החיבור של האנטנה אל הסקאנר הוא מסוג SMA ואתה יכול לקנות כל מיני מתאמים שמתלבשים עליו ומאפשרים לך לחבר כבלים מסוגים שונים, כמו כבלי קואקס בחיבור מסוג BNC לדוגמא, או RCA. זה נועד לנוחות בלבד. אני אישית לא אוהב את ההתעסקות הישירה עם החומרה של הסקאנר, כי זה עלול להסתיים בשבירה של הפין המרכזי לדוגמא או נזק, לכן השגתי מתאם שכזה, הרכבתי אתו במקום האנטנה, ואת כל ההרכבות שלי אני מבצע אל ורק במגע ישיר איתו. זה אמור לעלות שקלים בודדים וניתן להשיג בחנויות אלקטרוניקה. אני מציע שתלך לחנות שמתעסקת בציוד קשר ותיקח את הסקאנר איתך ותשאל שם הכל, מקווה שהם ישמחו לעזור. אם יש שאלות נוספות, אני אשמח.

מה מעניין בהאזנה

לשדה תעופה ?. או מד"א . ליפני כ35 הייה לי מכשיר טרניזטור שהייתי מאזין למישטרה . אז שידרו בAM על 140KH היתלהבתי כשבועיים וזהוא . או שיש אנשים שאוהבים לחטט אצל אחרים מה שנעשה . כי שמעתי שניתן להאזין גם לשיחות אישיות חג שמח

Eldar S

New member
ככה זה כשאתה חי על תעופה

אותי אישית מעניין כל דבר שנאמר בתקשורת בין הטייס לפקח, כיוון שאני גם טס בסימולטור עם פיקוח והכל.. בכל מקרה, חיפשתי כמה אנטנות ב ebay (אני לא רוצה להסתבך עם חוטים, נשמע לי מסורבל), ורציתי לראות מה דעתכם על 4 האנטנות הבאות: א: http://cgi.ebay.com/New-150mm-VHF-Radio-Antenna-Walkie-Talkie-SMA-Connector_W0QQitemZ130084897037QQihZ003QQcategoryZ4672QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item130084897037 ב: http://cgi.ebay.com/38cm-DualBand-VHF-UHF-Antenna-Aerial-Handheld-Radio-SMA_W0QQitemZ170086322437QQihZ007QQcategoryZ296QQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item170086322437 ג: http://cgi.ebay.com/YVH0150-SMA-Yaesu-Vertex-Two-Way-Radio-VHF-Antenna-VX_W0QQitemZ170086729636QQihZ007QQcategoryZ4672QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item170086729636 ד: http://cgi.ebay.com/Replacement-SMA-Male-type-VHF-Rubber-Antenna-Vertex_W0QQitemZ280088727447QQihZ018QQcategoryZ296QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item280088727447 1. האם הן יתאימו לסורק שלי (Maycom AR-108) ? 2. האם הן יותר חזקות מהאנטנה המקורית שבאה עם הסורק? 3. אם כן, איך אפשר לדעת את העוצמה שלהם? יש נתון מסוים? 4. האם בעזרתן אני אוכל להאזין לפיקוח מהחדרים הפנימיים בבית (קומה אחרונה בבניין)? 5. יש חנויות שמוכרות אנטנות ודברים שקשורים לרדיו באיזור המרכז? אם כן אז איפה? תודה רבה לעוזרים.

פקח זה דבר אחד ובקר זה דבר שונה. הבקר (המרחבי) לא יושב בבן גוריון והסברתי בפרוטרוט את הנושא בפורום בעבר.

Eldar S

New member
אז בקר בשבילך

פקחי ב"ג המקומיים יושבים בבן גוריון. בקשר למרחביים (APP ו TMA) אני לא סגור כל כך, עוד לא קיבלתי תשובה חד משמעית על זה. אבל זה לא כל כך רלוונטי לעכשיו.

Eldar S

New member
מה שנראה לי הכי הגיוני

וזה גם מה שרוב האנשים אומרים, הפקחים המרחביים יושבים מתחת למגדל. בכל מקרה אני אשמח לתשובות בקשר לאנטנות שהראתי למעלה.

למעלה