אנטי וירוס

uzi2

Active member
אני מכיר 3 תוכנות אנטיוירוס

שהן חינמיות לשימוש אישי ביתי, ושראויות לשמש כתוכנות אנטיוירוס עיקריות: * Avast Home edition * AVG * Antivir PE קשה לי מאוד להגיד לך מה מהן עדיפה. כולן ברמה סבירה ואף אחת מהן לא ברמה של נורטון, מקאפי, פיסיצילין, ועוד כמה (וכמובן האחרונות שהזכרתי אינן חינמיות). יש לי כיום נטיה קלה להמליץ על Avast מבין השלוש, אבל יש כל כך הרבה דעות סותרות, גם בקרב אנשים שאני מחזיק מהן כמבינים. אפשר להתקין יותר מאחת, אבל תדאג שרק אחת תרוץ ברקע באותה משימה.

uzi2

Active member
מספיק או לא, זה לא שאלה שאוכל לענות

עליה. ברור שתמיד עדיף תוכנה עם יכולת זיהוי יותר טובה על פני תוכנה עם יכולת זיהוי פחות טובה. עדיין מדובר בתוכנות שאיכותן בהחלט סבירה. כבר היו מקרים של אנשים סביבי שהוצאה על רכישת אנטיוירוס (ועדכונים שנתיים) מעמיסה אותם כלכלית, ושהמלצתי להם על אחת התוכנות הללו (עד ללפני זמן מה לא המלצתי על Avast בגלל באגים מעצבנים בתוכנה שגרמו לכך שהתוכנה קרסה מדי פעם, אבל בינתיים הבאגים המדוברים תוקנו). עדיין מדיניות זהירה באינטרנט חשובה לא פחות מאשר אנטיוירוס, וכן אם יש לך חומר רגיש על המחשב כדאי שתגבה אותו. בוא נגיד, שאם אין לך אמצעי גיבוי, אז לדעתי יותר חשוב שתשקיע כסף נניח בצורב ובגיבוי של חומר חשוב מאשר באנטיוירוס יקר (אבל כמובן חשוב שיהיה אנטיוירוס מעודכן במחשב ושהוא ירוץ ברקע. אם אתה רוצה לשפר הגנה תוכל גם להתקין כמה אנטיוירוסים חינמיים שונים ולסרוק קבצים שאתה מוריד לפני שאתה פותח אותם, בעזרת האנטיוירוסים שהתקנת. אנטיוירוס ראשי פלוס אנטיוירוס לדעה נוספת, זה לדעתי עדיין לא פרנואידי מדי. F-Prot for DOS הוא אנטיוירוס מצויין לדעה נוספת, והוא מתאים לכל מערכת הפעלה כל עוד ההארד-דיסקים מפורמטים כ- FAT (וכך הדבר ב- Win9x וב- WinME ובמרבית ה- WinXP הביתיים).

למעלה