אנטישמיות בעולם !

CANDY MAN

New member
אנטישמיות בעולם !

קראתי כתבה שהייתה ביום שישי "בידיעות אחרונות" על האנטישמיות שגוברת נגדנו בעולם ואני ממש לא מרגיש טוב. אני ממש לא מבין את העולם הזה! מה הוא רוצה מאיתנו? למה אנחנו אשמים בהכל? לא משנה איפה ולא משנה באיזו מדינה תמיד מסיטים נגדנו ואנחנו ממש בצרות. דיברו על כך האנטישמיות עכשיו היא סמויה וכאילו "אסור להפיץ" אותה אבל ברגע שמדינה כמו צרפת או ספרד או איטליה תכנס למשבר אז ישר האנטישמיות תפרוץ! תחשבו שאתם אמריקאים ושאתם רואים איזה ערבי אומר בטלוויזיה שהוא ביצע פיגוע והרג 7000 אנשים רק בגלל שהמדינה שלך עוזרת לאיזו מדינה מסריחה וקטנה במזרח התיכון שגורמת צרות לכולם! מה אתם תחשבו? אני לא יודע מה יהיה איתנו אבל המצב חייב להשתנות ומהר! חשבנו שאסון התאומים יעזור לכולם להבין אותנו אבל במקום זה כולם שונאים אותנו יותר ורואים בנו את הרוע בעולם! מילה אחת יש לי להגיד למה? CANDY MAN שרוצה ברגע זה שכל העולם יתפוצץ כי הוא לא שווה כלום!

גרעאפס

New member
תראה, לדעתי,

האנטישמיות קיימת היום בשני מישורים. האחד, חוסר אהדה לישראל באירופה, מאיטליה ועד סקנדינביה. יום יום אני שומע ידיעות על כך שבעיתונים באירופה נכתבים מאמרים ברוח "הקורבן הפך תליין" בקשר לטיפולם של היהודים בפלסטינים. לעניות דעתי, נימה זו לא השתנתה אחרי הספטמבר 11, אפילו לא אחרי אינספור ההרצאות שהם קיבלו מפי מומחים עולמיים לטרור, לאו דווקא פלסטיני, ודרך הלחימה בו. איני יודע אם מקורה של האנטישמיות הזו בתודעה הנוצרית לגבי רדיפת היהודים את הנוצרים הראשונים, או שמא ב"שמאלניות מופרזת" האוהדת יתר על המידה את המעמד הנמוך, הבה נאמר. השני, שנאה עמוקה שאינה הולכת ונחלשת ליהודים ולמדינת ישראל בעולם המוסלמי. פה ניתן לומר בבירור ששורשיה בהקשרים הדתיים, אולם שנאה זו התפתחה ונהייתה מודרנית (כלומר - קוראת לצעדים מעשיים בהווה) הודות להסתה של המשטרים ה-איך נומר מבלי להעליב-פרימיטיביים שבמדינות ערב. כמובן, בולטת לעין היא העובדה שאם וכאשר תפתח מלחמת עולם בין המערב, בראשות בריטניה וארה"ב, לבין המשטרים הפרימיטיביים של העולם הערבי, יהיה ניתן לומר שבפעם השנייה היהודים עומדים בליבתה של מלחמת עולם. פעם נוספת "הבעיה היהודית" (אם נכנה את המטרד שבמדינה יהודית מבחינתם של הערבים), אינה הסיבה המרכזית למלחמה, אך היהודים הם אלו שסובלים הכי הרבה במהלכתה.

rub

New member
אבל איך אפשר להשמיט את המישור

של שנאת הגזע היהודי באותם ארצות שציינת באירופה, השנאה לישראל ולציונות שונה מהשנאה ללאום שלנו, כמובן ששתיהן מסתעפות אחת לשניה אך הן שונות ונוצרו מסיבות שונות

CANDY MAN

New member
אתה טועה מאד...

כי ברגע שמזכירים את ישראל אז תמיד זה בא עם היהודים ותמיד שמזכירים את היהודים אז זה בא עם ישראל! זאת עסקת חבילה. הקטע שתמיד מחפשים אותנו גם כאנחנו שותקים וזה מה שמפחיד אותי! אחרי הפיגוע בתאומים אז ישר אמרו שכמה מאות יהודים שעבדו שם לא הגיעו באותו יום לעבודה ושזה בעצם ביצוע של המוסד! וכמה שזה לא נכון אז אנשים מושפעים מהדברים האלה. ואז נכנסו גם סיפורים על חבורת הנערים הישראלים שרקדו על גג הבניין כשהם בסה"כ פשוט היו המומים ממה שקורה כמו חצי עולם בערך אז איך שלא תסתכלו על זה תמיד אנחנו אשמים ואם לא נלמד לתקן זאת אנחנו נמצא את עצמנו באמצע מלחמת עולם שלישית כשארה"ב נגדנו! CANDY MAN שמצפה לתגובות.

rub

New member
אוקיי..אבל

אני אתן לך דוגמא, ברגע שמבקרים את מדיניות ישראל בכל דבר שקשור לפלסטינאים לא מחפשים את היהודים מחפשים את האשמים, וזה שאתה חושב שמחפשים אותנו כי כולם אנטישמים זה כבר פראנויה שלך ושל עוד כמה אנשי ממשל בישראל, אם נמשיך לחשוב ככה אז באמת ישמידו אותנו כי החיפוש התמידי אחרי מי ששונא אותנו יגרום לשונאים להתעורר ולנצל את המצב. צריך להפסיק להוריד את הראש ולבכות כמה שכל העולם נגדנו, צריך להראות לאותם אנשים שונאי ישראל (לא שונאי יהודים) שונאי הדרך שהרצל הנחה אותנו ללכת בה, שאנחנו מדינה עצמאית שיכולה לטפל בעניינה בצורה הומאנית ולא בצורה שאנו מטפלים בבעיותינו

EverMan

New member
אז ככה :

יהודים לא קשורים לישראל , ואני יכול להגיד לך שאומרים יהודי בארה"ב לא מתייחסים לישראלי , אלא מדברים על מישהו חרדי עם פיאות וציציות. שאומרים יהודי לא חושבים על ישראלי , שחושבים על ישראלי זה משהו שונה ... זה המנטליות של הישראלי שמדברים עליה ולא על הדת שלו. יש שנאה שונה , (שבאופן אישי את השנאה לישראלי אני מסוגל להבין) , אז לא להחליף בין שנאת ישראל לשנאת יהודים , יש הבדל קל

CANDY MAN

New member
אתה יכול לברוח לקנדה אם רע לך לא?

אף אחד לא הכריח אותך להיכנס למדינה המגעילה שלנו! אתה יכול לדחוף את הציונות שלך למקום שבו לא זורחת השמש ולחזור לחור שממנו באת. CANDY MAN שכועס על מה שאמרת ומאמין שמאנשים כמוך מתחילה אנטישמיות.

rub

New member
אני לא מאמין ב-מה שאתה מאמין

אולי זה נובע ממה שניסיתי להסביר לך אבל לא משנה אני דווקא לא רואה שום דבר רע ב-מה שהוא כרגע ציין, דברים לגיטימיים שבאים מתיסכול בדיוק כמו התיסכול שלך אבל האשמים הם אחרים אצלו

EverMan

New member
סליחה ?!

כמו שאתה גר בארץ הזאת גם אני גר בה ! ואני ראיתי עולם וסבלתי אנטישמיות ! אז אל תגיד לי איפה מתחילה אנטישמיות ! ואני לא מבין מאיפה באה לך השפה הדוחה הזאת אבל אני לא מבין ממה לעזאזל נפגעת פה ?! תענה ומהר ! כי אני ממש כועס על מה שאמרת עכשיו ! אבל מאוד !

CANDY MAN

New member
אני נפגעתי בעיקר מכך ש...

שכתבת משהו בסגנון "אני יכול להבין את השנאה לישראלים" או משהו כזה. תגיד לי חתיכת קנדי מי אתה בכלל? למה אתה יכול להבין את השנאה? אז מה אם אנחנו לא מנומסים כמו באירופה ולא פוליטקלי קורקט כמו בארה"ב אהה? אתה לא מתבייש להגיד דברים כאלו? הישראלים נמצאים עכשיו במצב הכי קשה מכל בחינה שהיה מאז קיום המדינה (לפי דברי סבא שלי והוא ממש לא צעיר) וכשהוא רואה איך מתייחסים אלינו בעולם ובטלוויזה ובתקשורת בחו"ל הוא ישר נזכר בתעמולה הנאצית שהייתה בגרמניה! להגיד דבר כמו שאמרת רק מחליש אותנו מיום ליום ולכן אני מציע לך לחזור לקנדה ולהשאר שם כי שם בטוח הכי טוב לך! CANDY MAN שלא מצטער אל שום מילה שהוא אמר !

EverMan

New member
אז ככה :

אני אאגור את הכעס שלי ולא אגיד שום דבר שאני אצטער עליו. אני יכול להבין את השנאה לישראלים , כי ישראלים כמוך שחושבים שמגיע מוות לכל הערבים וצועקים את זה ברחובות , גם אני הייתי שונא אותם. אני יכול להבין את השנאה לישראלים , כי שאני רואה ישראלי שגונב מגבות ממלון או זורק שקיות עם חרא לבריכה של בית מלון או את המזרון של המיטה מקומה חמישית , גם אני הייתי שונא אותם. אני יכול להבין את השנאה לישראלים , שהם עושים תחבולות ברחבי העולם שאף אחד לא מעז לעשות. אני יכול להבין את השנאה לישראלים , שהם מתווכחים עם אנשים בשוקים בטורקיה על 2 שקל ! אני יכול להבין את השנאה לישראלים , כשהם צוחקים מאחותי גב של מישהי שמנה בניו-יורק בלי שהיא מסוגלת להבין מה הם אומרים עליה ! אז אל תגיד לי איזה סיבה יש לשנוא את הישראלי שחושב שהוא מעל כולם , ושחושב שמגיע לו הכל ! ושנותן בתמורה ליחס המועדף שהוא מצפה לו , נותן יחס גרוע ואופי דפוק ! אז אל תגיד לי לאיפה לחזור ! ואולי תיקח שיעור היסטוריה אחד או שתיים , ותבין שאין כל דמיון בין התעמולה הנאצית למצב של היהודים היום , וכל השוואה רק מורידה מערך השואה ,תוצאיה ולקחיה !

CANDY MAN

New member
אתה יודע מה מתחרז עם אנטישמי?

השם שלך במלואו! מה שעשית כאן היה תרגיל מלוכלך ללא התייחסות לכלום! אז יש כאלה שצועקים מוות לערבים! יש גם נאו-נאצים באירופה שרוצים שואה! אז יש ישראלים שגונבים ממלונות! יש גם כאלה תיירים מגרמניה ומארה"ב שעושים זאת אבל אני לא שונא לא את גרמניה ולא את ארה"ב. אז יש תחבולות של ישראלים! (אתה ממש מבלבל את השכל איזה תחבולות?) אז יש אנשים שמתווכחים עם סוחר בשוק! אז מהההה? מה יש לך!! אז מה? אני שואל אותך! זה פשע לנסות להוציא משהו במחיר יותר זול??? בגלל זה צריך לשנוא (אתה אדם דוחה) אז יש ישראלים שצוחקים על אנשים אחרים שלא מבינים את שפתם! ומה אם ניורקים שרואים את החרדים אצלהם וצוחקים עליהם? מה הם בסדר בשבילך? הישראלים לא חושבים שהם מעל כולם וגם אם הם חושבים אז תיהיה בטוח שכל מדינה רוצה לחשוב כך! אז מה? אז זה אומר שצריך לשנוא אותנו? זה אומר שצריך להסיט נגדנו בתקשורת ולנסות לפגוע בתדמית שלנו? מה בגלל שיש אנשים שגונבים מגבות אז צריך לשנוא אותנו? הערבים פוגעים בנו ורוצחים אותנו ולכן אנו שונאים אותם והם שונאים אותנו אבל למה מדינה כמו איטליה צריכה לשנוא אותנו? ולמה ברזיל צריכה לשנוא אותנו? רק כי מישהו בתקשורת אצלהם לא אוהב יהודים או את ישראל או רק כי שר צרפתי אנטישמי אמר שישראל זה מקום מחורבן? כל מה שאמרת לי רק מראה איך לא איכפת לך ואיך אתה כבר חושב וצוחק לעצמך לא משנה מה יקרה אני יכול לברוח מפה! אז תדע לך שאני לא יכול ולא רוצה!!! אני גאה להיות ישראלי ולא משנה כמה דוגמאות אנטישמיות אתה תביא לי! כבר אמרתי לך שהציונות שלך שווה לתחת? כי אתה לא ישראלי כמוני ואתה בטוח לא דואג ומרגיש כמוני! CANDY MAN שמסרב לשמוע עוד שטויות מהפה המלוכלך שלך!

rub

New member
אם מישהו מלכלך את הפה זה אתה שלא

מצליח לעצור את הכעס הלא מובן שלו נגד הבנאדם הלא נכון היהירות אצל היהודים קיימת ודוגמא מובהקת באה אלינו בשיעורי היסטוריה כאשר המורה שלנו מזכיר כמה שהמוח היהודי טוב יותר מהמוח הגוי או כמה שאחוזים רבים של יהודים שולטים בשווקים גדולים כמו בהווליווד וכדו´ יהירות שבאה במקומות הכי קטנים ולא מתוקשרים כמו שיעורי היסטוריה בישראל משם יוצאים ילדים עם ביטחון שהם יותר טובים מכולם ושם הגאווה מעל כולם והביטחון העצמי השופע מתבטא בהמון הקשרים, בינהם גזענות הנה עוד דוגמא שואת הארמנים לעומת שואת היהודים, המורה שלי עושה השוואה כדי שנבין למי הייתה שואה "גרועה" יותר, ממתי עושים השוואת מחרידות כאלו כדי שנבין שרק ליהודים היה רע בהיסטוריה ואין עמים אחרים בעולם שסבלו משם היהירות והבדלנות מתחילים ו"אנחנו לבד בעולם" מתחיל ואת זה צריך להפסיק

driad

New member
טוב אני לא כלכך מכיר את האנשים פה

אבל אני בטוח שאין פה מישהו שהשם שלו מתחרז עם אנטישמי ( בטוח שלא ענבר...). אני לא ייכנס פה לעצם הוויכוח שנראה שהתחיל הרבה לפני שהגעתי לפה... בכל מקרה אולי רק להעיר לך שאולי כדאי שתנסה להקשיב לדברים אחרים אומרים... במקום סתם לתקוף על בסיס אישי! שלכם DRIAD

SHRIMPINION

New member
אני חושב שאתה הגזמת!

ושמגיע לענבר התנצלות! אתה סתם תוקף אותו אישית!!! מי אתה שתקבע איזה ישראלי ענבר?! משיחות איתו בIcq אני יכול לומר לך שמדובר באדם ציוני שתורם ללא הפסקה! עצם העובדה שהוא פעיל חברתית מראה על איכפתיות- ענבר, אתה הישראלי היפה! אתה נותן לי תקווה שלמרות שיש ישראלי מכוער בשטח- יש גם יפה! ישראלי שמודע למגרעותיו אבל עדיין גאה בזה שהוא ישראלי! והוא עושה כל מה שהוא יכול כדי לתקן את מגרעותיו! עצם העובדה שענבר לא תוקף אנשים בצורה מגעילה כמוך מראה את הכבוד שהוא רוכש לבני אדם! וגם מראה את הזלזול שאתה מפגין כלפי אנשים אחרים שיש להם דיעה שונה משלך! הישראלי שנוא מכמה סיבות ואולי הן מוצדקות ואולי לא. בכל מקרה אני יכול לומר ואני חושב שאני אומר את זה בבטחון מלא שלמרות שענבר מבין את הסיבות לכך ששונאים את הישראלים(מי אמר שהוא מסכים איתם?!) והוא עדיין גאה להיות ישראלי! ההגדרה העצמית שלו היא קודם ישראלי ואחר כך יהודי. הוא לא מגדיר את עצמו קנדי. אז יש לו אזרחות! ביג דיל! הבן אדם אוהב את הארץ! איכפת לו ממנה! והעובדה שהוא מראה מעורבות ואיכפתיות רק מגבה אותו ואת היותו אדם ציוני! ענבר- לכבוד הוא לי להכיר אותך! קנדימן- אתה חייב לו התנצלות ביג טיים! ואתה גם צריך למתן את הקו של ההודעות שלך! אני לא מבין איך לא מחקו את זה... שרימפיניון ("פרנויה זמנית בעיה של ממש איך טבעתי פתאום בתוך בוץ שנקרש וכולם מסתכלים- אף אחד לא ניגש אפאטיה כללית זה דבר לא חדש."- המכשפות)

17Hendrix

New member
../images/Emo46.gif תתבייש!!!!!!

אתה צריך להתבייש בעצמך! אתה לא רק אטום אלא אתה גם חצוף!!!!!! אתה יודע מה מתחרז עם אנטישמי....מה הקטע הזה??? אתה ממש חייב לEverMan התנצלות. איך אתה שאמור להיות ימני שאוהב את ארצו וכל הבלבולים האלו מעיז לרדת על אברמן שלא רק מדבר- כמוך! אלא גם עושה! הוא עשה עלייה!!! הוא מציל חיים בישראל!!! במד"א!!! הוא מציל את המדינה שלנו בזה שהוא מראה מעורבות! הוא מציל את החברה שלנו בזה שהוא מתנהג כמו בן אדם! אתה רק מוכיח כמה שנכון הכינוי "ישראלי מכוער". לא שאני אומר שאתה מכוער כי אני לא יודע איך אתה נראה אבל כן אתה מתנהג ממש מכוער. תתבייש בעצמך! ביום כיפור יש לך עוד מישו לבקש ממנו סליחה!

CANDY MAN

New member
לעולם לא! אני נפגעתי בתור ישראלי!

אתם מדברים רק דיבורים אבל בעוד כמה שנים שהשנאה תקיף אותנו מכל עבר ולארצות הברית ולאירופה ימאס מאיתנו בגלל ההסתה של כולם נגדנו אז אתם תבכו אליי בחזרה! איך אתם בתור ישראלים לא מתביישים בכלל להגיד שאתם יכולים להבין למה שונאים אותנו!!! מה יש לכם! בגללכם אחר כך גם מתעלמים משר נכבד שממשלת צרפת הגדולה שאומר שישראל היא מדינה מחורבנת! אתם יודעים כמה צרפתים זה הסית נגדנו? עשרות אלפים! אם אתה שומע ורואה בלי סוף ב-CNN שערבים זורקים רק אבנים(וזה בדיוק מה שרואים) ואז רואים טנק ישראלי יורה טילים לתוך יישוב ערבי אז מה אתם תחשבו? אתם עוד תבכו אני מבטיח לכם! יתרום כמה שיתרום למילים יש כח ולמילים של ענבר הייתה משמעות בשבילי! בשבילי הוא אמר: זה בסדר לשנוא ישראלים הרי הם גונבים מגבות ממלונות! תקראו לי איך שתרצו ותאשימו אותי במה שתרצו אבל התנצלות על דבריי ענבר בחיים לא יקבל! ענבר יודע בדיוק את דעתי על דעותיו הקיצוניות שיובילו את ישראל לאסון! אבל כמו שאמרתי בהתחלה אנחנו עוד נראה (חוץ מענבר כי הוא תמיד יוכל לברוח לנו לקנדה! הארץ היפה והשקטה נכון ענבר?) CANDY MAN שמקווה שלא תצטרכו לראות את מה שהוא יודע! נ.ב אני יכול להגיד לכם שאני מהמעמד הגבוה, גר בצפון תל אביב ואל תחשבו לשנייה שאני עוד ממורמר מהנגב! אני פשוט אזרח ישראלי שגאה להיות כזה וממש לא רוצה שישנאו אותו בעולם!

rub

New member
דעתי

"ההבנה" של everman בקשר לשנאה לישראלים לא ממש מחלישה אלא מראה שהוא מבין את הביקורת שמוטחת עלינו כמעט מכל מקום שחושב שעל אדמתו לא קיימת גזענות, לדעתי הביקורת שלו במקום והיא אינה מחלישה אלה מצביעה על החולשות שצריכות להיות מתוקנות ומהר ואם לא אז באמת נהיה חלשים ולבד

אריאל1

New member
שניה אניר רוצה להבין משהו

וזה בסדר ההתיחסות האנטישמית ליהודי עם פאות וציצית? לא ברור לי הקטע הזה. אני מסכים במידה מסוימת עם אבחנותיך בעניין הציבור הישראלי ואני בתוכם קנדימן לא להעילב. יש לנו נטייה להתנהג לא בסדר בחו"ל. אבל אני לא חושב שיש כאן משהו שמעט חינוך לא יכול לתקן.

CANDY MAN

New member
לא מארתי שזה בסדר אבל..

לא צריך לקחת את זה קשה מידי עד לרמה של שנאה! ואם יש לישראלים נטייה להתנהג לא משהו בחול אז זה חינוך דפוק מהבית אבל אתה לא יכול להאשים את המדינה בבעיות האלו! אף אחד לא אשם כולל אני ואתה שיש כל מיני אנשים עם חסכים שמשלמים 500 שקל לסוף שבוע במלון אבל חייבים לגנוב את המגבת שעלתה 25 שקל! CANDY MAN שמצטער אם הוא פגע באריאל1!.

למעלה