אנטיפאולינג COPPERCOAT

Anora

New member
אנטיפאולינג COPPERCOAT

מחפש המלצות (או לא) על אנטיפאולינג COPPERCOAT. יקר אומנם אך הם מבטיחים 10 שנים של שקט. כדאי?

nissim60

New member
עד כמה שזכור לי...

חבר הפורום ראובן ז'ק ניסה את זה אולי יוכל לתת את חוות דעתו.

מלייקה91

New member
CopperCoat

לפי מה שאני קורא, מניסיונם של אחרים, לא מומלץ להשתמש בחומר זה. בטח לא בטמפרטורת המים בים התיכון.
לחלק מהמשתמשים יש נסיון חיובי כיון שהם מנקים בצלילה את התחתית לעיתים קרובות. לדעתי גם אם לא תשתמש באנטיפאולינג בכלל ותצלול כל שבוע לניקוי התחתית תקבל תוצאות חיוביות.
להלן דיון בפורום של קרוזרים.
http://www.cruisersforum.com/forums/f55/coppercoat-by-aquarius-marine-coatings-uk-89543-2.html

GuyRom

New member
נקודה למחשבה

מכיוון שבכל מקרה לא רצוי להשאיר את הכלי במיים 10 שנים ללא הספנה לבדיקת תקינות ותחזוקה
לא נראה לי הגיוני להשקיע בצבע היקר.

אולי הייתי שוקל בכלי מאוד חדש, גם אז אני לא בטוח.

פעם בשנתיים שלוש להעלות את הסירה לביקורת זה הכרחי גם אם כואב בכיס

גיא

gb228

Active member
זה כנראה לא CLEAR CUT

שמאי שאני מכיר בלפקס וסומך עליו ממליץ על החומר - הוא אומר שהרבה שנים היה סקפטי, אבל ככל שבדק יותר ויותר סירות גילה שיש ייתרון לחומר ולבסוף השתמש בו גם בסירה שלו. אבל צריך לזכור שטמפרטורת המים בים היוני שונה מזו שאצלנו.
קראתי גם כתבה נלהבת שפורסמה לפני כמה שנים באחד מהירחונים ע"י משתמש, אבל זה היה עבור בריטניה - שוב טמפרטורה אחרת לגמרי
אני לא חושב שיש טענה שלא נצמד שום דבר, אלא שנצמד מעט והניקוי פשוט. כפי שציינו, תמיד כדאי להעלות את הסירה פעם בשנתיים שלוש, אבל אני יכול לראות את הייתרון בכך שבאותה העלאה הפעולה היחידה על המשטחים התת מימיים תהיה שטיפה בלחץ, בלי צורך ללטש ולצבוע שכבה חדשה. ייתכן ועל פני מהלך 10 שנים יש ייתרון כלכלי מסוים גם אם הביצועים זהם לצבע רגיל.
דבר נוסף לקחת בחשבון - מעבר לעלות החומר, היישום דורש הורדה מושלמת של כל השכבות הקיימות עד הג'לקוט - עבודה לא זולה.
לארץ החומר מיובא באופן סדיר בסה"כ קצת יותר משנה כך שנראה לי מוקדם מכדי שלמישהו יהיה מידע מוצק.

אלי זמט1

New member
לא רע בכלל

החומר נותן לא רק פתרון נגד צמדת ים , אבל בהיותו אפוקסי , נותן גם מעין שכבת ג'לקוט חדשה - ויש כאלו שזקוקים לכך אחרי שנים כדי לשמר את הכלי הלאה.
הנחושת אינה חדשה בתחום והשימוש בה נעשה כבר במאה ה-17 בספינות הסוחר והיו מצופות בלוחות נחושת.
ניסיון של 10 שנים בארץ אין כאמור , אבל שתי סירות אחת ליד השניה (אחת עם ואחת בלי) יש , ושם יש תוצאה שבינתיים מראה שזה עובד.
סטרילי לגמרי ? אין אף פיתרון כזה למעט להרים את הסירה לחוף אחרי ההפלגה
אבל עושה רושם שזה עובד.
הסירה (מבין השתיים) שזכתה לציפוי היקר , קיבלה אותו בגלל שהג'לקוט שלה היה גמור ומצב התחתית קטסטרופאלי - וכדי להאריך את חייה , אחרת לא סביר שהייתה מבוצעת בה השקעה כזו.

gerson1

New member
חומר טוב ועובד בתנאים מסוימים:

מחזיק אכן כ10 שנים
מחייב הרמה של הכלי מדי פעם ושטיפתו
מתקלה באיטיות רבה יותר
בהחלט מייצר "תחתית" חלקה יותר
נוסה בNAJAD 57 ישראלית ומחזיק מעמד כבר מספר שנים
גם בים התיכון

אק 2015

New member
copper coat

אני ניסיתי את החומר עוד לפני כ-10 שנים.
עשה רושם טוב וסולידי אחרי היישום אבל לא החזיק מעמד כאנטיפאולינג יותר משנתיים.
הבונוס היחידי הוא אכן ציפוי האפוקסי שנשאר אחרי תפוגת יכולת האנטיפאולינג.
וכל היתר מצוי בפוסט של גיא רום בנדון.

Anora

New member
תודה לכולם

כמו שציפיתי יצאתי מבולבל
. גם בתגובות מהעולם יש בעד ונגד. כנראה שעם החומר הזה צריך לעבוד בהתאם להוראות במדויק (יש סרטון בYOUTUBE) ואז יש תוצאות. אבל, בחשבון פשוט אם אני חוסך הספנה אחת כבר חסכתי וכל השאר זה בונוס. יש המלצות למספנה אמינה והוגנת? לאו דווקא מחפש את הזול, אני מחפש את הטוב.

חישוב כלכלי

אני מסכים שיש להוציא את הסירה כל שנתיים מהמים לביקורת ותחזוקה, לכן לא אחשב את המנוף בהשוואה, כן אחשב את הטיפול בתחתית כל שנתיים וזאת בהנחה כמובן שהקופר מחזיק 10 שנים ונזקק רק לשטיפה בהרמה הדו שנתית.
אז נניח שטיפול תחתית הכוללת שטיפה, שיוף קל, תיקוני ייסוד ו 2.5 שכבות אנטיפאולינג עולים כ 4,500 ש"ח לסירה 39-40 פיט.
במהלך 10 שנים נידרש לבצע את הטיפול 5 פעמים (0,2,4,6,8).
בהנחה שעלות הקופר הוא K ש"ח, אז הנוסחה היא:
(K-4,500)-(4,500*4)
אם התוצאה היא שלילית (וכנראה שכן) זה מה שעולה לנו יותר וכאן השיקול וכאן נכנסים השיקולים של עלות תועלת.
משהו יודע מהו ה K ? כמה עולה הטיפול.
אם אני טועה, אשמח ללמוד היכן.

Anora

New member
חישוב כלכלי

לסירה של 39-40 fit, בערך ש"ח K=7000
והייתי משנה את הנוסחא ל K-4500*4 מפני שפעם הראשונה עדיין צריך לטפל בתחתית ולהכין אותה לצבע.
ולא לקחת בחשבון חיסכון בדלק ובזמן.

Anora, בטוח 7,000 ש"ח ?

מהיכן קיבלת הצעה כזו ?
האם זה כולל הורדת האנטיפאולינג הישן וביצוע כל העבודות והחומרים ע"פ המלצת היצרן ?

gb228

Active member
K=7000? נראה לי נמוך מדי

בהצעה שקיבלתי לפני 3 שנים ישירות מהיצרן, לפני שהחל יבוא סדיר לארץ, עלות החומר בלבד לסירה של 36 רגל היתה כ 900 פאונד. זה היה על בסיס מחיר מיוחד שהם נתנו בתערוכה בסאותהמפטון - 20% הנחה, פטור ממע"מ מקומי ותוספת עלות המשלוח.
בהנחה שאין מכס ויש צורך רק לשלם מע"מ ביבוא זה יוצא כ 6000 ש"ח רק לחומר.
באותו זמן ביררתי עלות הסרת צבע עד הג'לקוט בעזרת SODA BLAST והמחיר עמד על כ 2500 ש"ח
כלומר, אפילו בעבודה עצמית, המספר שנקבת נמוך.

Anora

New member
זה המחיר רק לצבע

המחיר הוא 600 ש"ח לליטר. והנוסחא לחישוב היא אורך X רוחב / 3.5

gb228

Active member
אם כך אז המחיר לצבע רגיל שנקבת נראה גבוה

ואז צריך גם לקחת בחשבון את עלות העבודה בכל החישובים שלך.
ברמה הכלכלית הטהורה נראה לי שלא קשה להוכיח שהקופרקוט, על אף מחירו הגבוה, מחזיר את עצמו במהלך 10 השנים. זה שוב מחזיר לשאלה המקורית האם זה באמת מחזיק ועובד 10 שנים.

חישוב כלכלי - בדיקת חלופות: תרגיל ראשון בקורס כלכלה הנדסית (ואפילו ללא היוון וריבית אלטרנטיבית):
אם מדובר רק בחישוב כלכלי אז נבדוק רק עלויות:

ואם המכנה המשותף הקטן ביותר הוא 10 שנים
אז בודקים את עלות הטיפולים בתקופה הזו:

באנטי פאולינג רגיל לפי מחירי היום:
5*4500=22500 שח

ואגב זה גם יוצא מהנוסחא שלך:
K-4500=4*4500
או בעצם:
K-4500<4*4500
ואם נעביר אגף:
4500+K<4*4500
K<5*4500
K<22500

צריך לזכור שזה אמור למנוע את בעיית הצימדה (ברניקלס שמתיישבים ומתקשים על התחתית) ולא הירוקת החלקלקה SLIME.
ולזכור גם שאין פתרון מושלם כי באזור הפרופלור והציר אין הגנה ומדי תקופה יש צורך להניף החוצה ולנקות.

norulz

New member
CopperCoat - אני ביישום השני וזה מדהים

אצלי יש CopperCoat ביישום שני. בצוע לפני שלוש שנים (בפרווזה) ובהספנה ראשונה לפני חודש כאן בתל אביב, לא היה צורך אפילו בשטיפה בלחץ. ממש לא היה זכר לברניקלס. היישום הקודם החזיק 11 שנים כאשר הסירה הייתה ביוון. בשלוש שנים האחרונות היא בארץ ונראה שהצבע פועל היטב גם כאן.

מה שבטוח שהצבע, בהיותו אפוקסי, שומר היטב על תחתית הסירה מרטיבות.

אני מאמין שכלכלית זה כדאי למרות שצריך להוציא את הסירה להספנה מדי פעם. להארכתי אפשר פעם בשלוש או ארבע שנים במקום כל שנתיים. ההספנות הן קטנות וההוצאה היא פחותה כאשר לא נוגעים בתחתית.

נכון שיישום ראשון מחייב הכנה יסודית יותר מאשא לצבע אנטיפאולינג רגיל.

למעלה