אנטיביוטיקה

AVIDAN33

New member
אנטיביוטיקה

שלום ד"ר ירום, כזכור לך לבטח החתול שלי עם האבצס טופל בסינולוקס כדורים פעמיים ביום, העניין הוא שאחר שימוש של יום וחצי הוא הפסיק לאכול ולשתות כמעט לגמרה, אכל עשב וניסה להקיא.
לא הבנו מה זה, חשבנו שאולי פיתח זיהום בקיבה אך במרפאה אמרו לנו בטלפון שכניראה זה רגישות לאנטיביוטיקה.
לאחר 14 שעות מהמנה האחרונה של כדור הסינולוקס הוא אכל סוף סוף קצת אוכל יבש.
השאלה שלי אליך האם מותר להחליף את האנטיביוטיקה באמצע ואולי להפסיק בכלל בשלב הזה ? ואם צריך להמשיך אז למה להחליף לו ? לצפורל או מרבוציל אולי (הבנתי שמרבוציל ממש משכיב על הריצפה, מה דעתך על האנטיביוטיקה הזו באופן כללי בנוגע לאבצסים?), אולי משהו אחר ? אנחנו ממש אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות, מה גם, שלא נוכל לתת מקסימום יותר מפעמיים ביום כי גם ככה הוא בורח ואנחנו במרדפים אחריו.
אנא עזרתך
בתודה

אנטיביוטיקה

שלום אבי,
ראשית, סינולוקס הוא אכן אנטיביוטיקה מתאימה לבעיה. לרוב אני לא מתרשם שהוא גורם לרגישות במעיים אצל חתולים, אבל זה יכול להיות. במקבילה בבני אדם יש לא מעט תלונות על רגישות במעיים.
להפסיק את האנטיביוטיקה - כבר היינו בסרט הזה. אני ממש לא ממליץ.
עכשיו מה שהייתי עושה זה לנסות לתת את האנטיביוטיקה ביחד עם אוכל, אולי זה יקטין את הרגישות. זה הכי טוב.
במידה ולא - צריך להחליף את האנטיביוטיקה. שתי האפשרויות שציינת יכולות להתאים עם היתרונות והחסרונות שלהם.
הנטייה שלי היא לנסות עם צפורל או הכנה וטרינרית המקבילה לה (יותר קל לתת, בלי ספק).
מרבוציל הוא דור מתקדם יותר של אנטיביוטיקה, ולא הייתי משתמש בו באבצס ראשוני. אני חייב לשמור לי תחמושת אם משהו ישתבש. אם החיידקים יפתחו עמידות למרבוציל, נהיה במצב הרבה פחות נוח.
בהצלחה,
אסף

AVIDAN33

New member
תודה רבה,

מה קורה באמת אם החיידקים מפתחים אליו עמידות, מה עושים ?

למעלה