אנטיביוטיקה

dafna988

New member
אנטיביוטיקה

שלום רציתי להתייעץ לגבי אנטיביוטיקה אני יודעת שזה נושא ענק, ויש כל מני דרכים לצרוך אנטיביוטיקה אני דווקא מדברת על הדרך של צריכת אנטיביוטיקה ללא ידיעה- כלומר אכילת מאכלים שיש סיכוי שיש בהם אנטיביוטיקה קראתי עכשיו מחקר ש2-3% מהעופות מכילים שיירי אנטיביוטיקה ומי יודע במה עוד דוחפים לנו, בידיעה או שלא בידיעה אנטיביוטיקה, שכידוע מסוכנת למערכת החיסונית כשנצרכת במידה רבה אני בעצם מחפשת פתרון- מה במקום, איך להמנע וכו תודה, דפנה

עוף אורגני

כתוב עליו "ללא אנטיביוטיקה עולה 45-55 ש"ח לק"ג תלוי היכן תקנה (סופר דיל/עדן וכד'

0 אור 0

New member
ככל שידוע לי

הסיכון העיקרי הוא בשני כיוונים: 1.העופות -מכה רצינית של אנטיביוטיקות, הורמונים (ואני משוכנעת שגם הסטרס ומהירות הגידול משפיעות על איכות הבשר בצורה מזעזעת) 2. ירקות/פירות שמוברחים מהשטחים ללא פיקוח ומושקים במי ביוב (=חשש לשאריות אנטיביוטיקה ושאר תרופות שמשמשים לבני אדם) בשאר התוצרת החקלאית בארץ אין שימוש באנטיביוטיקה או הורמונים (ריסוסים ודשנים כימיים יש וזה סיפור אחר)

../images/Emo13.gif ../images/Emo23.gif אנטיביוטיקה טבעית היא

קודם כל השמחה שבלב - שמחה אמתית של אושר, חדווה, גיל וריקוד, רעות ואחווה - כי, כל המצוקות הן רק כקרש קפיצה לטוב יותר, עם למידת השיעור הנכון. ואכילה מאוזנת במגוון עשיר של פירות וירקות העונה - וב"ה יש בשפע בארצנו, מבורכת השמש. אכן, לשמש, יש תפקיד חשוב ביותר באספקת אנטיביוטיקה טבעית. "סור מרע ועשה טוב" ומוטב להתחיל בלעשות טוב כנ"ל. וכך, יהיה לנו קל לסור מהרע = עצב, דיכאון, עגמת נפש, כעס, רוגז, פחד, חרדה + אכילה גרועה, כמו, מאכלים תעשייתיים ומטוגנים, ותוססים, וכבושים..... בהצלחה לשבוע טוב ומבורך ושנה טובה ונפלאה לבריאות נאמנה ברעננות איתנה ותמיד - רק בשמחה ואהבה,
שלומית נצח

יעל ND

New member
שלום דפנה,

את צודקת לגבי האנטיביוטיקה. ומה עוד היית אומרת, אילו היית מודעת גם על לאכזריות בלתי רגילה,שמלווה "גידול" והריגת העופות? יש עכשיו בחנויות ספר "לאכול בעלי חיים". ממליצה בחום. בכל מקרה, הפתרון האידיאלי הוא - צמחונות בריאה. אם את מוכנה לפתרון זה - הכי טוב מכל הבחינות. אם לא - אז תשתדלי לאכול עוף "אורגני". מאחלת לך בריאות שלמה ושנה טובה

רנירן

New member
שלום דפנה ויעל ../images/Emo55.gif

דפנה, מאיזו שנה המחקר שקראת? כנראה ישן, כי היום אחוז העופות שזוכה לקבל אנטיביוטיקה הוא פי 30 לפחות. אבל עזבי את התרנגולות (פטמים) לבשר, מה עם המטילות? הביצים שלהן לא מלאות בתוספות שהתרנגולות צורכות בעלות כורכן? תרופות ותוספים שיטילו יותר, וישאירו אותן בחיים, היות ולמטילות יש חיים קשים מאוד.. הן חיות בכלובי סוללה במשך כל חייהן הקצרים והאומליים, שותפות לתא עם עוד 4 תרנגולות, ללא פרטיות, ללא יכולת למתוח את כנפיהן, עומדות על תיל, ללא בוץ (תרנגולות אוהבות לעשות תרנגולות בוץ) וללא חיי משפחה (שגם בזה תרנגולות חזקות מאוד). גם ביצי החופש הן לעג לרש.. ומה לגבי הבקר לבשר? והחלב? הוא לא זוכה לאנטיביוטיקה? אפילו העגלים המסכנים, שנשחטים בגיל כמה חודשים, ממש תינוקות, מקבלים אנטיביוטיקה שמגיע אח'כ לבשר.. בנוסף, כל הצואה והשתן של התעשיה הזו זורמים אח'כ לבריכות אגירה שמזהמות את סביבתן ומחלחלות למי השתיה.. יעל, צמחונות זו לא התשובה באמת, צמחונות זה פתרון ביניים. אם את באמת רוצה להמנע - למדי על בע'ח בעולם שלנו, אשר חיים עמנו כאן, לא בשבילנו, וגלי את עולם הטבעונות. הרבה אנשים שומעים את המילה הזו ועובר להם חום. גם אני הייתי כזה, עד שגיליתי מה באמת מסתתר בבתי המטבחיים, ואח'כ, במחלבות, מדגרות והמעבדות לניסויים בבע'ח. הייתי גם בטוח שטבעונים אוכלים רק עלים אבל גם פה התבדי מהר מאוד. יש שפע מוצרים ומאכלים (שהרבה אוכלים כל הזמן, פשוט לא מבינים שזה טבעוני).. זה עולם שלא קל להכנס אליו, היות וכיף שהחיים נוחים ונעימים, אבל כשזה בא על חשבון אחרים שסובלים, אפשר לעשות חושבים, במיוחד לרגל ראש השנה שמתקרב ובא.. ואם בבריאות עסקינן, כמויות הכולסטרול שיש במוצרים מן החי, גבוהות מאוד. ואם סידן זו הבעיה - בטחינה יש סידן בריכוז גבוה יותר, שגם נספג בגוף טוב יותר מאשר הסידן שבחלב. חג שמח * מוזמנות להתארח בפורום צמחונות וטבעונות, ולגלות עולם נעים, טעים ואנשים נחמדים :)

dafna988

New member
לא בנויה לצמחונות\טבעונות

עוף אורגני? מה זה אומר בדיוק? ההאכלה היא אורגנית? יש פחות התערבות או בכלל לא? אופן הגידול שונה? מה זה אומר בדיוק, מישהו יודע? אמרו לי שיש את טבעוף, אבל רק אמרו לי שהוא בלי אנטיביוטיקה, הוא גם אורגני? אני אלך לבדוק ירקות ופירות אני משתדלת לקנות אורגני, אבל לפעמים ההפרש כלכך גדול שאני מוותרת לעצמי.. המשך שבוע טוב ושנה טובה

למעלה