אנחנו עוברים דירה זקוקה לטיפים

miyoos

New member
אנחנו עוברים דירה זקוקה לטיפים../images/Emo22.gif

בסוף החודש עוברים דירה לעיר (ירושלים) יש לי את שירה בת 2.10 ואיתן בן 5 חודשים האם יש לכן טיפים איך להפוך את המעבר לקל יותר (גם מבחינת האריזה, וגם מבחינת התאקלמות)

פינקי33

New member
בדיוק השבוע היתה כתבה בעיתון בנושא...

מה שאני זוכרת משם זה שאת הדברים של הילדים יש לארוז אחרונים ולפרוק ראשונים כדי שבבית ממנו אתם עוברים לא ירגישו שכבר אין להם הפינה שלהם ובבית החדש כדי שיתאקלמו כמה יותר מהר עם המיטה/צעצועים הישנים והמוכרים להם. לשתף את הילדים באריזה ובריקה (במה שאפשרי כמובן) להביא את הילדים עוד לפני שעוברים לדירה החדשה ולהסביר להם, להכין אותם שזו הולכת להיות הדירה החדשה שלהם, לפני כל הבלגן של הארגזים שיגיעו. זה מה שאני זוכרת.... בהצלחה!!!

לבנה123

New member
ברוכים הבאים לירושלים

העצות שלי - לארוז את חדר הילדים אחרון ולפרק ראשון. להשיג עזרה גם בפרוק וגם באריזה בימים שלפני (משפחות, ווטאוור). לארוז את הארונות בגדים "אז איז", ולפרק לפי זה. מבחינת התאקלמות? עם בת ה2.10 אפשר להסביר שאתם עוברים, לספר על משהו כייפי שיהיה בבית החדש (אצלנו זה היה טוסטר שהבטחנו לה שיהיה בבית החדש...).

מרב.

New member
היה פה פעם שרשור בפורום, שווה לעשות חיפוש.

לגבי האריזה, אכן חדר ילדים אחרון לאריזה וראשון לפריקה, אבל חוץ מזה:
למספר כל ארגז ולכתוב מבחוץ מה יש שם ("כלי מטבח- צלחות"; "בגדי ילדים- ארוך" וכו') *ובנוסף* לכתוב במחברת את כל מספרי הארגזים בתוספת תיאור התכולה שלהם. כך תוכלי לדעת האם כל הארגזים הגיעו (כשאת פורקת את פשוט מסמנת קו על כל ארגז שפתחת).
הכי קל להתחיל לארוז את הדברים שלא משתמשים בהם ביומיום, דברים שמאוחסנים במרפסות, בגדים ארוכים וכו. לאט לאט להגיע לאזורים היותר משומשים, אבל גם במטבח אפשר להתחיל ממה שאינו בשימוש שוטף.
על הדרך- לזרוק, למסור להעיף כל מה שלא היה בשימוש בשנה-שנתיים האחרונות, דברים שפג תוקפם, בגדים שלא תלבשי, ועוד ועוד. הזדמנות לעשות קצת סדר בחיים.
להסתכל טוב טוב על הקירות, לא תאמיני כמה דברים יישארו לרגע האחרון כי לא הבחנת שהם שם...
לברר עם המובילים בדיוק מה הם מפרקים ומה הם מביאים מבחינת הגנה על הרהיטים, המחשבים וכל השבירים.
לארוז בתיק בגדים כלי רחצה ודברים שתזדקקו להם ביומיים הראשונים- למיקרה שלא תמצאו אותם בארגזים או לא תספיקו לפרוק. את התיק הזה תקחו איתכם באוטו ולא במשאית ההובלה.
לדאוג לנקות את הדירה החדשה טרם הגעתכם, הרבה יותר נעים לסדר ולפרוק בבית וארונות נקיים.
לגבי הילדים, או יותר נכון הילדה- להסביר כפי יכולתה, וביום ההובלה אולי כדאי לתת לה לראות את המובילים, את המשאית ותחילת האריזה- אבל עדיף שתהיה בגן/סבא-סבתא כדי שתוכלו להתפנות לאריזה ולפריקה. זהו בגדולף אם אזבר אשמח להוסיף. בהצלחה!

מרב.

New member
אה, ועוד משהו,

תיכנסי לאתר הזה- קודם כל תקראי את הטיפים שלהם למעבר דירה, ושנית, יש להם שירות מצוין שמודיע לכל החברות הרלוונטיות על שינוי הכתובת שלך- חוסך כאב ראש ביג טיים. ממליצה מאוד.

טיפים שלי

להקפיד לרשום מה יש בכל ארגז - אנחנו לא הספקנו לארוז הכל, והמובילים עזרו לנו. כך שלמחרת, בבית החדש, לא מצאנו את המובייל של הילדים (אסון - זה נתן לנו רבע שעה שינה בבוקר) ואת התרופות של בעלי (טפשות טוטאלית). להחליט על תאריך יעד שאחריו - אין יותר ארגזים, אחרת זה לא נגמר. העברה ראשונה עשינו עם ילדים בני 5 חודשים. הם נדדו לסבתא של בעלי עם המטפלת, וזה נתן לנו 8 שעות בלגן. כשהילדים חוברים אליכם תוודאו שכל מה שקשור בהם יהיה מפורק ונגיש - מצעצועים, מיטות, אמבטיה, בקבוקים ואוכל. להזמין מנקה לבית החדש לפני שאתם עוברים, לחסוך את טרחת הניקיון. אנחנו במעבר האחרון שכרנו משאית (אפשרי כאן בארה"ב) וחברים באו לעזור. הכל הסתיים מהר מאוד וביעלות. אז אם אפשר - לבקש שיבואו לעזור לכם כמה שיותר. שתהיה התחלה טובה.

ellieg

New member
והטיפים שלי

1. לארוז לפי חדרים, למספר ארגזים, לרשום לאיזה חדר שייך ותכולת ארגז. 2. אחרי מספר מעברים גיליתי שדרוש אותו זמן נטו לארוז. ובעיני עדיף לעשות את זה ביום אחד מאשר פרוס על שבוע - חודש. מהר מאוד מגלים שיש יותר מדי דרושים ליום ליום ומעט מדי ארוז. 3. למצוא סידור לילדים ביום האריזה ויום המעבר. אני בגיל הזה שלחתי את הבנות להורים לסוף שבוע ארוך.

דווקא במעבר הדירה הקודם שלנו היה לי מאוד נוח

להתחיל את האריזה חודש מראש. הערכתי את כמות הארגזים ולפי זה חישבתי שאצטרך לארוז כ-3 ארגזים ביום. היה ממש קל להציב לעצמי מטרה יומית קלה יחסית. התחלתי כמובן בחפצים הכי פחות שימושיים ושחלקם דרשו מיון רב. ככה, לקראת יום המעבר הרב כבר היה ארוז והלחץ פחת.

../images/Emo219.gifלא רוצה לחשוב על זה בכלל../images/Emo219.gif

אנחנו אמורים לעבור דירה סביב התל"מ. מתפללים שנוכל להקדים את המעבר.

למעלה