אנחנו מצטרפים...

annipk

New member
אנחנו מצטרפים...

זהו, הבן שלי אובחן עם תסמונת טורט ו-OCD קל. קיבלנו 2 תרופות: Abilify ו-Prizma (ל-OCD).

מישהו ניסה את תוסף התזונה Zoom? האם הוא מועיל (במקום התרופות או בנוסף אליהן)?

אני יודעת שהדעות חלוקות, אבל האם יש יתרונות לא לקחת תרופות אלא לנסות להתמודד עם הטיקים וה-OCD בדרכים אלטרנטיביות? הילד סובל (בעיקר מה-OCD) וביקש עזרה.

תודה,
אני

שלום לך, אני

איך ההרגשה לאחר האבחון?
האם יש תחושת הקלה?

לגבי Abilify - מדובר בתרופה חדשה. אנחנו ננסה השנה להכניס אותה השנה לסל התרופות.

לגבי Zoom - לא מכירה באופן אישי, אבל ע"ס הידוע לי, זה לא מחליף ריטלין אלא בא בנוסף. ראי כאן.

לגבי גישות טיפוליות - שווה לקרוא את את תקציר ההרצאה של רוברט קינג על גישות עדכניות (בהמשך).
אישית, אני יכולה להעיד - על סמך נסיון אישי וקבוצתי - שהטיפול הכי יעיל הוא הטיפול המשולב.
יכול להיות שבהתחלה התרופות יכולות לעזור ובהמשך ניתן להסתפק בטיפול התנהגותי בלבד, כמו CBT (שיעיל לטיפול בעיקר ב- OCD ובחרדות) או HRT (שיעיל יותר לטיפול בטיקים).
כך או כך - כאשר קיימים אלמנטים התנהגותיים ורגשיים (OCD, חרדות, הפרעת קשב והתנהגות) - מומלץ לקבל הדרכת הורים.

כמובן, שאפשר לנסות גם שיטות אלטרנטיביות, כמו הגישה של הרפואה הסינית או טיפול באמצעות אומגה 3.
בהקשר זה חשוב לזכור, שאין ממצאים מדעיים ליעילות של שיטות אלו וכמו כן, אין מספיק אנשי מקצוע שמיומנים בטיפולים אלו, כך שלא כדאי לטעת בכך ציפיות גבוהות מדי.

שיהיה

למעלה