אנחנו כבר אחרי

אנחנו כבר אחרי

שבת שלום כפי שכתבתי היום הייתי אצל הניורולוג, וכפי שחשבתי הבן שלי אובחן כ-adhd הרופא המליץ לנו על קונסרטה, בגלל שהבן שלי בן 16.5 ותווך ההשפעה שלו ארוכה יותר. אז.... אני מאחלת קודם לבן שלי הצלחה בהמשך וכולי תקווה שמצאנו את הטיפול לבעיה שלו, ואם כן מצאנו את הטיפול הנכון זה הדבר הטוב ביותר שיקרה גם לבני וגם לי. הרופא המליץ גם על שיחות עם פסיכולוג, אך הבן שלי מסרב בתוקוף.

בהצלחה לבן שלך ../images/Emo140.gif

ואולי אם ההטבה של הקונסרטה הוא יסכים גם ללכת לשיחות .

בהצלחה בהמשך הדרך! תנו זמן

לטיפול התרופתי, תראו כיצד אתם מתקדמים. אולי בהמשך הוא יסכים ללכת גם לפסיכולוג, או שתראו כי המצב משתפר כך, שאין צורך בכך. מאחלת לכם הרבה הצלחה!

תודה

תודה לכם חברים יקרים. אני חושבת שלא הייתי יכולה לעבור את כל התקופה הזו בלי הפורום הזה. שאבתי ממכם הרבה כוח וסבלנות, וכן ראיתי שיש עוד הרבה כמוני, אז.... כמו שאומרים "צרת רבים חצי נחמה" זה ממש ככה.

דליה.ד

New member
נסי לדבר איתו בנוגע לפסיכולוג

כאשר הוא על התרופה - אז ניתן לדבר איתו בתבונה וגם לשכנע. בנוסף תוכלי לערוך איתו חוזה: אם תלך לפסיכולוג אז...

05 מיכל

New member
מתבגר שמסרב ללכת לפסיכולוג

אצלנו לפחות, במצב כזה היתה הרבה תועלת בכך שאנחנו הלכנו לפסיכולוגית לשיחות ייעוץ לגבי הילד. זה שיפר בהרבה את היחסים שלנו איתו, ובעקבות זאת את מידת הפתיחות לנושא של פסיכולוג. נראה לי שבעתיד תהיה גם נכונות לפנות בעצמו. אם אצלכם חלק מהקשיים הרגשיים של הילד באים לידי ביטוי גם ביחסים אתכם - שקלו אפשרות כזו.

סוס אש

New member
האם לרופא היתה סיבה

טובה להפנות אותו לפסיכולוג או שהוא אוטומטית עוקב אחר עלון ההוראות של התרופה?

שריד

New member
להקשיב למה שיש לו להגיד...

לפני שמנסים לשלוח את הבן שלך לפסיכולוג אולי כדאי לברר עוד כמה דברים... 1. מה הוא יודע על פסיכולוגים. 2. למה הוא חושב שהמליצו לו ללכת לפסיכולוג ומדוע הוא חושב שהוא לא צריך. 3. כדאי לעשות את השיחה הזו מתוך הדדיות ובירור של שווים הרי בסיכומו של דבר הוא יצרך לשבת ! את השעה ! אצל הפסיכולוג... 4. האם הוא יכול לומר שאם במקרה הוא יזדקק לעזרה הוא ידע לפנות ולבקש לבקר אצל איש טיפול כלשהו... בברכה שריד

zivadina

New member
אתם צריכים לנהל את הטיפול

נראית לי גישה נכונה לברר עם הנער את הסיבות לרתיעה מפסיכולוג. מצד שני, מכירה מקרוב את הגישה ש"אני בסדר, וכאשד אצטרך פסיכולוג אודיע לכם". כן, חיכינו וחיכינו שהנער יודיע לנו, והמצב הדרדר לקרשים. כך, שעם כל הכבוד לרצונו של הנער, עדיין אתם אלה שקובעים אם הוא צריך טיפול או לא, ואתם צריכים לחתור לתת לו את הטיפול הנכון (פסיכולוג או כל מטפל אחר שיכול לעזור) וכמובן להשיג את שיתוף הפעולה שלו. גם וגם!!! (קשה. קשה...)

רוצה לעזור לבן שלי

אני ממש מודה לכם על כל ההתיחסויות שלכם לגבי הבן שלי שלא מעוניין להגיע לשיחות עם פסיכולוג. למדתי להתיחס לכמה דברים שלא חשבתי עליהם. רשמתי כמה נקודות שעלי לברר עם הבן שלי. תודה על ההכוונה,

שריד

New member
../images/Emo45.gif אכן פרט חשוב לא לחכות עד הנצח

אלא אם כן העיניינים בשליטה. צודקת זיוה, על כל פנים הורים אף פעם לא צריכים להרדם בשמירה. שריד

למעלה