אסף הירשברג
New member
אנחנו כאן אורחים לרגע. הבט סביב....
אני חושב שהמשפט הזה מסכם את ליל אמש בתמנע הכי טוב. כמה שנרצה - ההופעות האלה תהיינה בבחינת "אורחים לרגע". ומי ייתן שזה יימשך לאורך זמן כדי שיותר ויותר חובבי מוזיקה יוכלו להנות ממופע הרוק הישראלי של העשור (כן!
) וכדי להנות הנאה מלאה מהמופעה הזה אתה צריך להביט סביב עם עיניים של זיקית מוכשרת במיוחד כדי להצליח לקלוט מה קורה על הבמה. חשבת שתפסת את שלומי ברכה ונושי פז משתוללים בצד ימין - מייקל בנסון ואבנר חודורוב מענטזים בשמאל. וכשעברת להתרכז בהם - איגי דיין מתחרפן על הפודיום של התופים ומצליף במצילות כאילו אין מחר תוך כדי התיפוף של ערן פורת. ט-י-ר-ו-ף מ-ע-ר-כ-ו-ת כ-ל-ל-י. אין מילים אחרות לתאר את זה. אהוד ו"פליטי הפליטים" חיזקו את משינה ולהיפך. ניצן חן-רזאל הוסיף כינור בנגעה בשמיים. נושי פז שיחרר את שלומי ברכה וייצרו מכיוון הגיטרות החשמליות כיף מטורף. על הבמה היו 4 ולפעמים חמישה גיטריסטים (גם איגי לקח גיטרה בחלק מן השירים) 3 פרקשניסטים 2 באסיסטים (בנסון+סמטנה שגם קישט בקונטרה-באס שחימם את הלב) 2 בני דודים (בדרך למופע היו עוד כאלה עם התלבטויות לגבי נבכי המשפחה המוכשרת...) וכמובן אבנר חודורוב אחד
הופעה מושקעת. מהוקצעת. שלוש שעות עם משהו כמו 32 שירים של משינה ואהוד בנאי. הופעה שהיה נדמה כאילו החברים מאלתרים על הבמה ומצד שני כאילו ה-כל הוא תוצאה של אינספור חזרות.. כשנהנים על הבמה - זה עובר אל הקהל. וזה בדיוק מה שהיה שם. רשימה חלקים של השירים (לא לפי הסדר...): האגס 1 טיפ טיפה דוד ושאול (שיר געגועים) זמנך עבר היברומאן ערבב את הטיח היום מהרי נא (כן... כן... שיבוא כבר הגאון שיגיד שקוראים לזה "הילד בן 30..."
) ג'מלי פורוש עגל הזהב בלוז כנעני אנחנו שניים להתראות נעורים שלום אהבה אהובתי הכוכבים דולקים על אש קטנה העמותה לחקר התמותה כולם אומרים לי תיזהר בדרך אל הים עתיד מתוק משהו קטן וטוב לילה בעיר אין מקום אחר רכבת לילה (נו מה... מישהו חשב שיוותרו על זה?
. וזה היה ביצוע מטורף. שנפתח עם תיפוף משותף של איגי וערן פורת) נגעה בשמיים "פרצוף של צועני" של יוסי בנאי ז"ל. ביצוע של אהוד ויובל לבד על הבמה. ו... כמובן, השיר "נפגשים בסיבוב" שנכתב במיוחד לאירוע, בהשתתפות כל אחד עשר (11) החברים שהיו על הבמה. יא אללה. קבוצת כדורגל היתה שם. ונראתה הרבה יותר טוב מה"מופלאים" של קשטן על הדשא בזאגרב כמדומני
זהו. נגמרו לי המילים. תגיעו לקיסריה. תבינו שהצלחתי לתאר פה רק חלק ממה שהיה שם באמת. תמונות? הצחקתם אותי. איך אפשר לצלם משהו נורמלי כשאתה רועד מהתרגשות? יאללה. עזבו אתכם. קדימה לקיסריה. אסף.
אני חושב שהמשפט הזה מסכם את ליל אמש בתמנע הכי טוב. כמה שנרצה - ההופעות האלה תהיינה בבחינת "אורחים לרגע". ומי ייתן שזה יימשך לאורך זמן כדי שיותר ויותר חובבי מוזיקה יוכלו להנות ממופע הרוק הישראלי של העשור (כן!