רגש אותי הפסוק שמדבר על הכנות
ישוע לעבור מהעולם הזה אל אביו ... איך נסח לתפארת יוחנן החביב את הפסוקים אלו , באותה עת ידע ישוע שהוא אמור לעבור אל אביו , כי אהב את שלו , לא היה מוכרח ישוע לעשות את כל אלה , האדם היפיפה מכל בני אנוש , היתה לנו הזדמנות וקיבלנו אותו , נאמר שישוע בא אל הבזויים , המגורשים מהעולם , אין לנו שום בריוליג או זכות , פשוט אנו העולם הקיא אותנו , ובהזדמנות זאת , לא קל גם מישהו שיאמץ אותנו, נתן לנו שם חדש ,זהות חדשה , ואפילו נקראים בני האלוהים , ממש היה בחינם , ובלי מאמץ מקבלים את זה , בלי לחשוב פעמיים , הרי מי שנמצא על סף טביעה ירים את היד וגם יימשה ממי העולם הזה , כתוב שהבן היה בחיק האב הוא זה שסיפר , אני מתאר לעצמי שישוע ראה שהמין האנושי מתייסר ויודע באמת שזה מנוגד לטבע האב , אלוהים הכל יכול שונא החטא , גם יש לו משהו בשביל כולם, להתיר המתת את מלת האלוהים,או בן האלוהים איזה אהבה זאת , כל פעם אנו נדהמים מההקרבה הזאת , אני לא הייתי מוכן להקריב חלק ממני , על מנת להציל אחרים , ואפילו שהם תקועים עד צוורם בכל מיני חטאים . העברת בניהם באש , כשונה מראות אלוהים , שרוצה את כולם להבין , שהוא לא מעוניין בשום אדם ימות אלא כולם יחזרו בחזרה אליו , מתוך רצון חופשי , ולא דרך מקל או אהבה מזוייפת המתאימה לעולם זה .. כן בן האלוהים היה ברגעים האחרונים עלי אדמות , וקשה להפרד ממנו בצורה כזאת, אולם הוא בדיוק יודע מה הוא עושה , גם זה היה מתוכנן מלפני שהעולם נברא , מעניין האם אנו יאים לאדם כזה ..?