אנחנו... והם.
אחרי דיון בנושא עם דרור (Pink Floydror) והרעיון שלו להעלות את זה לפורום, הנה זה פה - הדיון על US AND THEM. על מה השיר, לדעתכם? ז"א, נראה לי שכולם יסכימו אם אני אגדיר אותו בגדול כשיר על אלימות, קונפליקטים וכו'. אבל על מה בדיוק? מה כל בית אומר? אני אתן לכם את הפירוש שלי לבית הראשון (השניים האחרים? קטונתי מלהבין אותם) ואת של דרור אני אשאיר לו להוסיף. אנא הוסיפו דעתכם, פירושים אחרים אם יש לכם, הסברים, עובדות, כל דבר...
US AND THEM - שיר מלחמה (לזה לא ציפיתם מווטרס, הא?) "אנחנו והם... אחרי הכל, אנחנו רק אנשים רגילים. - כל הצבאות, כל הצדדים הם בסך הכל אנשים. "אנחנו שוטים על מלחמתנו באחינו לנשק" שר פעם קנופפלר (הדייר סטרייטס למי שלא מכיר) והכוונה היא לא שכל הצבא הוא ארץ אחת ענקית, אלא שכולנו רק בני אדם. אתה ואני... אלוהים יודע שזה לא מה שהיינו בוחרים לעשות. - אני לא חושבת שיש הרבה להסביר על המשפט הזה. אף אחד לא באמת רוצה להילחם. קדימה! הוא קרא מאחור--- - המפקד עומד מאחור, או המאסף או מה שלא יהיה... ---והשורה הראשונה מתה - כי כמובן החיילים הראשונים הם אלה שסופגים את המכה האמיתית. התיאוריה שלי היא שווטרס תמיד חשב על אבא שלו כך: גיבור מלחמה שהתנדב למות ראשון כדי להציל אחרים (מי יודע, אולי זה נכון). הגנרל ישב והקווים במפה זזו מצד לצד." - כי הגנרל, שהוא דמות שמייצגת את הצבא ואת המדינה שכמובן ווטרס לא אוהב במיוחד, לא מתייחס לכל חייל וחייל כאיש לעצמו, כישות עם חיים ורצון לעזור למדינה, אלא כמשהו שעומד בין המדינה לאויב. מה דעתם?
אחרי דיון בנושא עם דרור (Pink Floydror) והרעיון שלו להעלות את זה לפורום, הנה זה פה - הדיון על US AND THEM. על מה השיר, לדעתכם? ז"א, נראה לי שכולם יסכימו אם אני אגדיר אותו בגדול כשיר על אלימות, קונפליקטים וכו'. אבל על מה בדיוק? מה כל בית אומר? אני אתן לכם את הפירוש שלי לבית הראשון (השניים האחרים? קטונתי מלהבין אותם) ואת של דרור אני אשאיר לו להוסיף. אנא הוסיפו דעתכם, פירושים אחרים אם יש לכם, הסברים, עובדות, כל דבר...