אנחנו... והם.

Miss CB

New member
אנחנו... והם.

אחרי דיון בנושא עם דרור (Pink Floydror) והרעיון שלו להעלות את זה לפורום, הנה זה פה - הדיון על US AND THEM. על מה השיר, לדעתכם? ז"א, נראה לי שכולם יסכימו אם אני אגדיר אותו בגדול כשיר על אלימות, קונפליקטים וכו'. אבל על מה בדיוק? מה כל בית אומר? אני אתן לכם את הפירוש שלי לבית הראשון (השניים האחרים? קטונתי מלהבין אותם) ואת של דרור אני אשאיר לו להוסיף. אנא הוסיפו דעתכם, פירושים אחרים אם יש לכם, הסברים, עובדות, כל דבר...
US AND THEM - שיר מלחמה (לזה לא ציפיתם מווטרס, הא?) "אנחנו והם... אחרי הכל, אנחנו רק אנשים רגילים. - כל הצבאות, כל הצדדים הם בסך הכל אנשים. "אנחנו שוטים על מלחמתנו באחינו לנשק" שר פעם קנופפלר (הדייר סטרייטס למי שלא מכיר) והכוונה היא לא שכל הצבא הוא ארץ אחת ענקית, אלא שכולנו רק בני אדם. אתה ואני... אלוהים יודע שזה לא מה שהיינו בוחרים לעשות. - אני לא חושבת שיש הרבה להסביר על המשפט הזה. אף אחד לא באמת רוצה להילחם. קדימה! הוא קרא מאחור--- - המפקד עומד מאחור, או המאסף או מה שלא יהיה... ---והשורה הראשונה מתה - כי כמובן החיילים הראשונים הם אלה שסופגים את המכה האמיתית. התיאוריה שלי היא שווטרס תמיד חשב על אבא שלו כך: גיבור מלחמה שהתנדב למות ראשון כדי להציל אחרים (מי יודע, אולי זה נכון). הגנרל ישב והקווים במפה זזו מצד לצד." - כי הגנרל, שהוא דמות שמייצגת את הצבא ואת המדינה שכמובן ווטרס לא אוהב במיוחד, לא מתייחס לכל חייל וחייל כאיש לעצמו, כישות עם חיים ורצון לעזור למדינה, אלא כמשהו שעומד בין המדינה לאויב. מה דעתם?

pink floydror

New member
ועכשיו תורי ../images/Emo13.gif

אני דווקא חושב שהכוונה של השיר היא על תעשיית המוזיקה, להלן ההסברים: "אנחנו והם... אחרי הכל, אנחנו רק אנשים רגילים." - אנחנו זה הלהקה, הם זה המעריצים ובסך הכל אנחנו אנשים רגילים..כל מילה נוספת מיותרת "אני ואתה" - יחס בין אומן למעריץ - למה אתה מצפה בסך הכל?! אני בנאדם כמוני כמוך.. "אלוהים יודע שזה לא מה שהיינו בוחרים לעשות" - לא רצינו להתמסחר, לפעול לפי ההחלטות של חברת התקליטים, לזרוק את בארט. "קדימה! הוא קרא מאחור" - האמרגן/מנהל חברת תקליטים או כל מי שזה לא יהיה שעובד איתם על האלבום, שלהם מדברן אותם לעבוד גם כשהם באפיסת כוחות "השורה הקדמית מתה" - הרעיון הראשוני של הלהקה, מה שהם באמת רצו ליצור, התמוגג, ונשאר עכשיו מה שחברת התקליטים הכתיבה "הגנרל יושב עם המפה והקווים זזים" - חברת התקליטים יושבת עם החוזה ומכתיבה ללהקה מה לעשות, הלהקה הם לא אנשים בשביל המנהל והם סתם כלי מוזיקה..והמעריצים והפרסום נעשו יותר חשובים מהלהקה

ואני חושב שזה על כדורגל ../images/Emo8.gif

נו באמת. הרי כל אחד יכול לפרש שיר בדרך שהוא רוצה. לדעתי זה דווקא על הצבא, מה שמיס סיבי אמרה, הודות לשימוש במונח "גנרל". אגב, אם תשימו לב, המשפטים שמודגשים למעלה יכולים להתאים נפלא לכדורגל
.

Tomer 123

New member
אפשר לחשוב לכל כיוון

כי מצד אחד הגנרל יכול להיות מטאפורה, ומצד שני הוא יכול לעמוד פשוטו כמשמעו. אבל לדעתי זה על מלחמה, כי זה ווטרס, הטראומה מאבא שלו ובכלל הגישה הכללית שלו, למרות שהפרשנות על עולם המוסיקה מעניינת יותר.

נימרודל

New member
כששמעתי את השיר בפעם

הראשונה חשבתי שהוא באמת על עולם המוסיקה. אחר כך זה כבר נהיה לי יותר ברור וקצת יותר הגיוני שזה על מלחמה. ובסוף "האיש הזקן מת" הוא כנראה מתכוון לאבא שלו לא?

אל תהיו ../images/Emo132.gif! (הכוונה למרובעים)

אולי כל הגאוניות של השיר הזה היא בגלל שזה מתפרש לשני הכיוונים! מצד אחד - אנחנו - כלהקה, בדיוק כמו בצבא, החלש מת (או החיילים הטוראים או הרצונות המוזיקליים של הלהקה), מישהו מכתיב לנו מה לעשות - ובסוף - האיש מת - החייל במלחמה, ובמשמעות השניה אולי אפשר להתייחס ל"איש" כחבר בלהקה שפעם פעם בשביל עצמו וכ', וכיום הוא רק דמות ממוסחרת. מה דעתכם?

pink floydror

New member
ברור..

שהרובד היותר גלוי פה הוא מערך מלחמתי, אבל לפי דעתי כל הטקסט על המלחמה הוא מטאפורה או השוואה לתעשיית המוזיקה..

Us and Them

סתם בשביל הקטע, הנה דברים שאמר ווטרס על השיר לפני כ-5 שנים: "הרעיון (הכללי) של השיר הוא על הומניזם והאם צריך להיות לו השפעה עלינו או אם יכולה להיות השפעה כזו. על זה התקליט, באמת - קונפליקט, והכשל שלנו להתקשר אחד עם השני. הבית הראשון הוא על יציאה למלחמה, איך בחזית אין לנו כל סיכוי להתקשר אחד עם השני משום שמישהו אחר מחליט שאסור לנו (להתקשר). תמיד רגשו אותי הסיפורים על "חג המולד הראשון" בשנת 1914, כאשר כולם נדדו החוצה לשטח ההפקר, עשנו סיגריה, לחצו ידיים, ואז המשיכו למחרת. [הוא מתכוון לחיילים משני הצדדים -צ.]. הבית השני הוא על חירויות האזרח, גזענות ודעה קדומה נגד אנשים מצבעים שונים. הבית האחרון הוא על ארוע בו [אתה] עובר על פני אדם הומלס ברחוב ולא עוזר לו". השיר מבוסס על קטע אינסטרומנטלי שריק רייט הלחין לסרט Zabriskie Point ובסוף לא נעשה בו שימוש בסרט.

למעלה