אנחנו דור מזוין

Clit Commander

New member
אנחנו דור מזוין

לא, אני לא שומע אביב גפן ובכל זאת, אני חושב שהנוער מתקלקל ככל שהזמן עובר. עצם העובדה שכבר לא יודעים במדינה לאן לתת את הדעת: מאבק באלימות, חינוך, כלכלה, ביטחון, מראה לנו שמצפים לנו חיים לא קלים עם המון אתגרים. אז אם אנחנו כבר מדברים על אלימות, קשה מאוד לחנך מחדש בני נוער שכבר התרגלו לחיות כפראי אדם בלי טיפת מצפון או מוסר, חושבים שהכל מגיע להם, לא מפחדים מכלום, הולכים מכות בגלל סיבות הזויות, יותר ויותר משתמשים בסמים למיניהם. לאותם בני נוער מסכנים לא מעניין ת'ביצה על מאבקים באלימות והם מסוגלים להשתין על שלטי חוצות של מאבק באלימות ברחוב סתם בשביל הקטע. אי אפשר להתעלם מהתופעה הזאת. במקום שאני אמשיך לטחון פה, אני אחתור לעניין ואגיד שצריך לנהוג באלימות ביד קשה, לא לרחם על בני נוער שמבצעים עבירות אלימות ולהגביר את הענישה כלפיהם. אם המסר שהם מקבלים אחרי שהם דוקרים מישהו זה: " אל תדאג חמוד, אתה קטין, מותר לדקור עד גיל 18, אז אלימות לא תפסק לעולם". במקביל, חייבים לטפל בדור הצעיר, החדש, של ילדים בבית ספר יסודי ולחנך אותם לסובלנות, אהבת אחים במקום שנאה והכוונה היא ליותר מעשים מאשר פלקטים בבית ספר והרבה רעש. איך בדיוק? אני משאיר למשרד החינוך ההזוי שלנו לחשוב על דרכים מתאימות להוציא כזה דבר לפועל, בתקווה שנתנהג אחד לשני כמו בני אדם לשם שינוי ונפסיק להיות חיות. אני אישית משתדל למנוע כל תקרית אלימה שעלולה לקרות בין חברים שלי. זה המינימום שכל אחד יכול לעשות. מוות לערסים :)

חחחחחחחחחחחחחחחחח

"אל תדאג חמוד, אתה קטין, מותר לדקות עד גיל 18" חחחחחחחחחחח ראסמי זה ככה.... ועזוב שילדים צועקים לניידת משטרה שעוברת בלי בושה "מלשין מנאייק" סתם בשביל הפוזה, וזאת הבעיה, פוזה... מעשנים בשביל הפוזה, שותים בשביל הפוזה, משחקים משחקי כבוד בשביל הפוזה, ואחרי הכל הולכים מכות ודוקרים בשביל הפוזה... כל אידיוט שחושב שאם הוא יעשה את כל אלה הוא יהיה יותר מקובל בחברה... רק הבעיה היא שהחברה עד כדי כך מטומטמת וזה באמת ככה
, הוא הופך ליותר מקובל

s h o o s h a

New member
ליצור שינוי

קראתי את הדברים ומצאתי בין ובתוך השורות לא מעט חוכמה. אכן, "קשה מאוד לחנך מחדש בני נוער שכבר התרגלו לחיות כפראי אדם בלי טיפת מצפון או מוסר.." אבל אפשרי. נכון הוא כי באלימות צריך להיאבק ואסור להיכנע לאלו שרוצים שהמצב יישאר כפי שהוא. ודיברנו רבות על המקום שממנו צריך להתחיל- חינוך מבית, המקום להמשיך- חינוך במוסדות החינוך השונים ומקום חשוב ביותר הוא החברה. כי אם החברה תקיא מתוכה את כל אלו שמנסים להרשים ע"י התנהגות אלימה ולא תיגרר אחריה, אולי יש סיכוי להקטין את התופעה. "חייבים לטפל בדור הצעיר, החדש, של ילדים בבית ספר יסודי ולחנך אותם לסובלנות, אהבת אחים במקום שנאה". אלא שזו לא רק מלאכתם של שרי החינוך והאמונים על החינוך בבתי הספר והגנים אלא זו גם חובתנו, של כל אדם באשר הוא, כאמור. ורק הערה קטנה ואישית פרטית שלי אליך- החתימה שלך...? הייתי מוותרת עליה אחרי הנאום שנשאת כאן. צורם לעין הקוראת. שוש

george michael

New member
צודק ב100000%

אבל השאלה מה עושים עם זה? החמרת עונשים אין להיפך באחרונה פורסם שדפקה ייקלו על הקטינים כאשר אם נעצרים וזה ממש אבל ממש לא בסדר.

ביפו

New member
בוקר טוב ל"ממציא אמריקה" ש"משאיר ל"

שיטפלו בנוער האלים. אם הבנתי נכון "קליט קומנדר(א'חלה כינוי)"- אתה מבקש שאחרים יחנכו את הנוער האלים(לא, לא אתה חס וחלילה- אתה לא תינוק בגיל ולא נוער במחשבה). אולי התכוונת אלי? אז בבקשה: בבתי ספר תיכון רבים בישראל -קיימת תוכנית של "מחויבות לקהילה" ובה תלמידים/ות מסייעם לנכים, זקנים, ילדים פגועים - לאחר שלמדו כיצד לעשות זאת - ומקבלים על כך ציון.זהו "מקצוע נוסף של בחינות הבגרות".רבים מאוד מהילדים שלומדים את הקללות והשפה האלימה בגן הילדים - לומדים בבית ספר יסודי - את היסודות והבסיסים לן"התנהגות טובה" ובנוסף - מתחנכים בהדדיות המשפחתית. אני במקומך - לא הייתי "מכסה את כולם כאחד" אלא מפריד ומבדיל בין הילדים באוכלוסיה הישראלית, שהיא בליל ומגוון של תרבויות. לידיעתך - לומדים בבתי- הספר בישראל גם כ 500,00 ילדי "תושבים זרים שמתגוררים קבע בישראל" כמו הפיליפינים/הונגרים/גאנאיים/תאילנדיים/סיניים - שרבים מהם נרדפים ומגורשים מהארץ.ישנם גם כמה מאות אלפי ילדי מהמגזר הערבי,דרוזי,בדואי בישראל. ואם הצלחתי לשנות את ההודעה האלימה שלך - ואת התודעה שלך שלא כדאי לך להיות כאן "כאלים"- אני גם מבקש "כשכרי" - שתעשה גם אתה"מחויבות לקהילה" - בהתנדבות.

s h o o s h a

New member
טיפול באלימות

הרבה כעס ומרמור יש בהודעתו של Clit. הוא מפנה אצבע מאשימה אל גורמים רבים, ביניהם ההורים, מערכת החינוך, מערכת האכיפה וכו'. אבל הוא לא מוציא את עצמו מהכלל, מאלו שצריכים להטות כתף ולעשות. נהפוך הוא, אם תקרא בעיון את דבריו הוא כותב מפורשות-"בתקווה שנתנהג אחד לשני כמו בני אדם לשם שינוי ונפסיק להיות חיות. אני אישית משתדל למנוע כל תקרית אלימה שעלולה לקרות בין חברים שלי. זה המינימום שכל אחד יכול לעשות." אמנם אין פירוט לאותו מינימום שהוא באופן אישי נוקט אבל ברור כי המודעות שלו לכורח שבעשיה ולא רק לדיבורים בולטת ואף ניתן להבין מדבריו שהוא גם עושה. אם נרצה ללמוד עוד על מעשיו בפועל של Clit Commander הרי נותר רק לשאול אותו ולהתאזר בסבלנות ולקוות כי יענה. ואם לקיתי בהבנתי, אשמח לקבל תיקונים שוש

dannyshadow

New member
אני אגיד לכם מי "אשם"

קודם כול ההורים. יצאתי איש טוב בגלל שההורים שלי היו אנשים טובים, אפילו אם אבא שלי לא מושלם ונוטה להתרגז לפעמים. ואפילו אם החברה קלקלה אותי בגלל מה שהציבו לי בבית אני אולי קצת מתחצף כמוט בן נוער טיפוסי אבל שומר על הגבול.. בכול מקרה אני יכול להכנס גם לעניין של עדות וזה יחשב מצידי גזענות ואני בכלל חצי רוסי אז מה יש לי לדבר?

למעלה