אנחנו אחרי אבחון ,

אנחנו אחרי אבחון ,

והשוק לא איחר להגיע ,הומלץ לנו להתחיל בריטלין SR , כמובן שחג לא הרגשתי , הבכי , הפחד , האי ודאות , הכל התהפך ביחד בבטני וההרגשה איומה , וכמובן מיליון שאלות יש לי : איך אפשר לדעת האם הריטלין משפיע ? האם הכמות מספיקה ? מה התופעות לוואי ? האם זה ממכר ? מה קורה אחרי שפגה ההשפעה של הריטלין ? הומלץ לי לעבור טיפול התנהגותי במקביל , האם מישהו מכם עבר ? יכול לספר ? להמליץ ? אודה על כל מידע שאקבל . מקווה שהכל לטובה . שתהיה לכולכם שנה טובה ומתוקה.

דליה.ד

New member
לאמא של גיאוש

אני בהחלט יכולה להתחבר לתחושות הקשות שמציפות אותך בנוגע לצורך של בנך בתרופה. אני רק לא יכולה להמנע מההשוואה לכך שאם היה לו סוכרת (חלילה וחס) לא היית מהססת לרגע לתת לו אינסולין (שאלת את עצמך איזה תופעות לוואי יש לאינסולין?)....נכון? בנוגע לריטלין, עד שלא תנסי, בעצם כל מה שלא נומר לך לא יהיה מתאים לבנך, שכן אצל כל ילד זה אחרת. לי יש ארבעה ילדים שנוטלים ריטלין (לצערי, אבל עם הצלחה אני לא מתווכחת), אם היו תופעות לוואי - טיפלנו בהן, בכל מקרה תחת השפעת התרופה הילדים פשוט עובדים ולומדים, מתקדמים ומבטיחים לעצמם עתיד שלא היה כל כך בהיר לולא נטלו את התרופה. הם מצליחים גם לימודית, גם חברתית וגם התנהגותית, כך שזה מקיף די הרבה מהיום שלהם, שכן עליהם ללמוד, להסתדר בחברה ולהתנהג בצורה הולמת. בני עובר טיפול התנהגותי (וקוגנטיבי). בטיפול התנהגותי מושם דגש על עיצוב התנהגות הילד, למשל לשלוט באימפולסיביות, ללמוד להמתין, לשלוט בתוקפנות וכדומה. בונים לילד תכנית לעיצוב (או "ניהול") התנהגות המותאמת לו. לא לכל ילד מתאימה אותה תכנית. זה תלוי בגיל הילד, בדרך בה אתם מתמודדים עם הקשיים של הילד, באופי הילד ובאופי ההורים כמובן. אני יכולה להעיד מנסיון אישי שבעיות שהיו לנו כגון בעיות להכנס למקלחת, "ירידה" על המקרר ללא שליטה, הסתבכות בתגרות ו"מכות" נעלמו לחלוטין, כתוצאה מהפעלת עיצוב התנהגות מוצלחת! מאמרים מעולים על ריטלין תמצאי בקישורי הפורום (ואני ממליצה בחום רב!), חשוב שתצטיידי בספרים בתחום קשיי הקשב והריכוז, הם, אותי לפחות, מאוד מנחמים! צאי מההרגשה הרעה. כל מה שאת עושה הוא לטובת הילד! שיהיה בהצלחה ושנה טובה ומאושרת!

ראשית המון תודה לך דליה

על תמיכתך , אכן את צודקת בקשר לאינסולין , אבל אנו האימהות תמיד מגוננות על ילדינו , ואני בכל אופן קיבלתי זאת מאוד מאוד קשה , והתחילו לי מחשבות שאולי ביזבזתי זמן יקר , אבל אין לבכות על חלב שנשפך , ואני צועדת קדימה עם כל הקושי ולצערי הוא רב , בתגובתך סיפרת שבנך עובר טיפול התנהגותי (שליטה באימפוליסיביות , שליטה בתוקפנות ) נראה לי שאני לא בדרך הנכונה ואסביר את כוונתי , נמסר לי שאת הטיפול ההתנהגותי עוברים ההורים ,ולכן אודה לך אם תפרטי היכן ניתן לעשות טיפול התנהגותי , ואם יש ספר קריאה שיוכל לעזור לי או כל מידע אשמח מאוד לשמוע , אני מרגישה כמו טירון שהתגייס לצבא ומתחילה לחפש מידע וליצב את עצמי . שיהיה לך המשך יום נעים ושנה טובה .

ספרים ממולצים

הספרים של א´ ברקלי שחבל שהוא לא על ידי (הכוונה לברקלי) 1. לשלוט ב - ADHD ו-2. הילד הסרבן. ורק שתדעי ששני ההורים חייבים לקרא את הספרים ביחד גם אם אתם חיים בנפרד ולהתחיל לפעול עפ"י ההנחיות. שיהיה בהצלחה ענקית.

זהבה נ

New member
לאמא של גיאוש שלום ושנה טובה../images/Emo141.gif

אז ככה, קשה לי לקרוא את הודעתך. יקרה שלי, זה לא סוף העולם להיות עם ADHD , וגם לא אסון חס וחלילה, קצת קשה לי לקרוא כמה את סובלת אולי בגלל שאת בשוק רציני מתוצאות האבחון..., אבל תגובה שלך קשה מאוד למרות שאפשר להבין אותה. בנוסף לעצתה הארוכה והמלומדת של שותפתי לניהול דליה, עצתי לך הוא ללמוד כל מה שאפשר על ההפרעה ששמה הפרעת קשב, לטפל בטיפול המומלץ הטיפול האנטגרטיבי(תרופתי, התנהגותי, רגשי של הילד ושל הסביבה), וללמוד לקבל וללכת עם זה ולזרום הלאה. והאמיני לי שתחסכי לעצמך הרבה דמעות בהמשך. בהצלחה ושנה טובה,

דליה.ד

New member
טיפול התנהגותי

טיפול התנהגותי הוא טיפול שההורים מקבלים הדרכה כיצד לעצב את התנהגותו של הילד. אבל, הילד הוא שעובר את עיצוב ההתנהגות. כמובן שגם ההתנהגות שלכם משתנה כי דרכי התגובה לילד משתנים: צריך לתת חיזוקים, לתגמל, למנוע חיזוקים וכו´ (מה שנקרא בשפה מקצועית "כלכלת אסימונים" אבל זה לא נעשה בהכרח ע"י אסימונים, ניתן לתגמל במדבקות, בפרסים וגם.....בכסף!). בנוסף קיימות קבוצות תמיכה של הורים המתנהלות במקביל לקבוצות תמיכה של ילדים. בקבוצות אלו גם הילדים עוברים טיפול קוגנטיבי ועיצוב דרכי התנהגות באמצעות שינוי דפוסי חשיבה. וגם ההורים מקבלים הדרכה על דרכי עיצוב ההתנהגות. את צריכה לקרוא שנית את המלצות האבחון, ו/או להתקשר למאבחן/ת ולשאול למה הוא/היא התכוון/ה.

שאלה רצינית

האם העיצוב ההתנהגותי לא צריך להיות קודם כל שלנו ואני חוזרת שאני שואלת ברצינות וללא שמץ של ציניות ואם כן האם זה נעשה בעיצוב התנהגותי של הילד

היי זהבה ,

ראשית אני שמחה לדעת שיש אנשים מקסימים שתומכים ועוזרים , זה מאוד מעודד אותי ונותן לי מעט אור בקצה הדרך (שהיא ארוכה ) ,אני יודעת שזה לא סוף העולם לחיות עם הפרעות קשב וריכוז , אבל עד היום שמעתי דברים נוראים על ריטלין , יתכן שאנשים שלא מבינים ואנשים שאין להם ניסיון , אבל הדעה שהריטלין לא בריא מקוננת . הבנתי שאין לי ברירה והיום התחלנו לתת לבני ריטלין , הוא חזר מבה"ס תשוש , התלונן שכאב לו מאוד הראש , הרגיש בחילות כל היום , (הוא מקבל 2 כדורים של SR) אבל סיפר שהצליח להקשיב למורה , אז נכון לימדו אותנו להסתכל על חצי הכוס המלאה ואני משתדלת כך לנהוג , שאלתי את שותפתך דליה בקשר לטיפול התנהגותי , ואודה לך אם תוכלי לייעץ , אם יש קבוצות תמיכה , אשמח להצטרף , אם יש ספרים ממולצים - אשמח לקבל את שמם , אין לי שום מושג על ADHD . שתהיה לך שנה טובה ומתוקה.

זהבה נ

New member
לאמא של גיאוש, כאן בקהילה יש חומרים

שאת יכולה להנות מהם, מאמרים כתבות, תקצירים וקישורים. ישנם קבוצות להורים שמתגבשות דרך עמותת "ביחד" את יכולה ליצור עמם קשר ולדעת האם באיזור מגורייך נפתחת לה קבוצת הורים, אני יודעת שלא כל הארץ עדיין מספיק מכוסה ויתכן שזה יהי כרוך בנסיעה של אחת לשבוע ל12/15 מפגשים בערב, של לימוד דרכי וכלים להתמודדות עם הילדים בבית ובבית הספר, גם תמיכה הן עושות והקבוצות הופכות להיות ממש משפחה. מנסיוני האישי בעבר היתה ויש לזה הצלחה מרובה. הטלפונים של העמותה הם: 5797004 - 03 5796926 - 03 בנוגע לטיפול התנהגותי אני לא איש מקצוע (אף פעם לא הייתי),כך שאני מנועה מלתת תוכניות התנהגותיות ומשאירה את הנושא לאחר כבוד לשותפתי המלומדת דליה. ממני אפשר ללמוד עיצות פרקטיות והכוונה ועוד טיפים שלמדתי על בשרי מנסיוני כבוגרת עם ADHD ואמא לבנים, בוגר ומתבגר עם הפרעת הקשב. יש היום ספרות בנושא בעברית ברמה מאוד מקצועית ומכובדת, תורגמו עד היום ספרים מאוד מקצועיים, אני מאמינה שיש כאן אפילו בקהילה את רשימת הספרים, תבדקי זאת גם בעמותה, או דרך החנויות המפורסמות , גם ברשת ניתן למצוא ספרות מקצועית בנושא "הפרעת קשב ריכוז והתנהגות ADHD ". מאוד חשוב בקשר למינון של הריטלין : 1 לקחת את הטיפול התרופתי לאחר ארוחת בוקר ולא על קיבה ריקה. 2 לשתות והרבה מיים, למרות שידוע שכאבי הראש הם בדרך כלל תופעה חולפת לאחר כחודש ימים שתיה מרובה של מיים מפחיתה אותה (יש ילדים שזה ממש עזר אצלם בהפחתת כאבי הראש). 3 לשוב ולהתייעץ לאחר שבועיים טיפול תרופתי עם הרופא שנתן אותו, על מנת לקבוע האם גובה המינון הוא המומלץ ועל מנת שישמע על השפעת הטיפול התרופתי ואם יש תופעות לוואי. בהצלחה לכם ושנה טובה,

למעלה