אנזימי כבד

שני גו

New member
אנזימי כבד

שלום, לכלבה שלי נלקחה דגימת דם לבדיקת אנזימי כבד (מסיבה לא קשורה) והתוצאות שחזרו היו גבוהות מאוד מאוד. היא לא מציגה שום סימנים קליניים של מחלה. האם יש סיכוי שלא מדובר בסרטן?

כן - יש סיכוי

אבל יש גם סיכוי שזה כן. השאלה שלך חסרה כל כך הרבה פרטים, שזה יכול למעשה להיות כל דבר בעולם מבחינתי בערך. לדעה רצינית בעניין אני ממליץ להוסיף קצת פרטים - גיל, סטטוס, תזונה. מה הסיבה שנלקחו בדיקות הדם? האם הורגש משהו בבדיקה פיסיקלית?

שני גו

New member
פרטים

גיל- 12, כלבה קטנה. תזונה- היא אוכלת מזון יבש (דוגלי). צלחת ביום. הסיבה שנלקחו בדיקות הדם- יש צורך לעקור לה שן טוחנת תחת הרדמה כללית (בגלל התוצאות הוטרינר החליט שעדיף רק לתת לה אנטיביוטיקה לגבי זה). לא ממש התבצעה בדיקה פיסיקלית כי הוטרינר לא ראה את הכלבה לאחר שהתקבלו התוצאות. אין לה חום או צהבת והיא לא מתנהגת שונה. תודה רבה על ההיענות המהירה.

לא כ"כ נחמד

ALT גבוה מאד בתוצאות אלה, והוא יכול להעיד על בעיה לא קטנה בכבד. האם יש צהבת (צבע צהבהב בלבן של העין, בריריות הפה או משהו כזה)? בכל מקרה כדאי שהיא תבדק, והייתי מרחיב את בדיקת הדם לביוכימיה מלאה וספירת דם. חשוב לראות את כל התמונה של האנזימים (יש עוד שקשורים לכבד ובכלל). ושוקל גם ביצוע אולטראסאונד לבטן כדי לראות אם יש שינויים כלשהם בכבד. בכלבה בת 12 צריך לנסות לתפוס דברים מוקדם ואולי זה לא משהו סתמי.

שני גו

New member
ממה שהבנתי

מהוטרינר שלי זה די בודאות סרטן (אבל לא לגמרי הבנתי את הוטרינר שלי- לא דיברתי איתו בעצמי) ואם ככה מה המשמעות שכדאי לנסות לתפוס את זה מוקדם? הרי אין מה לעשות, לא? וכפי שאמרתי- אין לה צהבת.

אני לא מסכים עם זה

יש עוד דברים כמו דלקת כבד, ויש גם אפשרות של מקור במערכת העיכול. אפשר להחליט שלא עושים עם זה כלום - זה לגיטימי, אבל לא מתוך גישה שאין לנו מה לעשות עם זה אם נקבל תוצאה. מבחינת רפואה נכונה, שזה מה שאני מאמין בו, כדאי להגיע קודם לאבחנה ואז להחליט אם יש או אין טיפול ואם זה מתאים ליכולות שלכם ולרצונות שלכם. גידול בכבד זה לא משהו סתמי, ואם זה מה שיש לכלבה - לא מאד סביר שהיא ממשיכה להרגיש כרגיל. עם זאת - הכל אפשרי - זה רפואה לא מדע מדוייק. אני במצבים כאלה ממליץ להתקדם עוד קצת עם הבדיקות. אם יש גידול בכבד - זה משהו שרואים באולטראסאונד. בדיקה לא פולשנית, בלי סיכונים, ואפילו העלות לא עד כדי כך גבוהה (אבל זה כבר עניין אישי) בנוסף - מאד מקובל במצבים כאלה לבקש דעה נוספת. הכוונה לא למה שאנחנו עושים כאן, כי זה מאד מוגבל, אלא לבדיקה מסודרת עם כל הנתונים שיש לכם והמלצה של מישהו חיצוני. לא לעשות עם זה כלום (וגם לא לטפל לה בשיניים בגלל זה ) יכול להיות קצת עצוב - זה קצת להרים ידיים בלי לדעת באמת מה קורה. מקוה שתצליחי להחליט - אני מבין שזה לא קל.

שני גו

New member
תודה רבה

זה נשמע יותר טוב בתיאור שלך. אם יש סיכוי שזה משהו אחר אז יש סיכוי שאפשר לטפל בזה. בעקרון הוטרינר הציע שנמשיך עם האנטיביוטיקה בגלל שאי אפשר לטפל בשן עכשיו (בגלל ההרדמה הכללית) ואח"כ נעשה את הבדיקה שוב, אולי הוא התכוון לבדיקה מקיפה יותר באמת.

שלא תביני לא נכון

אני לא חושב שכדאי לחכות עם זה, כי כמו שאמרתי קודם, יכול להיות שזה משהו שאפשר לופל בוף אבל צריך למצוא מה הבעיה ואם תחכי אולי יהיה מאוחר מדי. דברים שאני מציע כהמשך - אולטראסאונד ובדיקת ביוכימיה מלאה במעבדה חיצונית (כדי להצליב את התוצאות ממקום אחר)

למעלה