אנו מתחילים...

אנו מתחילים...

שלום לכולם! קראתי בעיון רב הרבה מהשאלות והתשובות בפורום- הכל חדש לי ומסקרן, יש לנו עוד הרבה ללמוד ולדעת. בני בכיתה ב' והמורה מדווחת על אי שקט בכיתה ועוד דברים רבים, ונראה לה שהוא זקוק לאיבחון. מיד אמרתי שאני מוכנה לקחת אותו בכדי לעזור לו ולתת למורים כיוון כיצד לעבוד איתו, וביקשתי שיפנו אותי למקומות הנכונים לאבחון, בכדי שנוכל להתחיל במסע.. פסיכולוגית בית הספר המליצה ונתנה לי שם של מאבחנת. לתומי סברתי שהיא פסיכולוגית או נוירולוגית, אך כשהתקשרתי לקבוע תור הסבירו לי שהיא נוירופדיאטרית. האם יש הבדל? מה זה בדיוק נוירופדיאטריה? האם איבחון שכזה הוא האיבחון הנכון עבור בני? המון תודה לכם מראש

נוירופדיאטרית

נוירו = נוירולוגיה פדיאטריה = רפואת ילדים כלומר, נוירולוגית של ילדים. את מוזמנת לקרוא בקישורי הפורום על אבחון, ולראות שכתוב שאבחון ADHD יכול להיעשות על ידי נוירולוג, פסיכיאטר או רופא התפתחותי עם התמחות בבעיות קשב. לטעמי רצוי לבחור באנשי מקצוע מומחים לילדים, וכאלה שמבינים היטב בבעיות קשב וריכוז. אם יש גם בעיה של חרדות, כדאי לדעתי לבחור בפסיכיאטר ולא בנוירולוג. וכמובן חשוב שיהיה בנאדם, ושיעבוד עם הקופה, ושיהיה נגיש... (בקיצור, יותר קל לזכות בפיס.) אבחון מוצלח וטיפול מוצלח עוד יותר שרון

דליה.ד

New member
אבחונים

שלום לך וברוכה הבאה
, אני שמחה על שאלותייך ומקווה שתמצאי כאן שלל עיצות והדרכה. אני, מתוקף נסיוני כמורה בחינוך המיוחד ומאבחנת, ממליצה - מכיוון שמדובר בילד בכיתה ב' לפנות לאבחון דידקטי. לאחר האבחון הדידקטי שאם יתמוך בחשד להפרעת קשב ניתן לפנות לנוירולוג ילדים. מדוע אני ממליצה על כך...? הילד מתמודד עם קשיים בכיתה. האבחון הדידקטי ימפה וימקד את הקשיים והיכולות של הילד. מאבחנת מומחית תעלה על הפרעת הקשב - אם היא קיימת - ותפנה לאבחון רפואי. על לביצוע הילד יוכל להינות מהוראה מתקנת והתאמת דרכי למידה והיבחנות שרק מאבחנת מוסמכת יכולה להמליץ עליהם. אני מצרפת קישור על האבחנה בין האבחונים השונים.

למעלה