אנורקסיה..

אנורקסיה

לאנורקסיה מספר סימנים, כמו ירידה משמעותית במשקל במשך תקופה קצרה, הקטנה משמעותית של כמויות מזון, כולל הוצאה מוחלטת של קבוצות מזון (לדוגמה, בשר, פחמימות וכדומה), התעסקות עם אוכל (כמו לבשל לאחרים בלי לאכול בעצמך), חולות באנורקסיה לא מוכנות בדרך כלל לאכול בנוכחות אחרים, הן נראות לעצמן שמנות מדי, למרות שכולם בסביבתן אומרים אחרת, וסת שלהן נפסקת, הן מרגישות שקר להן, הן עייפות, סובלות מנשירת שערות, לפעמים כפות הידים שלהן מצהיבות ומתחילה גדילת שערות בפנים. לא כל הסימנים חייבים להופיע בבת אחת, אך עם קיימת הפסקת וסת, ירידה במשל וירידה בכמות האוכל, כדאי לפנות ליעוץ דחוף.

moranos

New member
מממ אז תשמעי את הסיפור שלי..

אני אוכלת המון.. אבל עברה עליי ביום א' טראומה - לא משנה מה ולא הצלחתי להכניס אוכל לפה.. בכלל. ראיתי אוכל ורצתי להקיא. יצא לי להקיא מס' פעמים.. ולא אכלתי כלום רק שתיתי.. במשך ארבעה ימים.. ואז דחפו לי אוכל..אכלתי קצת וחטפתי בחילה אבל לא נתתי לעצמי להקיא.. משום מה הצלחתי להחזיק את עצמי.. וירדתי 2 קילו.. ואני שוקלת כרגע 42 והגובה שלי 1.66 ואני בת 17.9.. אני יודעת שאני רזה.. וכל מי שרואה אותי אומר את זה.. אבל במשפחה שלי כולם רזים.. אני היחידה שרזה ככה.. בטירוף.. ועשיתי בדיקות ולקחתי ויטמינים להשמין וזה.. שומדבר לא משמין. יש איזה שהיא דרך להשמין?????? חוץ מלאכול בכמויות? כי התחלתי לאכול הרבה.. אבל אני לא משמינה.. אף פעם לא הצלחתי.

moranos

New member
כמה בנאדם יכול להכניס לפה???

זתומרת אני אוכלת עד שאני מתפוצצת.. אני לא משמינה :\

Infin1ty

New member
אז אמרתי כבר

את חושבת שאת אוכלת הרבה.. תרשמי למשל מה אכלת אתמול ותראה שאת לא מכניסה מספיק קלוריות כדי לעלות במשקל.

חמודה

אנורקסיה, מעבר לסימנים הפיזיים שלה, כמו תפריט לקוי, נשירת שיער, הפסקה במחזור, וכל שאר הדברים שציינו למעלה, היא מצב נפשי. אנורקסיה היא הפרעת אכילה אבל היא בעיקרה מבוססת על מצב נפשי. כלומר: ההרגשה שאת לא מספיק רזה (ונראה לי שאת יודעת שאת מאוד רזה), הרצון לרזות כל הזמן עוד ועוד, הרעבה עצמית של עצמך, שנאה עצמית, גם במחיר כאב, דכאונות, ומצב נפשי ירוד. לא כל מי שרזה מאוד היא אנורקסית. אם התפריט שלך לקוי, אולי יש לך הפרעת אכילה ואת צריכה לשבת עם תזונאית ולסדר לך תפריט. בכל אופן, בהצלחה.

למעלה