אנונה

tr10893

New member
אנונה

שלום רב

מישהו יודע לספר לי על הכנות עליהם מרכיבים אנונה .?

אני מכיר שמרכיבים על כנת חטה / כנה מסוג גפנר (אולי יש עוד כמה). אני מחפש מידע אודות הכנות הללו מבחינת כלאיים.

ובכלל עד כמה הזוי/מטופש/אמיץ בעיניכם הרעיון של שתילת אנונה באדנית(ענקיתת! ,,ככה זה שנגמר המקום בגינה ..) האדנית באורך של מטר ,רוחב 65 סמ ועומק 75 סמ , אני גר בצפון הנגב אגב . מודע לעניין ההפרייה הבעייתית וכו'

גם המלצות למקום רכישה באם הכל ייסתדר ייתקבלו בברכה,

תודה ויום נעים!

tr10893

New member
תיקון

התבלבלתי .. גפנר זה הזן אם אני זוכר נכון ,בכל מקרה המידע שאני צריך הוא אודות הכנה שרוב המשתלות מרכיבות עליה - חיטה.

tr10893

New member
תגובה למשה

היי ותודה משה .
אכן קראתי מעט אודותיה.. וקיבלתי תשובה בעניין ההרכבה.
כעת נותרו לי סימני שאלה מבחינת האזור , כאמור נגב צפוני, ובכלל הרעיון של שתילה באדנית.
&nbsp
תודה

מ ש ה 53

Well-known member
לפי מה שכתוב בקישור שצירפתי, אפשר לגדל במיכל.
ונניח שקיבלת תשובה בקשר להרכבה. ומה? אתה גם יודע להרכיב? אני יודע שיש
סרטונים ברשת ויש לא מעט הסברים, ואני יכול גם להאמין שרכשת ניסיון בהרכבות. אבל במידה שלא, זה לא ממש פשוט.

tr10893

New member
דווקא לא..

אין צורך להתלהם עליי..
התכוונתי לקנות מורכב. אינני מתעסק עם הרכבות ..

מ ש ה 53

Well-known member
להתלהם?
וכי למה? שאלת על כנות וזנים, והנחתי, שהמתעניין
באלה, ינסה להשיג כנה ורכב, וירכיב... כי אחרת, אתה הולך ורוכש צמח מזן רצוי,
נוטע וממתין בסבלנות לפרי המיוחל.
ואל תהא דעתך קלה עליך. אני מאד מעריך את אלה שכן מתמצאים ברזי ההרכבות,
ויש ביכולתם 'להפוך' כנה חסרת תועלת לצמח רצוי ומועיל.

tr10893

New member
למשה

אולי השעה המאוחרת גרמה לי לקרוא את תגובתך ב'טונים' משלי.. מבקש את סליחתך.
על כל מקרה מלכתחילה רציתי לברר אודות ההרכבה המומלצת בעץ אנונה שכאמור מורכבת על כנת חטה שהיא אנונה חלקה ממילא אין כלאיים בנידון וכעת שכך אני יכול לרכוש ולקיים עץ כזה מבחינה הלכתית.

drorim69

Active member
קבל עוד קישור

http://www.perot.org.il/Miktzoy/103/Anona01.pdf
אולי תמצא בו עוד פרטים שיעזרו להחליט.

למיטב ידיעתי:
* עניין ההפריה לא שונה בין אזורי הארץ ולהפריה מיטבית תצטרך לעזור לעץ. זה לא סיפור מורכב, אוכל לבקש הנחיות אם תרצה..
* עץ אנונה יכול לצמוח היטב במיכל גדול. המיכל שתיארת, בנפח כ 450 ליטר מצע שתילה הוא סביר וצריך לוודא מראש שיש ניקוז טוב למי ההשקיה (מספיק חורים, בגודל סביר..)
* לעצם שתילת האנונה באזור - או שתחפש בסביבה אם קיימים וצומחים בהצלחה עצי אנונה ואז יהיה לך אישור וודאי, או שתיקח צ'אנס ואז תמצא לה מיקום מוגן מרוחות שרב ו/או קור כדי שלפחות לא יצטרך להתמודד עם תנאי קיצון
* במשתלת ויניק בגן שומרון מוכרים גם אנונות ויכולים לייעץ לך במקצועיות רבה יותר מאשר פה. עוד מקום שבו תוכל לקבל יעוץ - משרד החקלאות: חפש מדריך לעצי פרי טרופיים/סובטרופיים ופשוט תשאל אם יש סיכוי לעץ לשרוד אצלך

tr10893

New member
היי דרור.. ותודה

תודה על המידע הנוסף, בעניין ההפריה קראתי מעט אני מאמין שאסתדר ואם לא איעזר כאן בסביבה התומכת.
אנונה בהחלט לא קיימת באזור מגוריי...אך בהחלט תכננתי לשים אותה במקום מוגן (יחסית..) מרוחות. אלא שכעת אני תוהה .. הייתי בטוח שהאנונה משירה את עליה בחורף.. ובמאמר שהבאת כתוב שמשירה עליה בסוף האביב.. ייתכן שכאן האנונה תשיר את עליה פעמיים בשנה? שהרי החורף קר כאן.. האם יש לכך השלכות?

דוספק

New member
נשירה באנונה

אנונה זה עץ נשיר מותנה.
בדרך כלל באיזור שלנו בסוף החורף תהיה בלי או כמעט בלי עלים.
לגבי הפריה - זה באמת לא מסובך, אבל תצטרך להתשעבד לזה בתקופת הפריחה כל יום אחר הצהרים. אבל זה לא כזה נורא, עניין של כמה שבועות בדרך כלל.
בעצים בוגרים עם כמות גדולה מאוד של פרחים לפעמים קורה שיש הפריה ללא התערבות. אבל עם כמות קטנה של פרי.
הרכבה של אנונה לא מסובכת אבל אם אתה לא יודע להרכיב - אז זה לא משנה כל כך.

למעלה