אנדו'

p i t e r פן

New member
אנדו'

שלום, אני כותבת ביוזר של מישהו מהעבודה, אני בחורה (מן הסתם...) כמה שאלות לי אליכן בנות: האם יש כאן מישהי/מישהן שלא מצאו אצלהן אנדו' בלפרוסקופיה ואח"כ התברר שכן היה? אם כן, איך גיליתן? איך איבחנתן? שאלה שניה – למי מומלץ לפנות כדי לאבחן ומה הליך הפניה? אני רווקה, עוד לא נתקלתי בנושא הפריון, כך שאני לא יכולה לפנות ל-ivf ודברים כאלה... שאלה שלישית – האם יש לכן דרכים שמקלות עליכן להתמודד עם המחלה? מה אתם עושות? האם יש תקווה? תודה!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל מציעה לך להיכנס ביוזר משלך- אם תקבלי מסר בהווה/ בעתיד ליוזר הזה, הבחור לא יבין כיצד הוא אובחן עם אנדו'
דבר שני, לצערי יש מרפאה אחת בארץ שעוסקת עם אנדו' והיא נמצאת בתל השומר.ניתן להגיע עם טופס 17 מהקופה או באופן פרטי בעלות של 177 ש"ח. מציעה לך להגיע לשם - מידע קיים בקישורים. איבחון סופי של אנדו' מבוצע רק באמצעות הליך כירורגי גם אם יש חשדות מוצקים לקיום המחלה כמו מרקר גבוה של ca125 - כאבי מחזור וכד', בפורום קיים שאלון- ממליצה לך לעיין בו על מנת שתהיה לך אינדיקציה לגבי הסימפטומים של המחלה. בכל מקרה אם תרחיבי בענין אוכל לעזור לך יותר. לגבי מה עושים? אנדו' היא מחלה כרונית וההתמודדות איתה היא יומיומית. רופא המשפחה שלי התייעץ איתי לגבי ביטוח בריאות פרטי כי הוא גילה שמחלות רבות שאפיינו אנשים מבוגרים, מופיעות היום בקרב אנשים צעירים מאד.. איך שהוא הגענו לדבר על סרטן ואני אמרתי לו שהתחושה שלי היא שאנדומטריוזיס הוא כמו סרטן, רק לא ממאיר. בדרגות הגבוהות הוא פוגע מאד באיכות החיים ובגלל המוקדים יש צורך לעיתים לעבור מס' ניתוחים במהלך השנים הפוריות כדי למגר אותם. יש נשים עם אנדו' שלא מושפעות כל כך מהסימפטומים ויש נשים שהמחלה משפיעה על איכות חייהן בצורה ניכרת. דרכים להקלה- קודם כל הורדת סטרס, הפחתת מתח עד כמה שניתן, טיפולי רפלקסולוגיה, הילינג, רייקי, כל אחת נעזרת במשהו אחר. תזונה- יש תפריט מיוחד להתמודדות עם אנדו' - יש פרטים בפורום. לכן אמרתי - אם תוכלי לתת יותר פרטים לגבי סימפטומים, אוכל לעזור לך יותר. שמחה שמצאת אותנו. לגבי תקוה- תקוה למה? תמיד יש תקוה. יש ימים שיותר קל למצוא אותה ויש ימים שיותר קשה אבל אין ספק שהיא קיימת.
את מוזמנת להישאר איתנו.

למעלה